Dobré odpoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Středeční večer patřil v českých luzích a hájích pohárovým soutěžím. Před televizními kamerami se podařilo Slovanu Liberec zdolat na pokutové kopy velkého rivala z Jablonce a díky druhé finálové výhře v historii klubu proniknout do předkola Evropské ligy, podobně dramatický a gólově ještě bohatší střetnutí se odehrálo o hodinu dříve v Prostějově.

Domácí TJ Sokol Čechovice hostil v souboji dvou účastníků I.A třídy bez ztráty bodu vedoucí tým soutěže TJ Sokol Ústí, papírové předpoklady o jasné záležitosti ve prospěch hostů se však nenaplnily. Přesto se ale z výhry v semifinále krajského poháru mohl radovat favorit, byť rozhodl až v úplném závěru.

O osudu celé bitvy rozhodly standardní situace. Zatímco Čechovičtí se třikrát radovali přímo ze hry a ze svých trestných kopů spíše pouštěli soupeře do brejků, hosté se radovali jednou z penalty a hned třikrát po rohovém kopu. Dvakrát z malého vápna nezaváhal Tomáš Orava, o postupovou branku se ze stejného prostoru zasloužil Pavel Sencovici.
Za chladného počasí, kdy se přihlížejícím hodily pokrývky hlavy a nepohrdli by ani rukavicemi, začali hostitelé famózně a první chod už na konci úvodní desetiminutovky servíroval Richard Klimeš. Po Nejedlého akci z levé strany sice v jasné pozici uprostřed šestnáctky napálil jen protihráče, právě od něj se však míč odrazil nechytatelně k pravé tyči – 1:0. I nadále se hrál oboustranně pohledný fotbal s množstvím kombinací a technicky řešenými situacemi, v němž se postupně začala projevovat převaha farmy divizních Hranic. Varováním byla křídelní akce zakončená střelou na první tyči číhajícího Patrika Sencovici, David Klimeš byla ale na místě. O vyrovnání se tak až přibližně v polovině první půle postaral Orava, když Kolečkář těsně nedoskočil roh z pravé strany a nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal pokrýt desítku v modrém dresu. Od tohoto momentu se na čechovickou bránu valil jeden útok za druhým, domácí ale odolávali. Škařupa zpoza šestnáctky technickým pokusem těsně minul konstrukci, Patrik Sencovici mohl postupovat sám na bránu, ale špatně zpracoval přihrávku a střelu z hranice vápna Klimeš chytil, po dvou centrech z pravé strany jako přes kopírák nejprve mířil osamocený Šnejdrla jen do boční sítě, vzápětí nabíhající Patrik Sencovici hlavičkoval o fous vedle. Za Čechovice kontroval z více než třiceti metrů Haluza a jeho střela proti větru padající do levého vinklu nadělala Bernkopfovi starosti.
O přestávce tak outsider držel nerozhodný výsledek, avšak hned po pár sekundách přišel průnik do vápna, ozvala se píšťalka a ke zděšení hráčů v oranžovo-černém následoval pokutový kop. Toho se ujal Jan Šnejdrla a dvacetiletý host z Hranic bezpečně proměnil střelu po zemi k pravé tyči, zatímco gólmana poslal na opačnou stranu. A jednalo se již o Tomáše Zelinku, jenž do druhé půle nahradil Davida Klimeše.
Přišla však blesková odpověď. Tradičnímu účastníkovi I.A třídy se vydařila další akce po straně, míč se dostal až k Haluzovi a ten ranou do pravé šibenice nezaváhal – 2:2.
Domácí si pak sice nepohlídali roh, tentokráte zahrávaný z levé strany, a opět Orava hlavou upravil na 2:3, jenže poté Petr Holoubek nevyužil toho, že mu hned pět hráčů Čechovic dopřálo spoustu času na zpracování přihrávky zprava a přišel trest. Míče se chopil Richard Klimeš a podruhé v zápase ho uklidil do sítě – 3:3. Domácí řady musel dvacet minut před koncem z pracovních důvodů opustit Haluza a i díky tomuto momentu zesílil ústecký nápor. Zelinka však svou bránu zamkl na spoustu západů a obstál i tváři v tvář protivníkovi, na druhé straně se jen těsně neujal technický pokus z úhlu a velké dálky mířící na zadní tyč. Vše tak směřovalo k penaltové loterii. Tu odmítl v poslední minutě Pavel Sencovici, když propadený míč poslal nohou z pár kroků bezpečně za čáru a mohl odstartovat gejzír hostující radosti. Domácí se ještě snažili o vyrovnání, leč nezbývalo jim už moc času a také se v předešlých desítkách minut vydali na maximum.
Soupeřem Jeseníku, který po odhlášení Nových Sadů postoupil bez boje, se tak ve finále krajského poháru stal Sokol Ústí. Tento duel se na neutrální půdě v Moravičanech uskuteční ve středu 10. června od 17:00 hodin.


Jaroslav KLIMEŠ - TJ Sokol Čechovice:
„Spokojenost, takto se chceme prezentovat. Hrálo se útočně, padlo hodně gólů, kdo přišel, mohl být spokojen. Kvalitní soupeř, kluci z Ústí jsou šikovní, chtějí hrát fotbal, žádné nakopávání, takto nám to vyhovuje a takových soupeř víc. Jenom bránění rohů byla katastrofa. Dobře to kopali, nemůžeme ale dostat tři góly z malého vápna, to je trapné. Scházeli nám sice Radek Jano a Jara Vinklárek, ale tak to nejde. Doufám, že se nebude opakovat, co u nás bývá zvykem, tedy že mladý mančaft nedokáže navázat na své výkony. Vždy jeden dva dobré zápasy a pak zase propast. Musíme pracovat a mančaft potřebuje vyzrát.“
Radim ŽINGOR - TJ Sokol Ústí:
„Přijeli jsme bez střelce Pokorného, který má drobné svalové zranění, a dali jsme šanci klukům, kteří ne vždy jsou v základu. Brali jsme to jako přípravu a domácí na nás byli připraveni. Věděli jsme, že balony budou chodit z boku na kraje, ale nereagovali jsme na to, jak jsme měli, obrana hrála hrozně vysoko, tím pádem nás překopávali. Bohužel šance, které jsme měli, jsme nevyužili, na šance to bylo podle mých zápisků 3:8. V prvním poločase to byly tři tutovky Sencovice, kterého jsem o poločase stáhl do zálohy, a ve druhém poločase Škařupy. Kdybychom je využili, tak to mohlo být úplně jiné.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...