Příjemnou noc, dnes je sobota 27.7.2024
svátek slaví Věroslav,
zítra Viktor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

40 gottwaldJeště deset minut před koncem platil mezi Ústím a Kralicemi stav 2:1. Pak ovšem hosté zabrali a dvěma krásnými brankami otočili na 3:2. Nejprve vyrovnal povedeným lobem Vitásek, v poslední minutě pak z přímého kopu rozhodl Zdeněk Petržela. Kralice díky nim podruhé v sezoně vyhrály a posunuly se blíž středu tabulky.

Sokol Ústí - FC Kralice na Hané 2:3 (0:1)

Branky Kralic: 44. Cibulka z penalty, 81. Vitásek, 90. Z. Petržela
Rozhodčí: Horák – Polanský, Motlíček

Sestava Kralic:
Urbánek – Vitásek, Martinka, Neoral, Chvojka – Cibulka, Kocourek, Dočkal, Vybíhal (65. Z. Petržela), Jamrich (80. Jano) – Lehký. Trenér: Petr Gottwald.

Do vedení se hosté dostali zásluhou Cibulkovy penalty po faulu na Lehkého, na gól do šatny dokázali domácí zkraje druhé půlky dvěma góly odpovědět. Nejprve Cibulka nezvýšil na 2:0 a Ústí z protiútoku vyrovnalo, následně ztratil Lehký míč a brejk tři na dva domácí taktéž úspěšně zužitkovali.

„O poločase jsem kluky upozorňoval, že pokud tady prohrajeme, bude to jen po našich chybách. Ústí totiž hrálo jen na nakopávané balony odkudkoliv. Musel jsem udělat určitě změny a soupeř si během dalších pěti minut vypracoval dvě gólovky. Kdyby nás potrestal, tak bychom určitě odjížděli s porážkou,“ pochválil kralický trenér Petr Gottwald gólmana.

V osmdesáté minutě tak mohli hosté vyrovnat a z poslední akce utkání i rozhodnout. To se jim podařilo a pár dní po smolné porážce v Opatovicích získali tři body z venku. „Byl to zápas sto a jedna oproti Opatovicím. Tam se nám nedařilo nic, tento nám ale po herní stránce vyšel. Sice jsme inkasovali dva góly, ale po kondiční stránce to hráči zvládli celých devadesát minut a od sedmdesáté měli navrch. Zaslouženě jsme to otočili a odvezli si tři body,“ vyzdvihl Gottwald. Radost mu udělala i trojice rozhodčích, pískali, co bylo.

Pro utkání nemohl počítat se zraněným Valtrem, Trnavský byl v práci, Šín je zraněný, Martinec měl angínu, zcela fit nebyl po angíně ani Radek Jano. „Počítal jsem s ním do základu, ale když jsem viděl, že mu nemoc vzala tolik sil, řekl jsem mu, že tam naskočí, jen když bude potřeba. A potřeba bylo v osmdesáté minutě, kdy Jamrich už opravdu nemohl,“ zmínil trampoty Gottwald. Štěstí se k němu nakonec přiklonilo a všechny body zamířily na západ.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...