Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

32 eskackoFOTOGALERIE Nový ročník MSFL konečně začal! Prostějovští fotbalisté hostili na úvod silný celek Hlučína, přesto vybojovali zejména po psychické stránce velmi cenné vítězství. Na první Koudelkův gól ještě hosté odpověděli, pak se dostal dvakrát ke slovu Kroupa a získal rozhodující náskok. Hlučín po kontaktním gólu dokázal ještě udělat ze závěru drama, tři body ale zůstávají na Hané. Už zítra přijede na stadion Za Místním nádražím prvoligové Slovácko na druhé kolo domácího poháru, v sobotu zajíždí „eskáčko“ po několika týdnech opět do Vyškova.

1. SK Prostějov – FC Hlučín 3:2 (2:1)

Branky: 17. Koudelka, 31. a 66. Kroupa - 25 Hanus, 73. Foltýn
Rozhodčí: Dresler – Z. Kneisel, L. Kneisel
Žluté karty: 84. Pančochář – 48. Ondrušík, 81. Váňa, 88. Limanovský
Diváků: 410

1. SK Prostějov:  Bureš – Krejčíř (87. Rus), Soušek, Hloch, Hirsch – Pančochář, Zelenka, Langer, Koudelka (71. Machálek) – Zatloukal (81. Šteigl), Kroupa. Trenér: František Jura

FC Hlučín: Hlaváč - Hejník, Mac, Žižka – Limanovský, Mucha (61. Malcharek), Váňa, Dostál, Ondrušík (61. Grygar) - Foltýn, Hanus (78. Badalyan). Trenér: Milan Valachovič

Trenér František Jura poslal na úvodní zápas celé sezóny prakticky identickou sestavu z generálky proti Hodonínu, jen místo Milana Machálka se na pravém kraji zálohy představil Koudelka a nalevo Pančochář. Šteigl s Rusem byli už připraveni na střídání, takže jediným zcela nedoléčeným hráčem zůstal Fládr.

Hosté dávali od prvních minut najevo, že domácím nedají nic zadarmo, o čemž se už po šesti minutách přesvědčil Krejčíř, který dostal „naloženo“ na záda. Po deseti minutách se dostal do slibné pozice před hlučínským gólmanem Hlaváčem Zatloukal, nepotkal se ale s míčem. O chvíli později servíroval Langer balón spoluhráčům do šestnáctky, nikdo na něj však nedosáhl. Až v 17. minutě se po Krejčířově vhazování přes Kroupu a Zatloukala dostal balón k Zelenkovi, ten vybídl k postupu po pravé straně Koudelku, který křížnou střelou nedal Hlaváčovi šanci – 1:0.

Přestože domácí měli více ze hry a Hlučín se kromě náznaků rychlých kontrů prakticky k ničemu nedostal, bylo o osm minut později srovnáno. Dostál zprava odcentroval na bližší tyč a hlučínský střelec a kapitán v jedné osobě Hanus tečoval míč za Burešova záda – 1:1. Celkem náhodný gól ale Prostějovské nezaskočil a po půlhodině hry šli opět do vedení. To zafungovala spolupráce dvou „mazáků“ Zelenky s Kroupou: prvně jmenovaný poslal balón do klasické uličky, Kroupa se neukvapil a podél nerozhodného Hlaváče zavěsil – 2:1. Ještě do poločasu putoval míč po trase Zelenka – Koudelka – Langer – Hirsch, ten zprava prověřil Hlaváčovu pozornost, hlučínský gólman se tentokrát nenechal nachytat.

Po přestávce se dostali nejprve do slibné příležitosti hosté. Ondrušík přihrál do dobré pozice Foltýnovi, ten trefil přesně doprostřed brány, kde číhal Bureš. Po hodině hry opět zaúřadovala dvojice Zelenka – Kroupa, který potáhl míč po pravé straně a v šestnáctce hledal Zatloukala, jehož hostující obránci dobře přikryli a odvrátili na roh. O tři minuty později hledal pro změnu Kroupu před brankou hostí Koudelka, i tentokrát byl výsledkem pouze rohový kop. Po jeho rozehrání se pěknou hlavičkou prezentoval Soušek.

V 66. minutě přišla nejhezčí akce utkání. Koudelka velmi přesnou přihrávkou vybídl ke sprintu po pravé straně Hirsche, ten zprava odcentroval a Kroupa na malém vápně uklidil míč do branky – 3:1! Za pět minut už někteří diváci oslavovali tříbrankový náskok, jenže Hirsch po Pančochářově přihrávce těsně minul pravou tyč hlučínské svatyně. Místo toho, jak už to tak bývá, uhodilo na druhé straně – Limanovský našel centrem Foltýna, který z poměrně ostrého úhlu překonal Bureše – 3:2.

Do slibné pozice se třináct minut před koncem dostával vystřídavší Machálek, hostující obrana měla k míči přece jen blíž. V 86. minutě předvedl Kroupa, jak nebezpečné může být nečekané rychlé vhazování – Machálek málem překvapil Hlaváče, balón skončil těsně nad břevnem. Minutu před koncem zachránil vítězství Bureš, když zneškodnil pokus Limanovského, na druhé straně se ještě do dobré příležitosti dostal Machálek.

Ze zamračené letní oblohy tentokrát pršelo štěstí pro domácí; na rozdíl od loňska vykročili do ligového maratonu tou správnou nohou. Jestli se bude dařit i venku, předvedou v sobotu na hřišti loni ještě divizního Vyškova.


 

pohledem trenérů:

Roman POPELKA - 1. SK Prostějov
„Podařil se nám dobrý vstup do sezóny, jak výsledkově tak výkonem, byť jsme se nevyvarovali chybiček a určitých zaváhání. Hlučín je těžký soupeř, který body jednoduše rozdávat nebude. Všechny naše góly ale padly po krásných akcích, dokázali jsme do praxe převést prvky z tréninku, na kterých jsme poslední týden pracovali. Škoda samozřejmě dvou obdržených branek.“

Milan VALACHOVIČ - FC Hlučín
„Utkání se mi nehodnotí lehce. Věděli jsme, jak bude Prostějov hrát, a první gól jsme dostali ze situace, na kterou jsme se zaměřili na včerejším tréninku. Druhý gól jsme obdrželi po chybě brankáře, třetí bohužel taky, tohle by se nemělo zkušenému gólmanovi stávat. V tom vidím dnes příčinu neúspěchu, mladí kluci v poli potřebují podržet, což se dnes bohužel nestalo. Za stavu 0:0 a 0:1 jsme šli několikrát do přečíslení, slibné situace jsme ale nevyužili, což je obrovská chyba.“


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...