Dobré ráno, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO + FOTOGALERIE Přestože prostějovští fotbalisté protrhli střeleckou smůlu z posledních tří zápasů a ke gólu z penalty přidali i dva další, na body to v Břeclavi stejně nestačilo. Soupeř měl totiž Lapeše, který obstaral všechny čtyři branky domácích, jenž předvedli nejlepší podzimní výkon. Přes domácí zaváhání Zábřehu na Moravě se ale ostatní soupeři natolik dotáhli, že pokles Prostějova v tabulce je už znatelný. Bodové rozdíly ale zůstávají minimální.

MSK Břeclav - 1.SK Prostějov 4:3 (2:1)

Branky: 21., 44., 48. a 56. Lapeš - 27. z penalty a 90. Kroupa, 61. Zatloukal
Rozhodčí: Horák – Trávníček, Lakomý
Žluté karty: Tetur - Soušek, Zatloukal
Diváci: 150

MSK Břeclav: Prokop - Dobšíček, Dvořák, Zezula, Šenk - Hloch, Simandl, Paděra, De Carvalho Serra (74. Jurčík) - Lapeš (84. Tetur), Kunc (66. Horváth). Trenér: Karel Bečka

1.SK Prostějov: Bureš - Hirsch, Zatloukal, P. Hloch, Rus (42. Krejčíř) - Koudelka, Soušek (62. Machálek), Fládr (56. Petržela), Pančochář - Zelenka - Kroupa. Trenér: František Jura

Na mokrý bahnitý terén břeclavského fotbalového stadionu vyběhla k sobotnímu utkání čtrnáctého kola MSFL lehce obměněná sestava „eskáčka“, za nějž v záložní řadě nastoupil Pančochář se Souškem, podhrotového hráče si opět vyzkoušel Zelenka. Důvodem změn byla zjevně aktuální herní nepohoda Machálka s Langerem.

Už po třech minutách ukázali domácí, v čem bude jejich síla. Lapeš si zaběhl po odkrytém levém křídle a Kunc křížnou střelou těsně minul pravou tyčku Burešovy branky. O další čtyři minuty později byl před velkým vápnem úspěšný Šenk, který posunul doprava na Kunce, jeho střelu z úhlu Bureš odvrátil na roh. Po deseti minutách hry se poprvé výrazněji osmělili hosté, když po rohovém kopu a Pančochářově centru pálil z voleje Soušek. Na druhé straně Dobšíček poslal do uličky balón Kuncovi, který ale prováhal vhodný okamžik ke střele. Na druhé straně byl po Koudelkově centru ve stoprocentní pozici Zelenka, Prokop ale jeho šanci zmařil. První gól tedy visel ve vzduchu a po první dvacetiminutovce opravdu přišel - Kunc opět využil velkoryse ponechaného prostoru na levém křídle, poslal míč před bránu, kde jej Lapeš uklidil do protipohybu Bureše - 1:0.

Vzápětí mohlo být s hosty ještě hůř, když kapitán Simandl naservíroval balón Kuncovi, Bureš ale dobře zmenšil střelecký úhel a domácího útočníka vychytal. To na opačné straně se Zelenkovi povedla typická přihrávka na Kroupu, který šel sám na branku, dokud jej Zezula neposlal k zemi. Odpískaná penalta vyvolala v domácích řadách vlnu nevole, Kroupa byl podle jejich názoru v ofsajdu. Postižený si ale z dohadů nic nedělal a přesnou střelou srovnal skóre - 1:1.

Deset minut před přestávkou měl loženku Kunc, kterému vybojoval šanci de Carvalho, Bureš byl ale opět na místě. Vzápětí to po rohovém kopu nadvakrát zkoušel z hranice šestnáctky Šenk, nejprve ale stála míči v cestě obrana, poté vynikající Bureš. Přesto se ale domácí ještě do přestávky dočkali – těsně po vystřídání zraněného Ruse si zopakoval zprava centr de Carvalho a Lapeš hlavičkoval nechytatelně pod břevno - 2:1.

Kde domácí skončili, tam po přestávce začali. Po Simandlově rohu posunul Zezula v pádu míč na Lapeše, který dorážkou zkompletoval hattrick - 3:1. Zaskvěl se i na druhé straně Prokop, když zmařil Kroupovu příležitost po přihrávce Koudelky. Své sobotní nejlepší číslo si Lapeš nechal až na 56. minutu. Za hostující obranou si zpracoval balón, položil si dobíhajícího Hlocha a technicky k tyči obhodil Bureše – 4:1.

Po další pětiminutovce ještě Prostějov vykřesal jiskřičku naděje. Po Zelenkově přímém kopu domácí obrana sklepla míč na kopačku Zatloukala, který pohotově snížil - 4:2. Hosté začali konečně příkladně bojovat a kontaktní gól nebyl nereálný. Po dlouhém autu tečoval míč Kroupa, Prokop ale také dokázal své kvality. Úctyhodnou rychlost předvedl deset minut před koncem Paděra, který přesprintoval půlku hřiště, ve finále mu ale pokazil radost skvělý Bureš. Vzápětí svého kolegu napodobil střídající Horváth, Bureš mu ale mazácky vykryl prostor na střelu a z úhlu trefil domácí hráč jen boční síť. Stejný hráč se dostal do koncovky i o pět minut později, po Burešově zásahu poslal míč vedle branky Šenk.

Závěr patřil dvěma hlavičkám Kroupy, z nichž až ta druhá v 90. minutě skončila za Prokopovými zády a bylo to už jen o gól - 4:3. Zoufalý nápor hostí toužících po vyrovnání utnula píšťalka rozhodčího, takže i přes velký finiš zůstaly všechny tři body na jižní Moravě.


pohledem trenérů

Karel BEČKA - MSK Břeclav:
„Zápas se divákům musel líbit, protože sedm gólů se hned tak nevidí, šancí bylo také hodně. My jsme byli lepší v tom, že jsme jich proměnili víc. Už o přestávce jsme klidně mohli vést 4:1, ve druhém poločase jsme si hru sami zdramatizovali po drobných chybách. Se třemi body jsme samozřejmě spokojeni. I na těžkém terénu se kluci dobře pohybovali, takhle konečně hrajeme pořád, rozdíl byl v tom, že jsme šance přetavili na góly. V podzimní části to bylo rozhodně jedno z našich nejlepších utkání, co se týče vytváření brankových příležitostí a hlavně jejich proměňování.“

Roman POPELKA - asistent trenéra 1.SK Prostějov:
„Zápas se nesl v podobném duchu jako ty předcházející. Pořád si říkáme něco jiného, než pak předvádíme na hřišti. Především v první půli náš výkon opět neodpovídal našim požadavkům. Soupeř dal přes množství šancí naštěstí jen dvě branky, my se vyrovnávacím gólem dostali do hry, ale po deseti minutách druhého poločasu to bylo o tři branky. A to jsme si v kabině říkali, že po přestávce nastoupíme s jiným herním projevem. Hrát jsme pořádně začali až po té čtvrté brance, to už ale bylo poměrně pozdě. Břeclav předvedla v podstatě to, k čemu jsme nabádali naše hráče – i vzhledem k těžkému terénu hrát jednoduše, na jeden či dva doteky, co nejvíc střílet a centrovat. Zatímco my se k tomuto cíli v prvním poločase příliš nepřiblížili, soupeř byl naopak velice efektivní.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...