Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

30 kroupaTak přece jen na Hané krátce před začátkem nové fotbalové sezony bouchla pořádná přestupová bomba! Prostějovské „eskáčko“ získalo v závěru minulého týdne významnou posilu, z brněnské Zbrojovky přišel na hostování útočník slavného jména Karel Kroupa, čtyřiatřicetiletý syn ikony brněnského fotbalu a loni vyhlášeného „Zbrojováka století“.

Tento 192 centimetrů vysoký forvard disponuje bohatými prvoligovými zkušenostmi. V české nejvyšší soutěži odehrál 156 zápasů, nejvíc samozřejmě v dresu Zbrojovky, a vstřelil dvacet branek, dvojnásobek pak v druhé lize, v níž byl v sezóně 2009/2010 nejlepším střelcem v dresu zlínské Tescomy. V českých klubech se objevil rovněž v dresech Mladé Boleslavi a Teplic, na jaře 2007 odehrál deset zápasů v tureckém Denizlisporu, mezi roky 2010 a 2012 působil v Ružomberoku, Senici a Nitře na Slovensku, odkud se na jaře 2013 vrátil do mateřské Zbrojovky. Za ni od té doby odehrál třiatřicet zápasů a vstřelil tři branky, z toho jednu Spartě.

Před odjezdem Zbrojovky na červencové soustředění do Rakouska byl Karel Kroupa trenérem Václavem Kotalem vyřazen ze širšího kádru s tím, že si může hledat nové angažmá. Od té doby měl nabídky do české první ligy i ze Slovenska, žádná ale nebyla dotažena do konce. Až najednou...

„Měli jsme se Zbrojovkou nějaká jednání na úrovni mládeže a z náhodné diskuse vyplynula možnost angažovat v našem klubu Karla Kroupu. Zbrojovka nám poskytla velmi slušné podmínky, čehož si opravdu vážím. Během jednoho dne jsme se domluvili a v pátek odpoledne už s námi Karel absolvoval trénink před pohárovým zápasem,“ objasnil Večerníku rychlý sled událostí generální manažer František Jura.

Pravdou je, že personálně „eskáčko“ potřebovalo posílit jako sůl, zvlášť když nedopadlo angažmá Viléma Papici, který se navíc nejevil jako onen potřebný koncový hráč, který by Prostějovským zvedl nezbytnou produktivitu.

Přestože přestup do klubu hrajícího o dvě patra nižší soutěž nemusí být pro psychiku a rozpoložení hráče úplně ideální, Karel Kroupa rozhodně nepřišel do Prostějova trucovat. Svoje angažmá v MSFL bere pozitivně, chce přinést do kabiny čerstvý vítr profesionálního fotbalisty a dokázat sobě i svému okolí, že hrát fotbal ještě sakramentsky umí.

Po zvučných jménech z Čech, která pro leckterého Moraváka nemusí znít úplně libozvučně, tak 1.SK Prostějov nabídne svým divákům na podzim po brankáři Burešovi druhého bohatými zkušenostmi oplývajícího plejera z moravské metropole. A všichni věří, že se bude na co těšit.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...