Příjemnou noc, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Na poslední zápas 1.SK Prostějov v letošním ročníku MSFL 2013/2014 se diváci příliš nehrnuli. Snad i vzhledem k vůbec prvnímu horkému letnímu počasí se jich v ochozech sešly jen něco málo přes dvě stovky. Bohužel, ani těmto věrným příznivcům hráči obou týmů příliš podívané nepřipravili. Zejména v první půli se toho na hřišti moc zajímavého neodehrálo. No a jelikož Pančochář ani Machálek své šance nevyužili a hosté proměnili přímý kop, na který navázali deset minut před koncem druhým gólem, zrodila se v areálu SCM Za místním nádražím senzace. Hirschova hlavička v nastavení už nic neřešila, pouze překvapivou prohru zmírnila. Vzhledem ke klopýtnutí svých pronásledovatelů však „eskáčko“ i kolo před koncem drží třetí místo.

1.SK Prostějov - FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou 1:2 (0:0)

Branky: 90. Hirsch - 66. Turek, 80. Michal
Rozhodčí: Miko - Ondráš, Ogrodník
Žluté karty: 13. Machálek - 31. Doležal
Diváků: 220

Sestava 1. SK Prostějov: Bureš – Rus, Zatloukal, Pavlík, Krejčíř – Pančochář (68. Šteigl), Fládr, Soušek (58. Mazouch), Hirsch - Machálek (89. M.Hloch), Krč (58. Jirouš). Trenér: František Jura

Trenér František Jura dal v domácí derniéře tentokrát přece jen více příležitostí méně vytíženým hráčům, takže v základu nastoupili Rus a Soušek, Hirsch se posunul na své oblíbenější místo na kraji zálohy a v útoku nastoupili Krč s Machálkem, mezi náhradníky tedy zůstal Jirouš.

Hra byla zpočátku hodně neurovnaná bez významnějšího ohrožení obou brankářů. Po dvaceti minutách se doslova osmělil žďárský Michal, jeho téměř něžný střelecký pokus směřoval přímo do Burešovy náruče. Na druhé straně to zkusil zprava Hirsch, ani on ale Hajného nikterak nepřekvapil. A tak až téměř po půlhodině se diváci i aktér samotný chytali za hlavu - Krč vysunul dopředu Pančocháře, ten obešel s balónem na kopačce celé malé vápno včetně gólmana, míč už ale mezi tři tyče neusměrnil. Těsně před poločasem měl ještě dobrou příležitost po sólu od půlky hřiště Machálek, jeho střelu ale vyrazil Hajný na roh.

23 eskackoPřestože kabina domácích o přestávce rozhodně neprožívala idylické chvíle, Pavlík s Burešem si totiž vzali slovo k mužstvu, po obrátce se toho ale z jejich strany moc nezměnilo. A tak hosté skutečně vycítili šanci na dobrý výsledek. Po sedmi minutách druhé půle se na pravém kraji šestnáctky potkal s míčem agilní Kučera, rozvlnil ale jen boční síť, což se o dvě minuty později povedlo také Maškovi z téměř identické pozice.

Po hodině hry střídající Jirouš zabojoval ve vzdušném souboji, míč se od něj odrazil do prostoru mezi Machálka a gólmana, prvně jmenovaný k němu měl přece jen blíž, posunul míč směrem na nabíhajícího Hirsche, ale hrající trenér Veselý nekompromisně odvrátil na roh. O dvě minuty později si vybral svou pravidelnou střeleckou šanci Fládr a v 66. minutě udeřil, ale na nečekané straně. Turek se zhostil exekuce přímého kopu tak úspěšně, že balón pověstným „angličanem“ zapadl za Burešova záda - 0:1.

O pět minut později nejprve Bureš likvidoval střelecký pokus Kučery, na druhé straně Fládr prošel neohroženě soupeřovou šestnáctkou nevnímaje překvapené pohledy soupeřových obránců, ke střele se ale dostal až z příliš ostrého úhlu. V 79. minutě po Mazouchem rozehraném nepřímém kopu se k hlavičce dostal Krejčíř, zamířil ale těsně vedle. Deset minut před koncem pohotově tečoval na malém vápně polostřelu-polopřihrávku Michal a o výsledku bylo prakticky rozhodnuto - 0:2. V nastavení sice po Mazouchově centru ještě snížil netypicky hlavičkou Hirsch ale výsledek jen korigoval – 1:2.

Zklamání ale zůstalo nakonec na obou stranách. U domácích kvůli nevydařenému závěru sezóny, v případě Žďáru nad Sázavou po zjištění výsledku ze Zábřehu na Moravě, kde Břeclav získala rozhodující body k záchraně v MSFL...


pohledem trenérů:

František JURA - 1. SK Prostějov:
„V první půli jsme měli balón pořád nahoře, místo abychom hráli po zemi, scházel dostatek pohybu a nabídky. Přestože výkon nebyl ideální, šance jsme si vypracovali. Postupem času začínalo být zřejmé, že utkání může rozhodnout první gól. Soupeř si významnější příležitosti nevypracoval, pak to ale trefil z trestného kopu a druhá branka deset minut před koncem pak rozhodla o výsledku definitivně. Mrzí mě zpackaný konec sezóny, protože jsme hráli dobře, otáčeli jsme zápasy a vše jakoby kulminovalo v Opavě. Pak jsme podali doma s Mikulovicemi a první poločas na Sigmě špatné výkony, které zanechaly nepříznivý herní dojem, o nějž nám jde víc, než o konečné třetí místo, i když se samozřejmě pokusíme i toto předsevzetí ještě splnit. Hráči musí pochopit, že takhle se za Prostějov liga nehraje!“

Michal VESELÝ - FC Žďas Žďár nad Sázavou:
„Podařil se nám vstup do utkání, kdy jsme nepustili domácí do úvodního tlaku, hra byla rozkouskovaná. V závěru první půle jsme přežili dobrou příležitost domácích, kdy se mohli dostat do vedení. To se nestalo, naopak my dali dvě branky a myslím, že za výkon ve druhém poločase jsme si tři body zasloužili. Řekl bych, že důležitým faktorem bylo takové to české podcenění soupeře, který sestupuje do divize, a tudíž se domácím nemůže nic stát. V průběhu celé sezóny se nedá říct, že bychom někde vyloženě herně propadli, ale nesbírali jsme body. Už před zápasem jsme tušili, že soutěž těžko zachráníme, ale chtěli jsme odejít se vztyčenou hlavou a pocitem, že jsme tu nebyli do počtu...(úsměv)“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...