Dobré odpoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Fotbalový ročník 2014/2015 ještě neskončil, a i když do rozlosování toho nacházejícího schází necelý měsíc, již nyní pozornost mnohých funkcionářů směřuje k tomu, co se bude dít v podzimní části nadcházející sezony. Večerník již avizoval dobrovolný přechod Určic zpět do krajského přeboru, přesun mezi soutěžemi ovšem řeší i v řadě dalších oddílů...

„Mohu potvrdit, že muže jsme přihlásili do krajského přeboru, je to definitivní. Kádr se výrazně obmění, nikomu nebudeme bránit. Budeme stavět na mladých hráčích, máme tu šikovné dorostence a něco si stáhneme,“ deklaroval končící předseda TJ Sokol Určice Květoslav Petružela po pondělním jednání klubového vedení.

Po svém návratu do páté nejvyšší domácí soutěže jistojistě nenarazí Určice na Klenovice, které se po jednoroční zkušenosti vracejí níž. Nejpravděpodobnější je účast v I.A třídě, ve hře je však stále i I.B třída Olomouckého KFS.

„Vše je podmíněno tím, kolik hráčů zde zůstane. Teď kluci odehráli předposlední zápas a jen těžko se to z nich páčí. Uvažujeme o I.A třídě, pokud ale nebudeme mít seriózní záruky, tak nevím. Bavíme se o tom a definitivní by to mělo být do čtrnácti dnů, ovšem dokud se ještě nelosuje, tak to lze změnit,“ poodhalil aktuální stav v táboře oddílu, jenž po loňské euforii zažívá velice krušné období, jeho předseda Stanislav Cetkovský.

A v souvislosti s I.B třídou se v posledních dnech velice intenzivně hovořilo také o tradičním účastníkovi krajského přeboru Kralicích na Hané, tedy celku, jenž před necelým rokem oslavil kulaté osmdesátileté jubileum a za posledních dvacet let jen dvakrát absentoval v nejvyšší krajské soutěži. „Je to jedna z variant, ale teprve rozhodnou jednání s městysem v nejbližších dvou týdnech. Nechci to příliš rozmazávat, ale atmosféra mezi činovníky obce a fotbalu není příliš dobrá,“ nastínil problematiku předseda FC Kralice na Hané Václav Répal. Problém nevězí v podpoře obce, která činí pro letošní kalendářní rok celkem šest set tisíc korun. „Je to o komunikaci. Někteří lidi fotbalu příliš nerozumí a nevědí, jak to funguje. Sport musí oduševňovat a ne jen finančně vyčerpávat, to je smrtelná kombinace. Rozbaloval jsem tu trávník ze Sigmy, stavěl tribuny, oživoval fotbal. Místo pomoci však přichází klacky pod nohy. Nikdo ale netvrdí, že když já u fotbalu nebudu, tak se Kralicím povede hůř, třeba i líp,“ dovolil Répal trochu více nahlédnout pod pokličku společně s tím, že ve hře je i jeho odchod z tamější kopané. „Jasné v tuto chvíli je pouze to, že se 'béčko' nepřihlásí, na tom jsme se shodli při pondělní schůzi. O zbytku by se mělo rozhodnout do dvou tří týdnů,“ doplnil.

Současný starosta kralického městyse Petr Neoral si v uplynulém týdnu vybíral dovolenou, jeho zástupce Miroslav Vágner je však přesvědčen, že na žádný černý scénář nedojde. „Městys bude i dál podporovat fotbal ve stejném měřítku jako doposud. Kvůli nedostatku hráčů a chuti končí 'B'-tým a místo mladší přihlásí starší přípravku, jinak tu ale máme dostatek mládeže a dobrou základnu od malých žáčků, abychom si mohli vychovat vlastní odchovance. Věřím tedy, že krajský přebor v Kralicích zůstane,“ přeje si tamější místostarosta.

Nepřihlášení kralického „B-mužstva tak mimo jiného znamená, že by mělo postupovat více týmů z IV. třídy. Pokud tedy nikdo nesestoupí z I.B třídy, měly by jít nahoru nejlepší tři celky. A pokud se navíc podaří ve III. třídě zachránit Pivínu „B“, tak se čistě matematicky bude jednat o nejlepší kvarteto. Rezerva „Turků“ totiž nechce ve III. třídě OFS Prostějov pokračovat. „Vše rozsekneme další týden na schůzi, nezáleží to ale na tom, jestli se tým zachrání nebo sestoupí. V obou případech bychom se přihlásili do 'čtyřky',“ podotkl šéf pivínského Sokola Viktor Švéda. Naopak nezamyslické „béčko“, jehož budoucnost byla dlouhá nejasná, bude i nadále pokračovat.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...