Dobré odpoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Po zkušenostech z předešlých domácích zápasů proti hratelným soupeřům si už nikdo netroufal odhadovat, jak dopadne poslední utkání sezóny. Navíc v případě týmu opět se potýkajícímu s výraznou marodkou. První poločas odpovídal horkému počasí, kdy by se lépe „opékalo“ u vody než na zeleném trávníku. Poněkud pochodový fotbal nemohl vygenerovat nic jiného, než bezgólový stav. Po několika nedotažených pokusech se po hodině hry konečně prosadil Koudelka a odstartoval tak střeleckou dvacetiminutovku, která vrátila modrobílé na třetí místo tabulky MSFL.

Trenér František Jura si tentokrát nemusel lámat hlavu nad tím, koho postavit do základní jedenáctky. Ta byla naprosto jasná, spíše se po dopoledním utkání starších dorostenců licitovalo nad tím, kdo další z mladých nadějí půjde usednout na lavičku. Volba nakonec padla na trojici Přikryl, Makowski a Gottwald. Tu doplnil náhradní gólman Kofroň, který v posledním týdnu přepustil místo v brance uzdravenému Burešovi.
Vzhledem k přítomnosti Šteigla začal Koudelka na levém křídle, z kterého se už v první minutě snažil zásobovat Kroupu před brankou hostí. Do poklidně plynoucího fotbálku zasáhla dobře slyšitelná vzdušná srážka Krejčíře s De Carvalhem, kterou oba borci odnesli zraněním na hlavě. Zatímco v případě domácího beka stačil obvaz hlavy, brazilská posila Jihomoravanů musela na šití.
Parádní individuální akcí na sebe upozornil uprostřed první půle Koudelka, finální střela ale gólmana Kunického nezaskočila. Další Koudelkův centr zleva proletěl nad Kroupou, za ním stojící Šteigl z úhlu trefil pouze boční síť. Bureše na druhé straně vystrašila Fojtíkova několikrát tečovaná střela. Těsně před přestávkou vyslal Fládr do vápna Šteigla, jeho centr ovšem adresáta nenašel. Koudelka zatočil v poslední minutě balón do šibenice, Kunický byl ale připraven.
Po přestávce padla důrazná trenérova slova přece jen na úrodnou půdu a především Koudelka začal zaměstnávat břeclavskou defenzivu. Po jeho průniku Hirsch mířil nad bránu, kromě nepřesných střel zkoušel i kolmé přihrávky na Kroupu. Petrželův pokus v 56. minutě se ještě mezi tři tyče nevešel, zato Koudelkova střela z hranice šestnáctky zapadla přesně k tyči – 1:0. Příkladné vybojování míče uprostřed hřiště předvedl po sedmdesáti minutách Krejčíř, Šteiglova střela byla ale obranou zblokována. O chvíli později se ve velkém vápně prosadil Kroupa, jeho střelu dotlačil přes obránce Jurčíka do brány Fládr – 2:0. Ani dvougólový náskok deset minut před koncem nemusel být dostatečný, jak se domácí přesvědčili v utkání s Třebíčí. Zvlášť když kapitán hostí Simandl pořádně protáhl Bureše ranou pod břevno. Veškeré dohady ale rázně utnul opět Koudelka, který ze strany technicky přehodil vybíhajícího Kunického – 3:0. Vzápětí Bureš udržel čisté konto proti Horváthovi, který se dostal za obranu. Ten v poslední minutě v nepřerušené hře bez míče fauloval Zatloukala a byl bez okolků sudím vyloučen.
„Konec dobrý, všechno dobré“, dalo se vyčíst z tváří prostějovského realizačního týmu. Poslední utkání utváří logicky závěrečný dojem ze sezóny, takže z tohoto pohledu může být domácí lavička spokojena.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...