Dobré odpoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Hanácká Slavia Kroměříž hraje svá domácí utkání netradičně v pátek v podvečer, což mělo přidat na atraktivitě vzájemného souboje. Podzimní utkání hráno na půdě Prostějova vítěze nepřineslo, když na obou stranách padlo po jedné brance. Stejného počtu branek se takřka čtyřstovka diváků dočkala i v pátečním souboji osmadvacátého kola MSFL, tentokrát obou v síti hostujícího celku. Po vyloučení Fládra se už „eskáčko“ k vyrovnání nedostalo.

Oběma trenérům přibylo před zápasem několik vrásek na čele. Důvodem bylo zranění několika klíčových hráčů. Na straně Kroměříže se ke zraněným Nevřelovi a Čebovi přidal Ondřej Cverna s Martinem Neubertem, prostějovského Langera doplnilo trio Martin Sus, Josef Pančochář a Milan Machálek. Oproti poslednímu zápasu se tak na kraji obrany objevil Pavel Krejčíř, v záloze pak Jan Šteigl a Lukáš Petržela.
Úvod zápasu poznamenala nervozita na obou stranách. Proti sobě stála mužstva nacházející se na špici tabulky, a tak nikdo nechtěl chybovat. První vzrušení přinesla až osmnáctá minuta, k vážnějšímu ohrožení Kofroňovy branky však nedošlo. O pět minut později už ale hostující brankář po střele Žáka zasahovat musel. O pár minutek později mohlo udeřit na straně druhé. Koudelka se kličkou dostal až za domácího strážce svatyně Petra, byl však v příliš nízkém úhlu, aby mohl sám skórovat, a tak předložil míč nabíhajícímu Zelenkovi. Prostějovští už takřka zvedali ruce, do střely se však položil kroměřížský Budín a zachránil domácí mužstvo od pohromy. O několik málo vteřin později si přesný centr Hirsche zpracoval Koudelka, jeho bomba mířila o několik decimetrů nad domácí branku. V osmadvacáté minutě viděl po faulu žlutou kartu Fládr, což by nebylo nic zvláštního. Jak se později ukázalo, byl to jeden ze zlomových okamžiků. První gólová akce se zrodila v třiatřicáté minutě. Domácí kapitán, v nedávné minulosti hráč hostujícího výběru, Tomáš Mazouch našel volného Lukáše Kutru a ten přesnou střelou k tyči poslal svůj tým do vedení - 1:0. Do poločasu si už ani jedno mužstvo žádnou šanci nevypracovalo, do kabin se tak šlo za těsného vedení domácí Slavie.
Do druhé půle poslal trenér Jura čerstvého Sečkáře, do šancí se však více tlačili domácí hráči. Mazouch pálil vedle, Neubert z bezprostřední blízkosti poslal míč hlavou pouze do připravených rukavic Kofroně. Prostějovští měli dobrou šanci z přímého kopu, kýženou branku to ale hostům nepřineslo. V jedenašedesáté minutě našli slávisti další recept na prostějovskou obranu, pronikajícího Žáka musel zastavit až gólman Kofroň a kopala se penalta. Tu s přehledem proměnil Neubert - 2:0.
Důležitý okamžik přinesla 70. minuta. Po druhé žluté kartě odkráčel do sprch hostující Fládr, vidina zisku bodů tak dostala trhlinu. O minutu později mohlo být rozhodnuto, zákrokem dne se proti hlavičce Žáka blýskl Kofroň, stejně tak si poradil s následnou dorážkou. O pár minut později to byl zase on, kdo zneškodnil akci pronikajícího Strašáka, který po střetu s Alešem Rusem musel být střídán. Ani závěrečná hlavička Kroupy už na skóre nic nezměnila, a tak se „Hanáckým králem“ stalo domácí mužstvo z Kroměříže.
Hanácká Slavia zaznamenala již páté vítězství v řadě, naposledy prohrála osmadvacátého března, čímž si upevnila druhou pozici před dotírajícím Slováckem B. Eskáčko ztratilo všechny body po šesti zápasech, především však čtyři remízy v řadě je stálo lepší umístění.

SK Hanácká Slavia Kroměříž - 1.SK Prostějov 2:0 (1:0)
Branky: 33. Kutra, 61. Neubert (pen.)
Rozhodčí: Dubravský - Trávníček, Podaný
Žluté karty: 70. Žák - 29. Fládr
Červené karty: 69. Fládr
Diváků: 370
SK HS Kroměříž: Petr - Kašík, Budín, Látal, Netopil - Mazouch, Salachna, Kutra (60. Hromek) - Žák, Neubert, Strašák. Trenér: Vlastimil Chytrý.
1.SK Prostějov: Kofroň - Hirsch, Rus, Zatloukal, Krejčíř - Šteigl (79. Přikryl), Zelenka, Fládr, Petržela (46. Sečkář), Koudelka (61. Machálek) - Kroupa. Trenér: František Jura.

Vlastimil Chytrý - SK HS Kroměříž:
„Prožil jsem trošku bezesnou noc, protože se mi na tréninku zranili klíčoví hráči, ukázala se ale obrovská výhoda našeho širokého kádru. Do sestavy jsem zapracoval pět kluků z devatenáctky. Přijelo jedno z nejkvalitnějších mužstev, my jsme však přečetli jeho taktiku a tím jsme Prostějov rozhodili. Podle mě naprosto zasloužené vítězství a upevnění druhé příčky, kterou bychom rádi udrželi.“
František Jura - 1.SK Prostějov:
„Začátek utkání moc krásy nepřinesl, šance jsme měli, ale první přesto branku vstřelili domácí. Po dalším nepokrytí vznikla penaltová situace, následovalo zbytečné vyloučení. I pak jsme měli šanci na snížení, i kdybychom hráli až do noci, asi bychom branku nevstřelili. I když to nebyla extra fotbalová podívaná, za to nasazení a výkon se nemusíme stydět. Musíme se dát dohromady a poslední utkání sezóny přetavit ve výhry.“



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...