Příjemnou noc, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

42 sk_hriste_01Stejně jako loni čeká na svěřence trenéra a generálního sportovního manažera Františka Jury hned v prvních dnech letní přípravy náročný soupeř. Tentokrát zajíždějí fotbalisté Prostějova již tuto středu 16. července do Karviné, kde se od 17.00 hodin utkají s místním účastníkem druhé ligy. První domácí utkání s Ústím nad Orlicí sehraje „eskáčko“ v sobotu 19. července od 10:30 hodin na hřišti areálu SCM Za Místním nádražím.

Loňský start s tehdy z druhé ligy sestupující Opavou se prostějovskému týmu nadmíru vydařil, přestože kádr ještě nebyl kompletní, nadcházející soupeř ale bude o poznání obtížnější. Karviná totiž v loňském ročníku skončila na osmém místě tabulky, čemuž odpovídala i vyrovnaná bilance dvanácti výher a dvanácti porážek při šesti remízách. Tým měl slušně pracující ofenzivu, počtem čtyřiačtyřiceti branek zaostal pouze za vedoucí trojicí Budějovice, Hradec Králové a Táborsko.

Nyní Karviná buduje tým pod vedením nového kouče Jozefa Webera, který naposled trénoval Bohemians 1905. První přípravný zápas sehrála s pátým celkem nejvyšší polské soutěže Wislou Krakow. Po zlepšeném výkonu ve druhé půli uhráli Karvinští remízu 1:1, vzápětí s taktéž prvoligovou slovenskou Senicí propadli 0:3, když naprosto selhali v koncovce. První výhry se dočkali až ve třetím duelu s druholigovým slovenským Dolným Kubínem, hubené vítězství 1:0 ale Weberovi ukázalo potřebu doplnění kádru. Úspěch tohoto snažení prověří dva týmy MSFL, nejprve Hlučín a poté „eskáčko“.

Fotbalisté Prostějova čeká v sobotu domácí premiéra s šestým celkem české divize C Jiskrou Ústí nad Orlicí, s níž se potkali také během zimní přípravy. Utkání bylo jedno z mála vítězných, když na obou prostějovských gólech „zapracoval“ ústecký Felgr. I Ústí, které začalo přípravu v uplynulém týdnu, bude mít před vzájemným duelem za sebou už tři přátelské zápasy, z toho dva proti starším dorostencům prvoligového Hradce (2:3) a Slavie Praha. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...