Dobré dopoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

29 karvina_skK prvnímu přátelskému zápasu letní přípravy zavítal nově doplňovaný tým 1. SK Prostějov do Karviné, naopak tamější druholigový tým již v přípravě finišuje. Přesto byl první poločas naprosto vyrovnaný, góly začaly padat až v závěrečné půlhodině hry. Průběh utkání konečnému skóre příliš neodpovídal, navíc jeden gól padl ze sporné penalty.

MFK OKD Karviná – 1. SK Prostějov 4:0 (0:0)

Branky: 67. Vukadinovič, 70. Juřena, 76. (p) Budínský, 86. Panák
Rozhodčí: Cieslar – Mojžíš, Dytková

Sestava Karviné: Lipčák - Panák, Trousil (78. Duda), Jovanovič (46. Cverna V.), Cverna O. (46. Eismann) - Janíček (60. Misan), Puškáč (46. Vaněk) - Fiala (46. Vukadinovič), Puchel (46. Budínský), Zelený - Juřena. Trenér: Jozef Weber.

Sestava 1. SK Prostějov: Bureš (46. Klimeš) – Rus (86. Vitásek), Hloch, Soušek, Hirsch (86. Dostál) – Langer (83. Pekař), Fládr (32. M. Machálek), Zelenka (46. Šteigl), Pančochář (63. Petržela) – Papica (46. Koudelka), Zatloukal (78. Kopečný). Trenér: František Jura.

Karviná připravila hostům poněkud krkolomné uvítání kvůli uzavírce na plánované trase, přesto se hostům z projížďky po městě hlava nezamotala. Trenér František Jura postavil do základní sestavy zkušené hráče v čele s Burešem, na stoperu se objevil Soušek, na levém okraji zálohy s kapitánskou páskou nováček Langer a v útoku dvojice Zatloukal, Papica.

Největší šance Prostějova ke skórování přišla už po šesti minutách hry. Pančochář bravurně potáhl míč po pravé straně, nacentroval před bránu a Zelenka technickou střelou pod břevno protáhl domácího brankáře, který s obtížemi vyrážel na roh. O pět minut později si svou střeleckou chvilku vybral Fládr, bohužel těsně nad břevno.

Domácí se do šestnáctky hostí vůbec nepodívali a hrozili opět hosté. V pětadvacáté minutě poslal Zelenka po chybě domácích dopředu Papicu, ten se ale proti obraně neprosadil. Ještě neuplynula první půlhodina, když po levém křídle prolétl Langer, centrovaný balón prošel v šestnáctce přes Zatloukala k Papicovi, ani jeden z forvardů ale nezakončil.

O chvíli později nuceně střídal Fládr se zraněným levým kolenem a těsně před poločasem se na odvážný výlet dopředu vydal stoper Hloch. Kolmicí se snažil uvolnit Papicu, ovšem nepřesně.

Do druhého poločasu poslal Jura do branky Klimeše z loňských starších dorostenců, Šteigla a Koudelku. Domácí přistoupili k utkání přece jen s větším důrazem a hned po dvou minutách hlavičkoval Cverna po rohu těsně vedle tyče.

V domácích barvách se začal více prosazovat Vukadinovič a kolem Klimeše začaly létat ostré projektily, jeden z nich efektně zlikvidoval v sedmapadesáté minutě. Právě Vukadinovič dostal o deset minut později přihrávku za obranu do postavení zavánějícího ofsajdem a nedal tváří v tvář Klimešovi šanci. O tři minuty později tentýž hráč centroval zprava do vápna, Dudovu střelu Klimeš vyrazil k Juřenovi, který míč usměrnil do sítě podruhé – 2:0.

Za další tři minuty Klimeš reflexivně vyrazil Vaňkův pokus. Téhož hráče čtvrt hodiny před koncem obral ve vápně o balón Rus, rozhodčí Cieslar ale nepochopitelně ukázal na značku pokutového kopu, který zužitkoval Budínský.

„Bylo to jasně přes balón, správně se měl kopat roh,“ měl jasno domnělý viník. Hosté se snažili alespoň o čestný úspěch, nebylo jim ale přáno, naopak na druhé straně po rohu pečetil skóre Panák. „Po dlouhé herní pauze jsem se snažil v letní přestávce hlavně vrátit do formy a čtrnáct dnů poctivě běhal. Přesto byl závěr už fyzicky náročnější,“ svěřil se Večerníku po zápase pilíř zadních řad Pavel Hloch.

Mladý střední obránce byl i přes výraznou porážkou s výkonem proti druholigistovi spokojen. „Po pouhých třech trénincích jsme se proti kvalitnímu soupeři prezentovali dobrým výkonem. Teď se budeme muset prosazovat víc týmovým duchem než silnými individualitami,“ zhodnotil rodící se dirigent zadních řad. „V prvním poločase to bylo spíš na 'Burym', po přestávce jsem se této role pokoušel zhostit já, koordinace zadních řad vyžaduje dost zkušeností.“


Hlasy trenérů:

František Jura – 1. SK Prostějov
„Výsledek je určitým zklamáním, ale s předvedenou hrou jsem spokojený. První poločas nám vyšel velice dobře, při bezbrankovém stavu jsme určitě nebyli horší, naopak v určitých pasážích jsme měli navrch, měli jsme více šancí, což potvrdil i kouč domácích. Do druhého poločasu vystřídal šikovné hráče a vyhrát 1:0 nebo 2:0 si zasloužili. Takhle je výsledek zbytečně krutý. Odpískaná penalta a dvě pozice zavánějící ofsajdem byly minimálně dost sporné. Nováčci v týmu určitě nezklamali, pro Papicu to na hrotu bylo těžké, Langer se dobře popasoval s pozicí jak na křídle, tak ve středu hřiště. Doufám, že bude v pořádku Fládr, to je pro nás zásadní.“

Jozef Weber – MFK OKD Karviná
„Oproti minulému utkání jsem dnes víc spokojen s výsledkem než s výkonem svých hráčů. První poločas byla pro kluky škola, a pokud nepřidají, není rozdíl mezi nimi a třetí ligu hrajícím Prostějovem příliš zřetelný. Druhá půle už byla v pořádku, bylo tam víc pohybu, ale je taky potřeba říct, že Prostějovu už docházely síly a nebyli bychom objektivní, kdybychom to nepřiznali. Byly tam pěkné akce, šance a už to mělo jakousi tvář.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...