Dobrý podvečer, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nevydařené vstupy do obou poločasů poznamenaly zásadním způsobem vývoj utkání a konečný výsledek nedělního utkání dvaadvacátého kola třetiligové soutěže. Už po pěti minutách lovil poprvé míč ze sítě prostějovský brankář Kofroň, který nastoupil k třetímu po sobě jdoucímu zápasu. Ještě tragičtější byl vstup do druhé půle, kdy „eskáčko“ prohospodařilo psychologický efekt předchozího srovnání gólem do šatny. Třetí branka pak definitivně pečetila vítězství domácích, když Prostějov už nenašel na hru Orlové pádnou odpověď a ze Slezska se tak včera vracel s prázdnou...

Na poměrně dlouhé hřiště fotbalového areálu v Orlové vyběhla identická základní sestava jako v předchozím domácím duelu proti Hulínu. „Rameno ještě není stoprocentní, takže raději nebudu ani na lavičce, kdyby byl nějaký problém. Chci být fit na domácí zápas se Zábřehem,“ svěřila se Večerníku už na sobotním zápase v Určicích gólmanská jednička Tomáš Bureš.

Domácí začali aktivně a už ve 4. minutě se před Kofroněm objevil po přihrávce zprava domácí Kopel, jehož hlavička směřovala přímo do rukavic brankáře hostí. Prostějovští to ovšem ke své škodě nevzali jako dostatečné varování. A tak po dvou minutách přišel další průnik zprava do šestnáctky, Kofroň centr vyrazil do pole, kde napřáhl obránce Schroner a propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:0. Úvod tedy stejný jako v Kunovicích a stejně brzy mohlo být i srovnáno. Po pěti minutách se totiž proháčkoval do velkého vápna domácích Kroupa, jeho centr na zcela volného Koudelku byl asi do té míry razantní, že se míč od kopačky spíše odrazil přímo k Szarowskému, který byl u tyče tak říkajíc v brankářském ofsajdu.

V dalším průběhu první pětačtyřicetiminutovky se hra srovnala a střely domácího Skoupého či hostujícího Kroupy zapadly pouze do náručí připravených gólmanů. Trenér Jura už po necelé půlhodině hry stáhl Ruse a nahradil ho Machálkem. „Na soupeřově pravé straně jsme měli problémy, takže jsme potřebovali přeskupit řady a samozřejmě také posílit hru dopředu, což se nám myslím podařilo, bohužel ale bez efektu...,“ komentoval po utkání tento strategický tah Roman Popelka, asistent trenéra 1.SK Prostějov.

Deset minut před přestávkou se po sérii nepřesností řítil netypicky po levé straně Tomáš, jeho střelu Kofroň srazil na roh. Fládr pak mířil hodně mimo, ale v poslední minutě první půle vybojoval ve středu hřiště míč, který šel přes Zelenku nalevo Koudelkovi, jeho centr posunul tísněný Kroupa Zelenkovi, jenž technickou střelou nedal Szarowskému šanci - 1:1.

O přestávce to tedy vypadalo, že zápas nabere kýžený směr. Dvě minuty po výkopu bylo ale vše jinak. Kaizar vybídl ke sprintu dlouhým nákopem podél postranní čáry Tomáše, ten odcentroval a Urban si obhodil Hirsche a podél vybíhajícího Kofroně poslal Slávii opět do vedení - 2:1. Sus si za vehementní reklamaci autu vysloužil akorát žlutou kartu... Vzápětí poslal Zelenka do úniku po levé straně Koudelku, ten udělal kličku do středu hřiště, následnou střelu k tyči ale Szarowski pokryl. Stejný hráč po pěti minutách druhé půle míč do branky po Kroupově kolmici dopravil, sudí ale pískali ofsajd. Záběr kamery ale dokazuje, že v okamžiku přihrávky Koudelka v postavení mimo hry nebyl, pouze na opačné straně vápna Hirsch, který ale do hry nijak nezasáhl. A tak přišla 65. minuta, kdy se do brejku po pravé straně rozeběhl Kopel, přihrál pod sebe Castanerovi a ten střelou pod břevno nedal Kofroňovi nejmenší šanci - 3:1.

Hosté po zbytek zápasu zkoušeli štěstí, ale Sečkář zboku jen lízl břevno, Zelenka mířil těsně vedle tyče a Koudelka trefil pouze gólmana. Slávisté z Orlové tak slavili nečekané vítězství, naopak Hanáci se vraceli zpět hodně zkroušení...

Pozápasové hodnocení trenérů:

Josef JADRNÝ - FK Slavia Orlová:

„Z Prostějova jsme samozřejmě měli vzhledem k jeho postavení v tabulce i vysokému počtu nastřílených branek respekt. Připravovali jsme se na Kroupu, na Zelenku, Hirsche také dlouhodobě znám, myslím, že se nám tyto hráče podařilo eliminovat. Chtěli jsme hrát jednoduše dopředu, protože nemám rád, když se obrana zabetonuje. Podařilo se nám vstřelit tři branky, byť jsme se v závěru prvního poločasu dostali pod tlak a zaslouženě jsme dostali vyrovnávací gól. Z hlediska šancí si myslím, že jsme zaslouženě vyhráli a získali důležité a cenné tři body. Poté, co jsme absolvovali náročný anglický týden a s Kroměříží uhráli remízu, jsem s výkonem svých svěřenců spokojen.“

Roman POPELKA - 1.SK Prostějov:

„Očekávali jsme, že si odsud body odvezeme... Bohužel nám vůbec nevyšly vstupy do obou poločasů. V úvodu nám trvalo čtvrthodinky, než jsme se dostali do hry, za tu dobu jsme už prohrávali 0:1. Škoda, že jsme to podobně jako na Slovácku do poločasu neotočili, protože pak jsme byli lepším mužstvem a měli několik příležitostí. Naštěstí se nám podařilo aspoň vyrovnat a věřili jsme, že druhý poločas začneme tam, kde jsme ten první skončili. Gól hned na začátku nepovažuji za rozhodující, protože jsme ještě několik příležitostí ke korigování stavu měli, po třetí brance už ale bylo jasno. Soupeř využil silnou pravou stranu, kterou jsme nedokázali pokrýt, nám selhala koncovka.“

FK Slavia Orlová -  1.SK Prostějov 3:1 (1:1)
Branky: 6. Schroner, 48. Urban, 65. Diaz Castaner - 45. Zelenka
Rozhodčí: Klíma - Dubravský, Kneisl.
Žluté karty: Kaizar, Skoupý, Vybíral – Sus
Diváků: 89
Sestavy týmů
FK Slavia Orlová:
Szarowski - Lisický, Kaizar, Skoupý, Schroner - Urban (88. Vybíral), Limanovský (78. Uher), Panák, Klimas - Kopel, Tomáš (55. Diaz Castaner). Trenér: Josef Jadrný.
1.SK Prostějov:
Kofroň - Krejčíř (76. Sečkář), Sus, Zatloukal, Rus (27. Machálek, 75. Šteigl) - Hirsch, Fládr, Pančochář, Koudelka - Zelenka - Kroupa. Trenér: František Jura.
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...