Dobré odpoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Předvedeným výkonem relativně úspěšná rozlučka, konečným výsledkem však nikoliv. Hráči Určic sehráli hned ve středu své minimálně na rok poslední divizní utkání ve Valašském Meziříčí a domácímu oddílu podlehli jednoznačně 0:4. Nyní se vracejí zpět do krajského přeboru, to už ale bez kouče Petra Gottwalda.

TJ Sokol Určice – TJ Valašské Meziříčí 4:0 (1:0)

Branky: Plešek, Kufa, Výmola, Macíček
Rozhodčí: Drápal – Lakomý, Dorušák

Sestava Určic: Piták – Bokůvka, Koláček, Zbožínek, Zelina (80. Pekař) – Trajer (70. Halouzka), Machynek, Svozil, Los (70. Zapletal), Kopečný – Skopalík. Trenér: Petr Gottwald.

„Už čtrnáct dní před utkáním podali domácí návrh, abychom to odehráli dříve, ale až v pondělí se rozhodlo o tom, že se skutečně bude hrát ve středu. Kluci to přivítali, mohli mít volný víkend a už v pátek si udělali závěrečnou,“ vysvětlil změnu termínu hlavní trenér Určic Petr Gottwald.

Výsledkově to dopadlo pro hosty nedobře, podle Gottwalda však právě jeho hráči hráli, ale soupeř dával branky. „První půle byla velice opatrná z obou stran, dostali jsme gól ze standardky, když ji Piták trochu podcenil a špatně odhadl. Ve druhé půli jsme byli nebezpečnější a lepší, byli jsme na míči, ale trápili jsme se ve finální fázi,“ popisoval.

Opakovalo se tak to stejné, co v předešlých zápasech. „Domácí byli efektivní a naše chybky stoprocentně potrestali. Tři branky padly po našich chybách uprostřed hřiště na soupeřově polovině, kdy následovalo rychlé přenesení před šestnáctku. Vytěžili z minima maximum,“ smutnil.

Možností přitom bylo dostatek, jenže se nezadařilo Trajerovi s Kopečným v sólo únicích ani Skopalíkovi, Losovi, Machynkovi a Koláčkovi při klasickém zakončení.

„Klukům se nedalo nic vytknout, chtěli hrát a rozloučit se lepším výsledkem. Hráli velice kvalitně, ale naší bolístkou je celé jaro zakončení. Rozhodla lepší práce v šestnáctce a fotbalové myšlení, to ale nejde naučit za půl roku,“ upozornil Gottwald.

Pro něj osobně to bylo poslední utkání na lavičce Určic, kam povedou jeho další kroky, to zatím netuší. „Pokračovat u mužstva nebudu, musí se tam začít od začátku a nachystat novou éru, snad se jim to povede. Já se nikam netlačím a nevylučuji ani to, že si dám krátký odpočinek,“ nastínil.

Naopak po sestupu v roli trenéra si prožil postup v roli hráče. „Prioritou je pro mě Rakousko, kde jsme nyní postoupili přibližně do divize. I nadále budu hrát ve stejném klubu, jsou tam se mnou spokojeni a zakázali mi přestoupit jinam,“ usmíval se člen týmu FC Guntersdorf.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...