Dobrý podvečer, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

16 urcice mohelniceFOTOGALERIE: Jestliže po posledním domácím utkání to vypadalo, že se divizní Určice začínají dostávat ze sestupových příček, nyní jsou opět přikovány na patnáctém, předposledním místě skupiny „E“. Kde jinde by však měly sbírat body, než na domácím hřišti, byť čtvrtý tým tabulky byl těžkým oříškem. Sobotní utkání zpočátku příliš šancí nenabídlo, až chvíli před poločasem padl vedoucí, a jak se později ukázalo, také vítězný gól do domácí sítě. Ve druhém poločase byly Určice jednoznačně aktivnější a bod si určitě zasloužily, veškeré příležitosti ale zůstaly bez náležitého využití. Šanci na reparát před domácím publikem budou mít Určice už tuto neděli od 16:00 hodin proti Přerovu.

STAV PŘED VÝKOPEM
Pokulhávající Marek Hloch přicházející v civilu necelou půlhodinku před výkopem dával bystřejšímu pozorovateli tušit, že v obraně tentokrát asi nenastoupí. „Mám zraněný stehenní sval. Bezprostředně po minulém utkání jsem nic zvláštního nepozoroval, v pondělí jsem s bráchou běhal a v úterý jsem měl stehno nateklé,“ svěřil se nadějný stoper exkluzivně Večerníku. Trenér Petr Gottwald tedy sáhl k jiné variantě sestavy, na stoperu se sešla zkušená dvojice Zbožínek - Skopalík, čtyřčlennou obranu doplnila čtyřčlenná záloha s útočníky Losem a Trajerem.

VÝVOJ ZÁPASU
Úvodní polovina první půle přinesla bojovný fotbal mezi šestnáctkami, oba brankáři se mezi svými tyčemi příliš ohroženi cítit nemuseli. A když už, tak domácího Nejezchleba ohrozili Mohelničtí ze standardních situací. Čas poklidně plynul až do vydařené akce necelých deset minut před přestávkou, po níž se hosté ujali vedení. Hned po změně stran si favorit vytvořil tlak vyjádřený ovšem pouze sérií rohových kopů. Aktivitu na své kopačky logicky převzali domácí, kteří si však až v poslední pětiminutovce vypracovali ideální příležitosti ke srovnání skóre. Ovšem, nebylo přáno...

ZÁSADNÍ OKAMŽIKY
Po uplynutí úvodní dvacetiminutovky zkoušeli pozornost Nejezchleba z přímých kopů Macák a Heidenreich, na straně domácích ve 34. minutě pálil po rohovém kopu mimo branku Kopečný. Chvíli na to se na levém křídle uvolnil agilní Macák, nacentroval před branku, kde balón uklidil hlavičkou do protipohybu Nejzchleba za jeho záda Kotůlek. Zkušený tým z Mohelnice v klidu dohrál poločas a po přestávce to byl opět Macák, který ve fázi utkání, kdy se zdálo, že tým z čela tabulky zcela převezme otěže zápasu do svých rukou, mířil nad břevno. Opak byl následně pravdou. Heidenreichův přímý kop skončil
v náručí domácího gólmana, na druhé straně se po Svozilově střele zjevil před Večeřem k dorážce Kopečný.
V době vrcholící aktivity domácích utekl jejich obraně Macák, Nejezchleb včasným vyběhnutím znemožnil zakončení, o které se vzápětí pokusil Hapal, jeho pokus ale odvrátil Zbožínek. V závěru utkání nejprve Machynkovu zblokovanou střelu posílal do prázdné branky Kopečný, radost mu ale zkalil hostující obránce. Střelu střídajícího Zapletala kryl robinsonádou gólman, takže si všechny body odvezli hosté.

OSOBNOST UTKÁNÍ
V tomto případě si zaslouží být oceněn celý tým Určic. Všichni hráli naprosto zodpovědně, bojovně, srdcem. Čišela z nich vůle po úspěšném výsledku, diváci si mohli být jistí, že na trávníku nechali maximum. Pokud bychom měli přece jen vyzvednout jednotlivce, svým výkonem zaujal Vít Kopečný, bohužel největší šanci zápasu neproměnil.

ZAJÍMAVOST DUELU
Nestává se naštěstí často, aby na fotbalovém utkání asistovala záchranná služba, tentokrát se bohužel na stadionu objevila. V 71. minutě po souboji o míč odkulhal za postranní čáru pravý záložník hostí Milan Olejník a jak se vzápětí ukázalo, kolíky soupeřovy kopačky mu zle pošramotily nárt pravé nohy. Při transportu k sanitce, která mohla dojet i blíž ke střídačkám, nezafungovala úplně pořadatelská služba, když zraněného nesl okolo hřiště určický masér s členem realizačního týmu hostů...

ATMOSFÉRA STŘETNUTÍ
Sobotní nezvyklý termín a opět nevlídné, větrné počasí přilákalo do určického fotbalového areálu jen něco málo přes stovku diváků. Ti byli svědky nezvykle emotivního druhého poločasu, na němž se svým způsobem podepsali i rozhodčí svými někdy spornými výroky. Domácí ale mohou být rádi, že hlavní sudí neukázal druhou žlutou Skopalíkovi, takže nepřišli do příštího mače o jeden z pilířů týmu. Jinak v aprílovém počasí spíše zahřál horký čaj, či třeba štamprlička, než-li dobré pivko. Tradičně dobrá klobása ale věrné příznivce nezklamala.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...