Příjemnou noc, dnes je sobota 27.7.2024
svátek slaví Věroslav,
zítra Viktor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO + FOTOGALERIE Bez šance na dobrý výsledek a prolomení neúspěšné bilance byli domácí fotbalisté Hlučína v závěrečném utkání podzimní části třetiligové sezóny 2014/2015 proti Prostějovu. Kromě jediné gólové akce a tyče ve druhém poločase je hosté k ničemu nepustili. Ti naopak efektivně využili své šance, když o výsledku rozhodl dvěma góly Pančochář. „Eskáčko“ tak přezimuje na třetím místě MSFL s pětibodovou ztrátou na vedoucí rezervu Sigmy Olomouc. Na druhou příčku vyskočilo „béčko“ Slovácka.

FC Hlučín - 1.SK Prostějov 1:3 (1:1)

Branky: 42. Hanus - 3., 51. Pančochář, 62. Krejčíř
Rozhodčí: Batík – Streit, Mikeska
Žluté karty: Dostál, Žižka, Hanus - Krejčíř, Machálek
Diváci: 188

FC Hlučín: Hlaváč - Heinik, Mac, Malcharek - Mucha (82. Hudeczek), Váňa, Foltýn, Dostál (78. Žižka), Limanovský (69. Badalyan) - Hanus, Ondrušík. Trenér: Milan Valachovič

1. SK Prostějov: Bureš – Krejčíř, P. Hloch, Zatloukal, Hirsch – Koudelka (49. Machálek), Fládr, Zelenka (90. M. Hloch), Petržela (87. Šteigl), Pančochář - Kroupa. Trenér: František Jura

Na prostějovské „marodce“ se před zápasem ocitli z různých důvodů Rus, Langer a Soušek, otazník visel i nad startem Zatloukala, který si na pátečním tréninku natáhl sval, takže úplně vyloučená nebyla ani bratrská stoperská dvojice Pavel Hloch - Marek Hloch. Nakonec ale bylo vše při starém.

To naštěstí nebylo možné říci o herním projevu hostí a vstupu do utkání. Už po dvou minutách totiž odcentroval z pravého křídla Koudelka a před brankou našel neobvyklého zakončovatele - Pančochář ovšem zkušeně do protipohybu gólmana Hlaváče otevřel skóre – 0:1. Prostějov posadil tento moment do sedla a po celý zápas nebylo pochyb, kdo drží v rukou otěže utkání. Hra plynula bez vyložených šancí, Kroupa po uvolnění mířil nad břevno, stejně dopadl Fládrův přímý kop, Hirschovu nepříliš důraznou střelu kryl Hlaváč. Domácí se snažili využívat k útočnému snažení pravou stranu, kam zabíhal rychlý Mucha, jeho centry ale hostující obrana s přehledem odvracela. Výjimkou byla 42. minuta, kdy se Krejčíř vydal příliš na soupeřovu polovinu a následně chyběl právě proti Muchovi, jehož centr na bližší tyč přetavil ve vyrovnávací branku zkušený Hanus – 1:1. Vzápětí se po Pančochářově přiťuknutí dostal do slibné šance Zelenka, domácí branka mu ale byla příliš nízká.

Po pěti minutách druhého poločasu našel při rychlém protiútoku Kroupa na levé straně Pančocháře, který křížnou střelou vrátil Prostějovu vedení - 1:2. Když o necelých deset minut později zužitkovali hosté rohový kop, na který si příkladně naskočil Krejčíř a hlavou zvýšil na rozdíl dvou branek, bylo o výsledku definitivně rozhodnuto - 1:3.

Domácí trenér Valachovič se sice střídáními pokoušel posílit ofenzivu a s výsledkem ještě něco udělat, jediným efektem ale byla nastřelená tyčka Muchy, který dostal dobrou přihrávku do uličky, před Burešem ale selhal. Zmiňovaný Marek Hloch se dostal na trávník až v samotném závěru při taktických střídáních, zaujal ale Zelenkovo místo v záloze.

V Hlučíně nastoupil úplně jiný Prostějov než v předchozích utkáních, takový, jakého by si jeho fanoušci představovali ve všech, především domácích utkáních. Věřme, že tento zodpovědný výkon přenesou hráči i do jarních bojů.


 

pohledem trenérů

Milan VALACHOVIČ - FC Hlučín:
„Nerozhodly ani tak vstupy do obou poločasů, jako zejména individuální chyby... Věděli jsme, že Prostějov hraje na jednoho útočníka, Kroupa je silný při sklepávání míčů a dva hráči musí pod ním zajišťovat. Už při prvním nákopu jsme ale udělali chybu. Poté jsme se dostali do hry a utkání vyrovnali, v kabině jsem upozorňoval na nutnost koncentrace při vstupu do druhého poločasu. Dostál ale ztratil balón, čímž se hosté opět dostali do vedení, vzápětí jsme nepohlídali standardní situaci. Místo kontaktního gólu jsme pak jen trefili tyč. Všechny tři góly jsme Prostějovu darovali.“

František JURA - 1. SK Prostějov:
„Tentokrát musím mančaft pochválit, prokázal svůj charakter. Měli jsme v posledních kolech krizi, kdy jsme ve čtyřech utkáních nedokázali zvítězit, ale nyní to byl organizovaný a hlavně týmový výkon. Mužstvo šlo jednoznačně za vítězstvím, což mě po těch čtyřech katastrofických zápasech hodně potěšilo. Záměrem bylo hrát od začátku aktivně, z bloku po získání míče vyrážet do rychlých protiútoků. První poločas jsme odehráli velmi dobře, dopustili se jediné taktické chyby před přestávkou a dostali od Hlučína typický gól. Přitom jsme hráče upozorňovali na Hanuse, který si míč před brankou vždy umí najít. Měli jsme trochu obavy, jestli jsme domácí neposadili na koně, protože jinak nevěděli, jak se k nám dostat. Ve druhém poločase šel ale tým jednoznačně za svým cílem.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...