Příjemnou noc, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

40 urcice1Úspěšná série Určic pokračuje. Vedoucí tým krajského přeboru zvítězil potřetí v řadě a poosmé z posledních devíti utkání. Po středeční hubené výhře nad Litovlí svého dalšího soupeře nešetřil a nováčkovi ze Šternberka uštědřil příděl 6:2. Tým vedený Evženem Kučerou tak zaznamenal nejvyšší výhru v sezoně, hosté naopak nejvyšší porážku.

TJ Sokol Určice - FK Šternberk 6:2 (3:2)

Branky: 21. z penalty a 80. Los, 43. Bokůvka, 45. Vaněk, 50. a 55. Vodák – 6. Hlaváček, 27. Vojtášek
Rozhodčí: Kopecký – Knoll, Samek

Sestava Určic:
Nejezchleb – Petržela, Peka, Vaněk, Ján – Bokůvka, Holly (71. Javořík), Matoušek, Hochman – Los, Vodák (81. Halouzka). Trenér: Evžen Kučera.

Úvod střetnutí patřil překvapivě hostům, hned po pár minutách a zahrávané standardní situaci je poslal do vedení Hlaváček. Domácím pomohl pokutový kop, po němž vyrovnal Tomáš Los. Přestože si hráči Šternberku zásluhou Vojtáška ještě jednou vypracovali náskok, ještě do konce poločasu to byli právě oni, kdo dotahoval. Nejprve po akci z levé strany vyrovnal Vodák a v poslední minutě a Losově standardce dorazil do odkryté brány Vaněk.

Ve druhé půli již excelovalo pouze jedno mužstvo, a sice Určice. Po Hochmanově přičinění se podruhé v utkání trefil Vodák, pátou branku připojil Dominik Bokůvka a deset minut před koncem se dvougólovým střelcem stal i Los. Domácí trenér ocenil, že jeho hráči přehrávali soupeře ve všech činnostech, od napadání a odebírání balonu až po kombinaci. „Kdybychom zakončili všechny šance, zápas by skončil ještě větším rozdílem,“ podotkl Kučera. Více ho však mrzely chyby v obranné části ústící ve dvě inkasované branky.

Určice si díky výhře upevnily první pozici a po zaváhání Kozlovic vedou po deseti kolech již o pět bodů před Oskavou, jako první navíc dosáhly bilance třiceti nastřílených branek. Šternberk se i přes debakl udržel v horní polovině tabulky, byť klesl o jeden stupínek na páté místo.

Hodnocení trenérů:

EVŽEN KUČERA – TJ Sokol Určice:
„Zaskočili nás dvěma standardními situacemi. První brankou neskončila, druhá již ano. Pak jsme sice vyrovnali, ale po hrubých chybách jsme dostali na 1:2. To ale od soupeře bylo vše a bylo jen otázkou času, kdy se prosadíme. Je pravda, že jsme vyrovnali po sporné penaltě, ale pískalo se. Ve druhé půlce jsme již jednoznačně byli lepší. Byl to náš nejlepší poločas v této sezoně a kdybychom zakončili všechny šance, zápas by skončil ještě větším rozdílem.“

OLDŘICH SKLENÁŘ FK Šternberk:
„Byl to velice dobře rozehraný zápas. Do třicáté minuty to vypadalo výborně, dostávali jsme se do šancí, soupeř byl zaskočený. Pomohla jim penalta a šťastný gól na 3:2. Nechytli jsme začátek druhého poločasu, kdy nám přidali další dva góly, a bylo po zápase. Je to kruté, ale potrestali naše chyby v rozehrávce.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...