Dobré odpoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Dosavadní předseda FC Kralice na Hané Václav Répal a spolu s ním ještě další tři členové užšího oddílového vedení Jiří Němčík, Vladimír Horák, Dana Stodolová se o uplynulém pondělí rozhodli opustit své funkce. V čele fotbalového oddílu tak prozatímně zůstali pouze jednatel Jan Novotný a řadoví členové Jiří Svozil, Zdeněk Zachar. Nového vedení se klub dočká pravděpodobně za dva až tři týdny.


„Po dlouhém zvažování jsem se rozhodl odstoupit, nechtěl jsem situaci blokovat. S vedením obce jakožto většinovým přispěvatelem jsme měli různý názor na řízení a provoz klubu. Stejně tak i někteří členové výboru prodělali názorový přerod a vzájemná komunikace je důležitá,“ ozřejmil Répal důvody svého odchodu.
Řadovým členem oddílu a fanouškem kralické kopané ovšem zůstal
a jednotlivým družstvům přeje jen to nejlepší. „Fotbal mám rád a ten kralický je pro mě srdeční záležitostí. Jsem kralickým patriotem, nechal jsem tu za sebou kus práce a neměl bych žádnou radost z případných neúspěchů. Stejně tak platí, že bych nedokázal pracovat pro jiný oddíl,“ zmínil.
I proto nelze vyloučit, že by se následně po odmlce vrátil zpět do vedení, pro tuto chvíli ovšem platí, že opustil i veškeré své pozice u „A“-mužstva. „Říká se, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Když jsem v roce 1997 odcházel, tak jsem si říkal, že už nikdy, rok se ale s rokem sešel a nejprve
z ústraní jsem podporoval duo Kubalák-Dudík, to mě vtáhlo zpátky. Pravděpodobnější ale je, že už ne,“ odhadl možnost svého comebacku.
Jeho odchod z čela klubu se zřejmě na finančním zajištění chodu výrazněji neprojeví, přibližně šedesát procent příjmů totiž zajišťují příjmy z rozpočtu kralického městyse, o zbytek se pak starají další partneři.
Až do zvolení nového předsedy je tak nejvýše postavenou osobou oddílu jednatel Jan Novotný. „Během čtrnácti dnů bychom měli svolat novou členskou schůzi, která navrhne předsedu, výkonný výbor a revizní komisi. Nyní nemáme statutárního zástupce a já osobně nechci činit žádné zásadní rozhodnutí,“ podotkl.
Mimo jiné to tak znamená, že i osobu hlavního trenéra bude muset posvětit až nově ustanovené vedení FC. „Z mého pohledu má pan Gottwald plnou důvěru a byl bych rád, kdyby pokračoval,“ sdělil jeden z adeptů na uvolněný post šéfa klubu Jan Novotný, jenž současně nechtěl aktuální situaci nijak více komentovat.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...