Dobré odpoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Kdy jindy, než teď, kde jinde, než tady. Na prostějovský stadion SCM Za Místním nádražím dorazil podle všech indicií nejslabší tým jarní části sezóny, vždyť i jediný dosavadní gól Třebíče byl soupeřův vlastní... Co se ovšem dělo od dvacáté minuty sobotního klání na hřišti, nad tím kroutili hlavami i nezaujatí pozorovatelé. Klasický příklad toho, jak se lze herně přizpůsobit i o třídu slabšímu soupeři. A „eskáčko“ to stálo vyhraný zápas a další dva body! Svěřenci kouče Jury remizovali již počtvrté za sebou.

Pakliže u podobných utkání platí, že brzký gól v soupeřově síti je žádoucí, aby se ten dostal do patřičných mezí, pak v případě současného prostějovského kádru se i tato poučka ukazuje jako kontraproduktivní. Co víc si totiž přát, než vést po dvaceti minutách 2:0 a mít soupeře takříkajíc na lopatě?
V prostějovském týmu je ovšem něco špatně. To „něco“ je v hlavách a stále není síly, která by to zvrátila. Po oněch dvaceti minutách aktivní hry, napadání a přehrávání soupeře jakoby bylo po zápase. Domácí až příliš zjevně přestali hrát a svým pojetím hry se totálně přizpůsobili nepříliš fotbalovému soupeři. Pro diváka smůla - rázem bylo po atraktivním utkání...
Pro současné rozpoložení mančaftu je bohužel typické, že si hráči nevezmou k srdci pokyny trenérů.
O přestávce v kabině bylo jednoznačně řečeno, co se zápasem udělat, aby se z něj nestalo drama. Po příchodu na hřiště se ovšem oproti závěru první půle nezměnilo vůbec nic. Až po hodině s příchodem střídajících hráčů se začaly přece jen objevovat šance, jejich řešení se ovšem za zdařilé nedalo považovat ani náhodou.
Navíc tým rozhodně nepostrádající dostatek zkušeností v závěru selhal i po taktické stránce. Za stavu 2:1 se snažil nastalou situaci řešit snahou o vstřelení rozhodujícího třetího gólu, místo taktického držení míče co nejdál od vlastní branky. Možná by se to dalo brát se soupeřem typu Třebíče jako řešení „pod úroveň“, ovšem stará pravda říká, že účel světí prostředky. A tři body za to jednoznačně stály.
Přestože se Prostějov stále drží na čtvrté příčce, ta druhá i třetí se už značně vzdalují a utkání v Kroměříži, které mělo být přímým soubojem o druhé místo, onen náboj postupně ztratilo. I tak půjde v pátek večer o hodně...
Kroměřížská Hanácká Slávia pokračuje směrem, který ji nalajnoval předchozí trenér Páník. Ambice hrát na špici soutěže letos nikterak neskrývala a po celou uplynulou sezónu se jí to v podstatě daří. Na jaře prohrála jediný zápas, ale to zase hodně překvapivě, když doma podlehla v derby sousednímu Hulínu. Naopak nejcennější jsou vítězství nad rivaly v tabulce, doma 1:0 s rezervou Sigmy a venku 2:1 na Slovácku. Kromě šesti vítězství čtyřikrát, leckdy překvapivě, remizovala, třeba doma s Líšní nebo Zábřehem.
V posledním kole měla Kroměříž problémy s předposlední Břeclaví, když domácí dokázali dokonce otočit vedení na svou stranu. V posledních dvanácti minutách ale prokázali Slávisté více zkušeností a nakonec vyhráli 4:2. Zasloužili se o to Petr - Cverna, Látal, Salachna, Strašák (54. Hromek), Netopil, Budín, Kutra, Žák, Mazouch (69. Beránek), Neubert.
Hanácké derby se hraje netradičně už o pátečním podvečeru od 18:00 hodin v Kroměříži.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...