Dobrý podvečer, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V uších ještě rezonovala slova Karla Kroupy z minulého týdne, kdy tento tahoun ofenzivy s dobrými vzpomínkami na vlastní zlínskou štaci upozorňoval, že je potřeba se soustředit na vlastní výkon a nekoukat, v jakém složení nastoupil soupeř. Přesně v tomto duchu jeho spoluhráči na hřišti od počátku šlapali a výsledek se nemohl nedostavit. Po propadáku v Orlové si „eskáčko“ veze domů další tři poctivě odpracované body. Potvrdit je může v nadcházejícím týdnu hned dvojnásobně na domácím hřišti. Nejprve zavítá na stadion SCM Za Místním nádražím v odloženém prvním jarním kole MFK Vyškov (ve středu 6. května od 17:00 hodin), v sobotu se pak od 16:30 hodin představí na Hané brněnská Líšeň.

Cestu prostějovských fotbalistů do Zlína provázelo napjaté očekávání, jaký trend v jejich výkonu se potvrdí. Jedna možnost byla, že výkon s Hulínem doma a Orlovou venku byl přechodný výkyv způsobený ponejvíce psychikou hráčů. Druhá pak vedla opačným směrem, že v případě kvalitního domácího výkonu proti druhému Zábřehu šlo jen o přechodné vzepětí dané kvalitou soupeře a prestiží duelu. Netřeba pochybovat o tom, že všichni okolo týmu věřili ve variantu „A“.
Mladá „ševcovská“ rezerva bývá co do složení jedním z nejméně vyzpytatelných týmů. Snad i kvůli tomuto faktu bývají vzájemná měření sil s „eskáčkem“ jako na houpačce. Ztracené dva podzimní body s tímto soupeřem v domácím prostředí z podzimu mrzí doposud.
Brzy po úvodním hvizdu bylo vidět, že vše je na dobré cestě. Všichni borci do jednoho poctivě makali, a přestože se vyskytly nějaké individuální chyby, nasazení bylo nepřehlédnutelné jak směrem dopředu, tak při aktivním bránění po celé ploše hřiště. Právě díky tomu se mladí ševci do vyložených šancí příliš nedostali a jediný gól za Kofroňova záda padl z pokutového kopu. Právě brankářský post, který je jedním z nejexponovanějších, postihla v jarní části MSFL významná změna. Neotřesitelná jednička Tomáš Bureš získal sice na podzim famózní formu a leckdo si nedovedl představit, že by se mezi tyče mohl postavit někdo jiný, ovšem zdraví člověk neovlivní, a tak se už na pět zápasů usídlil mezi třemi tyčemi náhradník Kofroň. Možná jeho výkon nebyl úplně bez chybičky, ale dokázal, že vyhrávat a sbírat body lze za přísně týmového výkonu také. Je tak pravděpodobné, že odchytat by měl i oba domácí utkání v nadcházejícím týdnu.
A budou to veskrze důležité střetnutí. Oba soupeři prostějovského „eskáčka“ mají na jaře protichůdnou dynamiku. Zatímco Vyškov porazil pouze rezervu Opavy a remizoval v Holici, ostatních pět utkání prohrál, Líšeň kromě stejného soupeře ještě deklasovala Třebíč 6:0 a naposled se odpoutala od Břeclavi výhrou 2:1. Znát je to samozřejmě na postavení v tabulce. Vyškov se propadl z podzimního šestého na současné jedenácté místo, Líšeň se vyšvihla z předposlední příčky na dvanáctou či třináctou pozici.
Za vyškovskou jízdou dolů lze spatřovat především problémy v ofenzivě. Zatímco v podzimních šestnácti utkáních nastřílel Vyškov dvaatřicet branek, v sedmi jarních pouze sedm, zato třináct obdržel! Citelný byl především odchod šutéra Čtvrtníčka, který MSFL kraloval s třinácti brankami, čímž o jednu překonal prostějovského Kroupu a vystřílel si angažmá právě v brněnské Zbrojovce. Trenér Miloslav Machálek dal v posledním kole příležitost následující jedenáctce: Kollár – Vintr (80. Novotný), Hodinář, Urbančok, Háša, Lahodný (72. Minařík), Lička M., Lička J (46. Studený), Kucharčuk, Jeřábek, Němeček. Připomeňme, že ve vyškovském dresu nastupují dva bývalí hráči „eskáčka“ - druhý brankář Klimeš a rovněž obránce Studený.
Když už byla řeč o Čtvrtníčkovi, ten nastoupil v sobotu za Líšeň proti Břeclavi a vstřelil úvodní branku domácích. Zbrojovka jej na svou farmu půjčila vůbec poprvé. V líšeňském dresu se na jaře střelecky daří Halaškovi a Šumberovi, kteří nastoupili v základní sestavě: Veselý – Král, Drábek, Čampa, Šumbera, Halaška, Matoušek, Čtvrtníček, Hyčka, Fischer, Milotínský. V zimní pauze tým opustil legendární Dostálek, který už výkonnostně na třetí ligu nestačil. Doplňme, že Líšeň trénuje zkušený Josef Mazura.
Z hlediska domácích je výhodné, že se většina marodky vyprázdnila, protože v náročné sérii tří zápasů bude chtít trenér František Jura logicky rozložit zátěž mezi více hráčů.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...