Dobré poledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

31 spolecna_sk2014_2015Po svém příchodu do Prostějova naplňuje bezezbytku kolonku „střelci“. Řeč je samozřejmě o Karlu Kroupovi, který v horkém letním podvečeru orámoval svými góly střeleckou bilanci posledního přípravného utkání Prostějova před startem MSFL. Už tuto sobotu na stadionu Za Místním nádražím přivítají modrobílí celek Hlučína.

1.SK Prostějov – RSM Hodonín 2:1 (1:1)

Branky: 4. a 65. z penalty Kroupa – 15. Kobylík
Rozhodčí: Němec – Přikryl, Kopecký.
Žluté karty: Hloch – Kobylík
Diváků: 150

Sestava 1.SK Prostějov: Bureš (61. Kofroň) – Krejčíř, Soušek, Hloch, Hirsch – Koudelka (52. Pančochář), Zelenka (57. Petržela), Langer, Machálek (63. Kopečný) – Zatloukal (90. Rus), Kroupa. Trenér: Jura

Při přetrvávající absenci Fládra, Ruse a Šteigla bylo možné předpokládat, že základní sestava bude odrážet aktuální hodnocení formy jednotlivých hráčů trenérem Jurou, přičemž ta premiérová proti Hlučínu se nebude příliš lišit. Při ustáleném složení obrany a útoku jsou určité otazníky pouze ve středu pole, kde vedle Zelenky tentokrát nastoupili Koudelka, Langer a Machálek.

Domácí začali pěkně zostra a skóre se měnilo už po čtyřech minutách hry. To Koudelka našel mezi soupeřovy obránce naběhnuvšího Kroupu, který vedle vybíhajícího gólmana Petráše poslal míč přesně k tyči – 1:0. Po čtvrthodině hry vyzval Kroupa ke skórování parťáka v útoku Zatloukala, tomu ale zhatil radost Petráš. Z protiútoku však udeřilo na druhé straně – Kobylík se šikovně vyhnul ofsajdové pozici a tváří tvář Burešovi nezaváhal -  1:1.

Takový vývoj domácí přece jen trochu zaskočil, takže si Hodonínští mohli lehce vydechnout. Ale jen lehce – v 26. minutě Zatloukal na dlouhou nohu tečoval před bránou míč těsně vedle tyče, stejně se vedlo o deset minut později Zelenkovi z přímého kopu. O minutu později se ve stejné herní situaci do balónu opřel Machálek a Petráš musel vyboxovat míč do autu. V 37. minutě se předvedli hosté díky exotické posile Laminemu, který s balónem na kopačce zasprintoval po levé straně, trefil ale pouze boční síť. Těsně před závěrečným hvizdem sudího se mazácky uvolnil Zelenka, rozehrál doleva na volného Zatloukala, který místo zakončení ještě zacentroval na zadní tyč, Machálek ale mířil mimo.

Chvíli po přestávce nahradil Koudelku Pančochář, což naznačuje, jaké alternativy pro základní sestavu ještě trenér Jura promýšlí. Poněkud nesourodá hra obou mužstev získala pevný řád v 65. minutě, kdy po odpískané ruce hostů v pokutovém území si míč postavil opět Kroupa a vstřelil vítězný gól zápasu – 2:1. A to měl ještě o minutu později zaděláno na hattrick, když prostřelil gólmana, toho však na brankové čáře zastoupil obránce Kyselka. Reškův pokus o brejk v závěru utkání skončil do ztracena. Sedm minut před koncem nevyužil příležitost k vyrovnání před vystřídavším Kofroněm Beker, takže Prostějov dosáhl stejného výsledku, jako před týdnem s Vyškovem. „Pokud bychom s Hlučínem vyhráli gólem z penalty, vůbec bych se nezlobil,“ odtušil po zápase trenér Jura.

Tomáš Langer o sobě jako vždy dával v záloze vědět. „V přípravných utkáních se mi hrálo dobře a doufám, že se to promítlo do mých výkonů,“ svěřil se Večerníku po zápase. „Dnes nám to proti Hodonínu příliš nesedlo, utkání s divizními soupeři jsou vždy ošemetná. Všichni hrajeme o nominaci do základní sestavy, takže bych neřekl, že nám chyběla motivace. Přesto si myslím, že příští týden proti Hlučínu to bude o dost lepší,“ věří prostějovský odchovanec.

V sobotu 9. srpna v 16:30 hodin tedy začne pro Prostějov nový ročník MSFL. Soupeřem bude ambiciózní Hlučín, proto bude slušná fanouškovská kulisa velmi vítaná.


 

pohledem trenérů

František Jura – 1.SK Prostějov
„Tento zápas jasně ukázal, kam vede neproměnění šancí. Tomáš Zatloukal mohl asi dvakrát zvýšit náskok a v nějaké dvacáté minutě mohlo být rozhodnuto. Góly jsme ale nepřidali, hra se vyrovnala a zbytek poločasu jsme sice měli balón více na kopačkách, soupeř ale čekal na brejkové příležitosti a držel vyrovnaný stav. Ve druhé půli byla hra hodně rozháraná, vystřídali jsme některé hráče a vznikl z toho poněkud rozpačitý dojem. Hodonín je dobré divizní mužstvo a předvedl zde podobně nadšený výkon, jako třeba my ve Frýdku. Tyto zápasy mezi soupeři z různých výkonnostních úrovní bývají podobné. Vzhledem k vítězství musíme brát utkání pozitivně, byť jsme tam viděli spoustu nedokonalostí, na kterých ještě musíme ve zbývajícím týdnu zapracovat. Kroupa je tady zatím jen týden a už se ukázal ve velmi dobrém světle, ještě aby mu ten střelecký apetit vydržel. Přesto musím konstatovat, že nám vázne souhra v útoku, což musíme ještě doladit. Pro nominaci do základní sestavy mám ještě jeden otazník.“

Mario Rossi – RSM Hodonín
„Kluci si zápas odbojovali, s jejich výkonem jsem spokojen. Prostějov ukázal větší zkušenosti a kvalitu, pokud by proměnil šance v úvodu, bylo by po zápase.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...