Dobrý podvečer, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Vítězná série Mostkovic po dvou úspěšných víkendech skončila. Proti jejímu pokračování byly fotbalistky Kostelce na Hané, které tak i ve třetím derby této sezony prokázaly, že jsou na tom zatím lépe, než nováček na poli ženské kopané. Poražené hráčky tak vinou výhry Kohoutovic nad posledními Drnovicemi ztratily průběžnou druhou pozici, na toto umístění ovšem ztrácí jen bod a navíc mají v tabulce pravdy hned o pět bodů lepší bilanci.

FC Kostelec na Hané - TJ Sokol Mostkovice 6:0 (4:0)

Branky: Vykopalová 2, Řezníčková, Marková, Pitáková, Hrazdilová
Sestava Kostelce na Hané: Grygarová – Hrazdilová, Smičková, Zapletalová, Šimková – Knápková, Hájková, Pitáková, Urbanová – Marková, Vykopalová. Střídaly: Václavková, Zahradníčková, Řezníčková, Adamová, Paličková. Trenér: Marek Jelínek.
Sestava Mostkovic: Mikešová – Kraváková, Koudelková, Štefková, Hasová – B. Karafiátová, Haluzová, Holubová, Chytilová – L. Karafiátová, Domesová. Střídaly: Ošťádalová, Ptačníková, Gorošová, Mlčochová, T. Karafiátová. Trenér: Jaroslav Karafiát.

„Věděli jsme, že se na nás soupeř hodně dobře připraví a bude chtít urvat body. Vsadili jsme tak na jistotu a čekání na chyby, to nám umožnilo velice rychle skórovat,“ vracel se k sobotnímu derby kouč vítězek Marek Jelínek.

Hned v první půli se jeho hráčky prosadily čtyřikrát a bylo tak víceméně rozhodnuto. „V první půli se nám podařilo navázat na předchozí výkony a hráli jsme dobře, kombinačně. Ve druhé půli už nám začaly docházet síly a zavládlo uspokojení, takže to přestalo být takové fotbalové,“ přibližoval.

Oproti podzimním střetnutím tak přes vysoký brankový rozdíl pěl na Mostkovice chválu, povšiml si totiž velkého progresu. „V předešlých derby jsme to měli jednodušší, ale nehráli jsme tak dobře a přizpůsobovali jsme se jim. Tady to bylo lepší. Hra Mostkovic je ale techničtější a rozhodly naše zkušenosti. Přece jen fotbal hrajeme déle,“ porovnal.

Nicméně po většinu zápasu se tak podle něj hrálo na polovině hostů, kteří navíc na rozdíl třeba od Kohoutovic dovolovali Kostelci více útočit středem hřiště, zatímco na krajích měli hosté rychlé hráčky. „Důležitý byl náš důraz před bránou, z něj jsme dali první tři branky, čtvrtá byla ze standardky. Brzy po pauze jsme přidali pátou branku a šestou dali na konci z dorážky,“ shrnul Jelínek gólové momenty.

Spoustu pozitiv našel na utkání i přes tenisový výsledek také mostkovický trenér Jaroslav Karafiát, jenž tentokrát postrádal Solange Soaresovou, která aktuálně pobývá v Brazílii. „Máme extrémně mladý tým, stoperku nám hraje čtrnáctiletá holka, na lavičce pak máme třináctiletou i jedenáctiletou. To jsou pro ně velké zkušenosti a neskutečný zážitek,“ upozornil.

Duel podle něj rozhodl individuální výkon na straně domácích, kvalita je zatím stále na straně Kostelce. „Čekal jsem lepší průběh i výsledek, nechtěli jsme však jen bránit, ale hrát otevřeně. Sportovně musím přiznat, že na ně nyní nemáme, hrajeme však teprve půl roku a nejde to hned. Měli jsme jen jednu gólovku, naopak našich zaváhání dokázal soupeř využít,“ hodnotil.

Zpočátku také pozoroval až přílišný respekt z Kostelečanek. „Chtěli jsme je potrápit v útočné fázi a věřil jsem i našemu defenzivnímu pojetí, že jim uděláme větší problémy směrem dozadu a nějakou branku vstřelíme,“ přiznal společně s vírou, že v neděli od 10 hodin proti Drnovicím potvrdí Mostkovice roli favorita, do níž je pohled na tabulku staví. Nejbližší soupeř je totiž zásluhou jedenácti porážek a skóre 4:76 zcela poslední. To Kostelečanky mají nyní volno.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...