Dobré odpoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Přibližně tři čtvrtě sezony vydržel bez trénování Evžen Kučera. Za měsíc padesátiletý kouč před časem přivedl Určice na špičku krajského přeboru a následně i do divize, nyní se po sestupu zpět do páté nejvyšší domácí soutěže vrací na „místo činu“. Právě on se totiž stal nástupcem Petra Gottwalda
a v půli července zahájí s „A“-týmem Sokola Určice přípravu na nový ročník.

„Počítal jsem s tím, že v letní přestávce nějaká nabídka přijde. Přišlo jich víc, ale rozhodoval jsem se mezi dvěma mužstvy, která jsou pro mě srdeční. Zvážil jsem to a rozhodl se pro Určice. Bral jsem to tak, že situace, do níž se dostaly, vznikla částečně mojí vinou. I z toho důvodu mám chuť složit ten mančaft úplně znovu a v kraji se udržet,“ potvrdil Večerníku Evžen Kučera.
Dobře si uvědomuje, před jak obtížným úkolem stojí, stávající kádr se totiž až na pár výjimek rozprchne. „Zůstanou asi mladíci Kopečný, Pekař, Zelina, a budeme se muset snažit stavět na kmenových hráčích Určic. Rýsuje se do kádru až sedm odchovanců, což je dobré i pro samotný klub. Je nám jasné, že krajský přebor bude velmi silný a nemůžeme to postavit jen na nich. Musí tam být také jiní hráči, kteří budou kvalitní a kteří tomu dají gró,“ upozornil staronový lodivod dnes již opětovného účastníka krajského přeboru.
Z hostování v Plumlově se tak do přípravy vrací František Plajner, nabízí se i návrat Radima Vaňka s Davidem Javoříkem po půlroční štaci v Kojetíně a stažení gólmana Petra Števuly z Kralic. V dorostu pak vyrostl kanonýr Patrik Zapletal, divizi si již dříve vyzkoušel i další člen úspěšné sestavy U19 Adam Josif. Do tréninků se pak zapojí ještě Marcel Zabloudil z Držovic a Tomáš Lakomý z 1.SK Prostějov, jenž dlouhodobě hostoval v Klenovicích.
„Skládat nové mužstvo převážně z mladých kluků, kde asi nebude žádný třicátník, bude velmi těžké. Snažíme se proto sehnat jednoho dva zkušené staré hráče, kteří by tomu mládí dali to rozhodující, ale je to těžké. A je to poprvé, co skládám úplně nový celek, i to je jedna z věcí, co mě láká. Bude to těžký oříšek, ale věřím tomu, že se nám to podaří,“ neztrácí Kučera optimismus.
Základním cílem je záchrana, vyšší ambice se nyní neklade. „Kraj bude hodně těžký. Je tam sedm osm mužstev, které budou hrát o špici, a proslýchá se, že se možná sníží stav na čtrnáct mužstev. Jestli to bude pravda, znamená to, že by tři mančafty padaly, takže to bude velmi těžké,“ ozřejmil kouč svou opatrnost.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...