Dobré odpoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tak trochu v exhibičním duchu pojaly Němčice závěrečný zápas III. třídy OFS proti druhému celku soutěže Otaslavicím. Jak slíbil trenér Radovan Novotný, vyběhl po osmi letech znovu na hřiště, což jej podle jeho slov stálo dvanáct kil dolů v rámci fyzické přípravy. V horkém odpoledni padaly góly až po přestávce a Otaslavice si odvezly vítězství 3:1, zaručující i jim postup do nejvyšší okresní soutěže.

Vpravdě působivý nástup obou týmů s klubovou hymnou „Vlajky budou vlát“, za kterou klub vděčí místnímu hudebníkovi Vítězslavu Křivánkovi, představil domácí v poněkud netradiční sestavě. „Klubová hymna je stará rok, vznikla na závěr úspěšné sezóny dorostu v krajském přeboru,“ připomněl Novotný. Ten sám hrál na stoperu, zatímco třeba gólman Michal Tomek nastoupil v ofenzivě, aby si dal gól. „Klukům jsem před rokem slíbil, že pokud postoupíme a bude to jisté, v posledním mistráku s nimi nastoupím. Sliby se mají plnit,“ vysvětlil své herní angažmá Novotný.
Na úvodní střelecký pokus Horáka reagoval průnikem na druhé straně Hrazdíra, obě střely se ale mezi tři tyče nevešly. Dobrou příležitost v šestnáctce zatím ještě prováhal Michal Tomek. Jako velká voda se do velkého vápna vřítil veterán Bartošek, jeho střelu ale Otaslavičtí odvrátili. Michal Tomek se ukázal i jako dobrý na centru z brankové čáry, Bartoškova střela ke gólmanovi Sikovi zase nedoputovala. Jakmile se první poločas přehoupl do druhé poloviny, začali otěže zápasu přebírat hosté. Dobrou příležitost Rušila zblokoval na poslední chvíli Coufalík, němčického gólmana Vlacha řádně protáhl Hrazdíra. Sika měl na druhé straně problémy s přímým kopem Michala Tomka.
V závěru poločasu přišly vpravdě loženky - Skalický nastřelil břevno, zatímco domácí Rudolf z hranice malého vápna pálil nad bránu.
Do druhého poločasu domácí i hosté prostřídali všechny náhradníky. Už po sedmi minutách překvapila Hrazdírova střela domácího brankáře a Otaslavice šly do vedení - 0:1. Z toho se ovšem radovaly pouhé dvě minuty, po nichž se Michalu Tomkovi splnilo ono již zmíněné přání, a střelou k tyči srovnal skóre - 1:1. Za další tři minuty ale dostal Hon přihrávku za obranu a podél gólmana vrátil hostům vedení - 1:2. Po Freharově střele, kterou vyrazil Vlach před sebe, mohlo být ještě hůř, kdyby ovšem Hon nemířil vysoko nad břevno. Na druhé straně protáhl Siku Bartošek. V závěru zápasu přece jen Němčice zvýšily snahu o vyrovnání, Jordán hledal před bránou osamoceného Chluda, ale hostující obrana odvrátila na roh, po němž dobře hlavičkoval Vévoda. Závěrečné slovo tak patřilo Otaslavicím, které Šatným pečetily vítězství i postup - 1:3.
Po závěrečném hvizdu se trenér Novotný rozloučil s veteránem Bartoškem, emotivně poděkoval za podporu své manželce a rozdal ceny hráčům, kteří měli nejvyšší tréninkovou a zápasovou účast, a také nejlepším střelcům. Dobrou reprezentaci města ocenila i starostka Němčic Ivana Dvořáková. Radostná euforie propukla i v táboře hostů. Podle dostupných zpráv by totiž Otaslavice měly postupovat ze druhé příčky tabulky, čímž se vrací do Přeboru OFS Prostějov.


FK Němčice nad Hanou - TJ Sokol Otaslavice 1:3 (0:0).

Branky: 54. M. Tomek – 52. Hrazdíra, 57. Hon, 82. Šatný
FK Němčice nad Hanou: Vlach – Župka, Novotný, Bartošek, Coufalík – O. Tomek, Horák, Hamala, Svozil – Rudolf, M. Tomek. Střídali: Vévoda, Mrkva, Navrátil, Jordán, Chlud. Trenér: Radovan Novotný.
TJ Sokol Otaslavice: Sika – Liška, Kaláb, Kaplánek, Ruszó – Gerneš, Koudela, Skalický, Rušil – Hon, Hrazdíra. Střídali: Rozsypal, Vlachynský, Frehar, Šatný. Trenér: František Hon.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...