Dobrý večer, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

32 langrVe vynikající kondici a s rozumným optimismem jde prostějovský fotbal vstříc nové sezoně 2012/13. Mužský A-tým 1.SK čekají po postupu z divize boje v Moravskoslezské lize, tedy třetí nejvyšší soutěži ČR. A nejen na tohle téma jsme hovořili s oddílovým předsedou Petrem Langrem.

První dotaz nemohl směřovat nikam jinam než na vydatné letní posílení hráčského kádru. „Už s příchodem Pavla Krejčíře, Tomáše Mazoucha a Tomáše Kazára jsme dosáhli takového doplnění týmu, jakého jsme chtěli. Čerstvé angažování Petra Pavlíka bylo za dané situace již trochu nad plán, byť jsme moc rádi, že se nám podařilo získat tak špičkového borce. Každopádně teď máme k dispozici papírově velmi kvalitní mančaft,“ souhlasil Langr.

Na druhou stranu bylo nutné vyřešit jeho početní předimenzovanost. „Protože chceme mít v týmu osmnáct hráčů do pole plus tři gólmany, rozhodli jsme se dva členy kolektivu uvolnit na hostování. Tím pádem jde Roman Kocourek do Kralic a Vít Kopečný do Vyškova,“ prozradil šéf eskáčka Večerníku nové informace.

V nadcházejícím ročníku bude mít štika MSFL dost vysoké ambice. „Na nedávné tiskové konferenci jsme deklarovali cíl skončit do páté příčky. Ten jsme vzhledem k dalšímu posílení celku ještě mírně přehodnotili s tím, že by v našich silách mělo být umístění do třetí pozice. Sice máme těžký los, když začínáme dvěma zápasy venku a pak doma přivítáme největšího favorita Frýdek-Místek, ale s tím je potřeba se vyrovnat,“ odtušil Langr.

Vzápětí ujistil, že zmíněný Frýdek 25. srpna i Sigmu Olomouc v poháru o čtyři dny později prostějovská ekipa určitě přivítá na zrekonstruovaném hřišti v ulici E. Valenty. „Část nového trávníku sice před časem musela být přeseta kvůli plísni a tím došlo k dvoutýdennímu zpoždění, ale momentálně je vše na nejlepší cestě. Tráva už na celé ploše zakořenila, postupně houstne a je v mnohem lepším stavu než v Ostravě na Bazalech, kde se teď normálně hrála první liga. My máme ještě tři týdny čas, takže o připravenosti hracího povrchu vůbec nepochybuji,“ zdůraznil Langr.

Slibně pokračuje také výstavba nové tribuny podél východní strany hřiště. „Všechno běží dle stanoveného harmonogramu, dokonce je najatá stavební firma v časovém předstihu. Tím pádem bychom tribunu mohli mít k dispozici už pro střetnutí s Frýdkem-Místkem, byť pochopitelně záleží ještě na kolaudaci,“ upozornil první muž SK. Hned zkraje sezóny se každopádně dá očekávat velká divácká návštěvnost. „Věřím, že hodně lidí přijde hned proti Frýdku. A na Sigmu Olomouc ve druhém kole Poháru České pošty by se celý areál mohl fanoušky zaplnit opravdu vydatně,“ těšil se Langr.

Na rozdíl od mnoha jiných (nejen) sportovních subjektů v ČR je na tom prostějovský fotbalový klub ekonomicky dobře. „Díky stávajícím sponzorům i novému generálnímu partnerovi MPS Holding nemáme žádné finanční problémy, naopak, všem oddílovým družstvům můžeme vytvářet kvalitní podmínky včetně zázemí. Tím pádem věřím, že dobré výkony i výsledky budou v letošní sezóně předvádět jak naši muži, tak veškeré mládežnické výběry od dorostu přes žáky až po přípravky,“ uzavřel Petr Langr.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...