Dobrý večer, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

32 skHned první týden nové sezóny je pro prostějovské „eskáčko“ mimořádně náročný. Po sobotní úspěšné premiéře v třetí lize čeká Jurovu družinu už zítra, tj. v úterý 12. srpna od 16:30 hodin prestižní utkání druhého kola Poháru České pošty. A nebude to ledajaký souboj. Na stadion areálu SCM Za Místním nádražím dorazí prvoligové 1.FC Slovácko v čele s členem Klubu ligových kanonýrů Liborem Doškem.

Prvoligové týmy mají kromě kvalitativních dispozic i výhodu větší rozehranosti, mistrovská soutěž jim začala už koncem července. V obou odehraných kolech měl tým z Uherského Hradiště výhodu domácího prostředí, kterou až ve druhém případě přetavil v bodový zisk. Vedení v zápase se Slávií totiž Slovácko neudrželo, přestože mělo více ze hry a zřejmě přišlo i o výhodu pokutového kopu. To ve druhém duelu proti pražskému soupeři, tentokrát Bohemce, nenechalo nikoho na pochybách, kdo je doma pánem, o polovinu brankového přídělu se postaral kapitán Došek a opět se trefil benjamínek základní sestavy Trávník. Remízu v Jablonci, kterou si Slovácko přivezlo v rámci třetího kola, pak zajistila dorážka Jaroslava Diviše.

Spolu s makedonským navrátilcem Šumulikoskim představuje právě toto kvarteto největší nebezpečí pro branku soupeře. Podle vyjádření trenéra Slovácka Svatopluka Habance přijede jeho tým v nejsilnějším složení. „Je ale samozřejmě otázka, nakolik jednotlivé hráče v průběhu utkání vytížíme,“ nechal prostor spekulacím o nasazení Libora Doška. Ten navíc nedohrál poslední prvoligové utkání v Jablonci, kde musel střídat už v prvním poločase.

Jak upozornil, ani v jejich klubu nedostatkem herní zátěže v těchto dnech také zrovna netrpí. I tak ale jedou svěřenci kouče Habance na Hanou s cílem uspět. „Nechceme si pošramotit naše fotbalové uvažování. Cílem je v tomto kole postup,“ nepřipouštěl populární lodivod jinou variantu i přesto, že pohárovou prestiž pro jeho tým mají až jarní kola.

Zkušenost s oběma úterními soupeři má prostějovský rodák Martin Pácl, který do dorostenecké kategorie nakoukl ještě v Prostějově, aby následně v mladších dorostencích přešel do Fotbalové akademie Slovácka. „Zápas očekávám každopádně zajímavý nejen pro fanoušky, ale i pro samotné mladé hráče Prostějova, kterým taková konfrontace poskytne cenné zkušenosti,“ vzkázal do Prostějova ze své zkušenosti, že netřeba dopředu házet flintu do žita.

Trenér František Jura už před utkáním prvního kola ve Vyškově stanovil priority svého týmu, mezi které patří především úspěšný vstup do ligové sezóny. „Splnili jsme cíl, který se od nás očekával, ve druhém kole proti soupeři ze soutěže o dvě úrovně výš můžeme pouze příjemně překvapit,“ konstatoval s tím, že složení týmu pro pohárové utkání se bude odvíjet od sobotní premiéry s Hlučínem. Trenér hostí Habanec samozřejmě počítá s účastí zbrojovácké posily. „Karel Kroupa je ligový fotbalista a Prostějovu jistě pomůže, je to jeden z hráčů, na které budu naši obranu upozorňovat, protože v šestnáctce dokáže být nebezpečný,“ vyjádřil se k nejnovější akvizici „eskáčka“.

Jak to nakonec na zeleném pažitu dopadne, se dozvíte už v úterý večer z přímo reportáže na www.vecernikpv.cz, kde najdete také fotogalerii a videoreportáž!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...