Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

27 sk_boskoviceAKTUALIZACE: Jak již Večerník informoval, od následující sezóny možné, aby týmy hrající MSFL či divizi začaly posílat podle dané směrnice své hráče do krajských soutěží, čímž by vznikly jakési jejich farmy. Ne každý klub má totiž své rezervní mužstvo, účelem je využití sportovně-herního potenciálu zápasově nevytížených hráčů klubů k jejich přímé herní účasti, bez nutnosti institutu přestupu nebo hostování. Prostějov se rozhodl této možnosti využít.

1.SK Prostějov navazuje spolupráci s Boskovicemi

„V pátek proběhlo jednání se zástupci FC Boskovice, s nimiž máme dlouholetou zkušenost vzájemných korektních vztahů,“ vysvětluje generální manažer „eskáčka“ František Jura. „Klub velmi dobře pracuje s mládeží, čehož si vysoce ceníme, v prioritách se v tomto směru ideálně potkáváme. Dobrým příkladem je úspěšný brankář naší „devatenáctky“ Kuba Klimeš, který je právě hráčem Boskovic. Máme tedy na co navazovat,“ objasňuje vývoj kontaktů obou klubů Jura.

FC Boskovice hraje v sousedním Jihomoravském kraji 1.A třídu, v uplynulém ročníku se boskovičtí umístili třetí za brněnskou Moravskou Slávií a Kunštátem. „Klubové vedení vyjádřilo jasnou ambici vybojovat si v nadcházejícím soutěžním ročníku postup do krajského přeboru. V tomto bychom mohli být recipročně užiteční my,“ nastínil vzájemnou výhodnost spolupráce Jura. Příslušný soutěžní protokol podléhá schválení kompetentních řídících orgánů.

„Hledali jsme klub, v němž jsou nastavené ty správné procesy, který má jasnou vizi a perspektivu. K Prostějovu máme zeměpisně blízko, spolupráce už probíhala a nyní se díky iniciativě FAČR naskytla dobrá příležitost, jak ji ještě prohloubit. V dorostenecké kategorii hrajeme divizní soutěž, takže Prostějov u nás může uplatnit hráče, kteří se neprosadí do jeho kádru v dorostenecké lize. Chceme tuto soutěž udržet, naopak v mužské kategorii se dlouhodobě chceme posunout o úroveň výš a z takto navázané spolupráce můžeme profitovat,“ svěřil se Večerníku předseda výkonného výboru boskovického klubu Radek Stříž.

Z nejbližšího okolí se žádný zajímavý partner nenaskytl. „Proběhlo nějaké sondování, ale bez konkrétních výstupů. Navíc v našem okrese se snažíme vypomáhat klubům prostřednictvím hostování našich hráčů,“ poznamenal Jura k prosakujícím informacím o zájmu Klenovic.

Naopak z Boskovic se rýsuje další možná posila pro útočné ambice „eskáčka“. Na testování přichází dvaadvacetiletý ofenzivní záložník Jan Koudelka. „Honza si už vyzkoušel atmosféru MSFL před časem v Zábřehu, v zimě jej ale postihlo zranění, takže se dával zdravotně dohromady. Pokud se osvědčí, mohla by to být nadějná posila do útoku,“ slibuje si od tohoto hráče prostějovský lodivod.

Kdo všechno přesně nastoupí do letní přípravy, budeme vědět už příští týden.

Prostějovský fotbalový klub bude mít farmu. Po nedávném zrušení svého „béčka“ bude moci kouč účastníka třetí nejvyšší soutěže František Jura opět využívat možnosti pendlovat s hráči mezi dvěma týmy. Umožňuje to nová směrnice FAČR.
„V pátek proběhlo jednání se zástupci FC Boskovice, s nimiž máme dlouholetou zkušenost vzájemných korektních vztahů,“ vysvětluje generální manažer „eskáčka“ František Jura. „Klub velmi dobře pracuje s mládeží, čehož si vysoce ceníme a v prioritách se v tomto směru ideálně potkáváme. Dobrým příkladem je úspěšný brankář naší ´devatenáctky´ Kuba Klimeš, který je právě hráčem Boskovic. Máme tedy na co navazovat,“ objasňuje vývoj kontaktů obou klubů Jura.
FC Boskovice hraje v sousedním Jihomoravském kraji I.A třídu, v uplynulém ročníku se boskovičtí fotbalisté umístili třetí za brněnskou Moravskou Slávií a Kunštátem. „Klubové vedení vyjádřilo jasnou ambici vybojovat si v nadcházejícím soutěžním ročníku postup do krajského přeboru. V tomto bychom mohli být recipročně užiteční my,“ nastínil vzájemnou výhodnost spolupráce oběma směry generální sportovní manažer 1.SK Prostějov.
Příslušný soutěžní protokol ještě ale podléhá schválení kompetentních řídících orgánů.
„Hledali jsme klub, v němž jsou nastavené ty správné procesy, který má jasnou vizi a perspektivu. K Prostějovu máme zeměpisně blízko, spolupráce už probíhala a nyní se díky iniciativě FAČR naskytla dobrá příležitost, jak ji ještě prohloubit.
V dorostenecké kategorii hrajeme divizní soutěž, takže Prostějov u nás může uplatnit hráče, kteří se neprosadí do jeho kádru v dorostenecké lize. Chceme tuto soutěž udržet, naopak v mužské kategorii se dlouhodobě chceme posunout o úroveň výš a z takto navázané spolupráce můžeme profitovat,“ potvrdil exkluzivně Večerníku prostějovsko-boskovickou spolupráci Radek Stříž, předseda výkonného výboru boskovického klubu.
I přes všechny spekulace a „zaručené“ informace se z nejbližšího okolí žádný zajímavý partner pro „eskáčko“ nenaskytl. „Proběhlo nějaké sondování, ale bez konkrétních výstupů. Navíc v prostějovském regionu se snažíme vypomáhat klubům prostřednictvím hostování našich hráčů,“ poznamenal Jura k prosakujícím zprávám o farmářském zájmu Klenovic na Hané.
Naopak z Boskovic se rýsuje další možná posila pro útočné ambice „eskáčka“. Na testování přichází dvaadvacetiletý ofenzivní záložník Jan Koudelka. „Honza si už vyzkoušel atmosféru moravskoslezské ligy před časem v Zábřehu na Moravě. V zimní přípravě jej ale postihlo zranění, takže se během jarní části dával především zdravotně dohromady. Pokud se osvědčí, mohla by to být nadějná posila do útoku,“ slibuje si od tohoto hráče prostějovský lodivod.
Kdo všechno přesně nastoupí do letní přípravy 1.SK, budeme vědět v příštích dnech...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...