Dobré ráno, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

32 skOtázka z titulku je zcela na místě, protože prostějovští fotbalisté zaznamenali v uplynulé sezóně se Spartakem stoprocentní úspěch. V domácím prostředí na podzim vyhráli rozdílem třídy 3:0, aby v jarní části uspěli i v Hulíně 2:0. Soupeř jim tedy za stoosmdesát minut nebyl schopen vstřelit ani gól!

„Možná očekávám trochu ústup Prostějova, který opouští všichni hráči z Prahy,“ nechal se slyšet v rozhovoru pro klubový web začátkem července trenér Jindřich Lehkoživ. Neměl tak docela pravdu, co se týče Zelenky, a to ještě netušil, že na Hanou zavane fotbalový osud Karla Kroupu, který si náramně rozumí právě se Zelenkou a tvoří úderný útok s Milanem Machálkem. A sobotní utkání ukázalo, že svěřenci Františka Jury na tom nejsou až tak špatně.

Naopak v hulínském týmu skončil během léta ku příkladu krajní bek Barcuch a místní „živoucí legenda“ Mršťák. V přípravě Hulín porazil divizní celky z Přerova a Brumova a i start samotné MSFL začal drtivým vítězstvím 5:1 na hřišti nováčka z Líšně. Následovalo neméně důrazné převálcování Uničova 4:1 a opět čtyřgólový příděl, tentokrát v podobě triumfu 4:2 v Třebíči.

Po takto impozantním vstupu se ovšem jakoby vyčerpal střelecký prach i počáteční „lauf“. V derby se sousední Kroměříží totiž Lehkoživovi svěřenci tahali za výrazně kratší konec a po porážce 1:3 byl z hráčů zklamaný i samotný trenér. Přísnější měřítka snesl snad jen hrající asistent Laciga. A ve víkendovém kole podlehli Spartakovci domácí Břeclavi 0:3, což byl podle dostupných zpráv ještě milosrdný výsledek. Uplynulou sobotu odpoledne nastoupil Hulín v sestavě: Vogl - Paciorek (74. Mrhálek), Sklenář, Laciga, Dvořáček - Ouroda (55. Šrom), Číhal, Zlámal (41. Elšík), Kadlec - Červenka, Vyskočil.

Jelikož všichni prostějovští fotbalisté se zdáli být po duelu s rezervou Slovácka v pořádku, lze očekávat podobnou sestavu, která úspěšně otočila domácí utkání. Prostějov se nepochybně bude snažit využít momentálního herního útlumu Hulína a rozšířit tam své bodové konto.

Utkání šestého kola MSFL se na žádost 1. SK Prostějov mimořádně předehrává už v pátek 12. září od 17.00 hodin. Večerník bude u toho!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...