Dobré odpoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Podruhé v řadě dokázali hráči Určic vydolovat plný bodový zisk na soupeřově půdě. Po zdolání tehdy vedoucích Vítkovic se jim to podařilo i v jedné z klíčových bitev o čtrnácté místo, když v souboji dvou nejhorších celků soutěže zdolali Velké Karlovice. Divizní nováček tak spadl na šestnáctý post a po výhře Lískovce v Přerově už má jen teoretickou naději na záchranu, to Určicím chybí na únik ze sestupového pásma dvě kola před koncem pouhé dva body.


„Musí panovat spokojenost, kluci předvedli jeden z lepších jarních výkonů,“ radoval se hlavní kouč Petr Gottwald, jenž tentokrát vedl mužstvo pouze na dálku. „Hráli i za mě a jsem rád, že se na to nevykašlali, když jsem tam nebyl. Připravovali jsme se na peklo, je tam malé hřiště a domácí spoléhají na standardky a nákopy, zvládli jsme to ale slušně a vyrovnali jsme se i s bouřkou,“ těšilo určického lodivoda.
Hráčům se tak podařilo splnit předzápasové pokyny a přidat k tomu ještě něco navíc, odměnou tak byly dvě vstřelené branky a konečný výsledek 2:0. „Museli jsme se vyrovnat s vynucenými zásahy do sestavy, kdy jsme postrádali vyloučeného Ivoše Zbožínka, nemocného Míru Nejezchleba i Míšu Trajera, Tomáše Zapletala, Michala Pavla, takže jsme měli jen dva náhradníky včetně zraněného Pekaře, ale zvládli jsme to,“ chválil své svěřence úspěšný motivátor.
Do vedení se dostali hosté ještě v úvodní čtvrthodině, kdy si na standardní situaci naskočil Michal Skopalík, stejný hráč pak o hodinu později dopravil do sítě přetažený centr. Naopak domácí zůstali v nejpodstatnější kolonce na nule.
„Velké Karlovice hrály přesně to, co jsme čekali. Milan Piták ale dokázal Míru v bráně dobře zastoupit a super výkon předvedla celá obranná čtveřice. Do žádné šance po centrech jsme je nepustili, přebírali jsme iniciativu a byli jsme silnější uprostřed. Ke Skopalíkovi se přidali Svozil s Losem i oba kraje,“ pochválil defenzivní i ofenzivní práci mužstva Petr Gottwald.
Domácí rozlučkou s touto divizní sezonou bude pro Určice nedělní duel s Rýmařovem, jeho výkop je naplánován na půl pátou odpoledne a hostům jde v roli nováčka o průnik do horní poloviny tabulky.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...