Dobrý večer, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

33 sk_slovackoDůležité a velmi cenné body urvali fotbalisté 1.SK Prostějov na úvod Moravskoslezské ligy mužů 2012/13. V zahajovacím kole sice v Kunovicích vinou mizerného začátku brzy ztráceli na domácí béčko Slovácka dvě trefy, jenže naštěstí dokázali manko smazat a nakonec vybojovat kýžený triumf. Takový obrat by mohl eskáčko do dalšího průběhu sezóny pořádně nakopnout.

Opatrné oťukávání rázně utnuli slováčtí mladíci na přelomu úvodní čtvrthodiny, kdy favoritovi bleskově zasadili dvougólový úder. Nejprve Fujerik ve 14. minutě posadil míč na hlavu volného Šturmy, o 180 vteřin později pak Zbožínek ve vápně fauloval právě autora vedoucího zásahu a Szmek bezpečně proměnil nařízenou penaltu – 2:0. Hostům pomohla zpět na nohy okamžitá reakce v podobě snižující branky Kazára, jenž neobsazen v šestnáctce krásně zavěsil přímo do vinklu – 2:1. Následně Hanáky podržel Bureš zneškodněním šancí Šturmy i Fujerika, načež přišlo vyrovnání trefou do šatny. Postarala se o ni Papouškova tečovaná střela, na kterou Heča nestihl zareagovat – 2:2. Povzbuzeni dotažením ztráty Prostějované doslova vtrhli do druhého poločasu a brzy zvrátili vývoj střetnutí. V 55. minutě jim k tomu pomohl domácí gólman napálením Zelenky při odkopu, čehož využil Zatloukal pohotovým uklizením balónu do odkryté svatyně – 2:3. Výsledek se poté mohl ještě mnohokrát změnit vzhledem k řadě příležitostí hlavně z hostující strany, ale v síti už nic neskončilo a eskáčko si tudíž odvezlo těsné vítězství.

„Vstup do utkání jsme měli opravdu špatný, bohužel jsme se v tomto ohledu nepoučili z posledního přáteláku v Kroměříži. Soupeř měl příliš mnoho prostoru, čehož využil ke dvěma brankám a my se tak vlastní vinou dostali do nepříjemné situace. Naštěstí si kluci včas uvědomili, že je potřeba zapnout na plné obrátky, a udělali to. Díky celkovému zlepšení hry ve všech ohledech se nám podařilo ještě do přestávky srovnat, což bylo velmi důležité,“ ohlížel se za vzrušující bitvou asistent kouče 1.SK Roman Popelka.

„Začátek druhé půle jsme zvládli o dvě stě procent lépe než první a výkon celého týmu po změně stran byl takový, jaký měl v ideálním případě být celý zápas. Dominovali jsme kombinačně, pohybem i zvýšeným nasazením, z čehož rezultovala vítězná branka a několik dalších vyložených šancí. Ty jsme sice neproměnili a tím zůstávalo střetnutí otevřené až do konce, ale žádné drama jsme už nepřipustili,“ rekapituloval Popelka.

Způsobu, jakým mužstvo zachránilo zdánlivě ztracený tříbodový zisk, si logicky vážil. „Je moc dobře, že kromě fotbalové kvality mančaft ukázal i velkou týmovou sílu, soudržnost a schopnost otočit nepříznivý vývoj. Dokázali jsme úplně změnit původně horší herní projev, zvítězit z dost komplikované situace. Tohle může určitě zvednout naše sebevědomí i pohodu v kolektivu, současně se však musíme poučit směrem do příštích soubojů,“ nabádal Popelka. Na mysli měl hned nadcházející mač v Orlové (sobota 18. srpna od 16.30 hodin). „Protivníka dobře známe z uplynulé divizní sezóny, kdy jsme za ním skončili těsně druzí. Tentokrát pojedeme na sever Moravy rozhodně s cílem bodovat,“ ujistil druhý trenér prostějovské družiny, která by měla být zdravotně kompletní. „Tomáš Hunal sice v Kunovicích odstoupil už po půlhodině kvůli nemoci a Michal Pospíšil vůbec nehrál vinou svalových problémů, ovšem ani v jednom případě nejde o nic vážného. Oba by měli být brzy v pořádku.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...