Dobrý večer, dnes je neděle 5.5.2024
svátek slaví Klaudie,
zítra Radoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Po slunečném dopoledni začaly minulou sobotu těsně před úvodním hvizdem dvaadvacátého kola Moravskoslezské fotbalové ligy padat na stadion areálu SCM Za Místním nádražím v Prostějově první kapky. Ty sice přinesly domácímu výběru 1.SK rychlé vedení, s přibývající intenzitou deště se ovšem „eskáčko“ vytrácelo a laciným gólem do šatny prohrávalo 1:2. Sluníčko si naštěstí mezi mraky našlo cestu a stejně tak dva zásadní balóny do zábřežské sítě, jejichž autoři Krejčíř a Machálek zařídili velmi cenné vítězství 3:2. Tuto sobotu 26. dubna se prostějovští fotbalisté představí opět na svém trávníku proti Orlové.

1.SK Prostějov - SK Sulko Zábřeh na Moravě 3:2 (1:2)

Branky: 2. Pančochář, 81. Krejčíř, 88. Machálek - 21. Pospíšil, 44. Lukáš
Rozhodčí: Mikyska - Polák, Petr
Žluté karty: 22. Hloch, 90. Krejčíř - 11. Linek, 43. Pospíšil, 49. Lukáš, 68. Bačík, 82. Kostorek
Červené karty: 49. Mazouch - 60. Lukáš
Diváků: 390

1.SK Prostějov: Bureš - Krejčíř, Hloch, Pavlík (71. Soušek), Pančochář - Fládr (90. Petržela), Mazouch, Zelenka (89. Šteigl), Hirsch - Krč (66. Machálek), Jirouš (62. Zatloukal). Trenér: František Jura
SK Sulko Zábřeh na Moravě: Šustr - Rajnoha, Kovář, Čep, Linek - Swiech, Lukáš, Bačík, Binar (76. Kostorek) - Pospíšil, Čtvrtníček. Trenér: Jiří Balcárek.

Trenér František Jura oproti minulému duelu mírně obměnil sestavu, když nechal sedět na lavičce forvarda Machálka, na pravý kraj obrany se zařadil Pančochář, což umožnilo Hirschovi hrát ofenzivního záložníka. Zábřežský kouč Balcárek přivezl pouze patnáct hráčů, do základu ale postavil ve většině předchozích případech ideální sestavu.

Domácí začali velmi aktivně a tak tentokrát zaskočili soupeře oni. Hned ve druhé minutě Pančochář vybídl k potáhnutí míče po pravém křídle Hirsche, Krč byl před brankou sice obsazený, ale odražený míč si našel Pančochář a střelou na zadní tyč otevřel skóre - 1:0. Po pěti minutách vypálil z hranice šestnáctky Fládr, na konci úvodní desetiminutovky se prohnal po pravé straně Krč, obešel i obránce ale jeho střelu na zadní tyč kryl brankář Šustr. Tím jakoby se ale Prostějované vyčerpali a postupně přenechávali iniciativu Zábřehu, který toho dokonale využil. Ve 13. minutě ještě mířil těsně vedle branky Lukáš, po dvaceti minutách hry ale po pěkné kombinaci a přízemním centru vyrovnal Pospíšil a začínalo se od začátku - 1:1. Ve 25. minutě úřadovali exsparťané Jirouš se Zelenkou, kteří si pohráli s hostující obranou, prostrčení na Krče ale neprošlo a následná Jiroušova střela se mezi tři tyče nevešla. Mezi 30. a 40. minutou zaujaly ještě střelecké pokusy Pančocháře a Zelenky, stále hustší liják ale dostával herní podmínky na samou hranici únosnosti. Snad právě toto vedlo ke klasickému gólu do šatny, kdy po Šustrově výkopu se dostal za obranou k míči Lukáš a pohodlně zavěsil - 1:2.

O přestávkovém dění v domácí kabině nejlépe vypovídal změněný obraz hry Prostějova ve druhé půli. Ta ovšem začala těžko pochopitelným zkratem kapitána Mazoucha, který za nesportovní chování, kdy soupeři nakopl v přerušené hře, uviděl červenou a musel pod sprchy. „Byla to určitě chyba, ale těžko to hodnotit pohledem přes půl hřiště, musíme si to rozebrat na videu...,“ poznamenal po zápase Jura. Kapitánskou pásku si převzal Pavlík, který nešetřil střeleckými pokusy ze střední vzdálenosti. Po hodině hry se na Zelenkovi vyfauloval Lukáš a srovnal tak početní stav na hřišti... Vzápětí šel po chybě obrany na Bureše osamocený Čtvrtníček, zkušený gólman svůj tým opět v kritické chvíli podržel. V 66. minutě poslal trenér Jura na hřiště Machálka, který o osm minut později dostal dobrou přihrávku od rovněž střídajícího Zatloukala, z levé strany ovšem mířil těsně vedle šibenice Šustrovy branky. To už byl na hřišti třetí kapitán domácích - Zelenka převzal pásku od Pavlíka, který byl nucen odstoupit kvůli svalovému zranění. V 79. minutě po Swiechově volném kopu hlavičkoval nebezpečně Čep, Bureš byl opět na místě.

Pak už přišla závěrečná desetiminutovka. V jejím úvodu po rohovém kopu a Šustrem podběhnutém míči dopravil razantním výskokem balón do branky Krejčíř snad i ve spolupráci se Souškem - 2:2. Srovnání skóre nabudilo domácí do ještě do vyšších obrátek. Hlad po vítězství byl ukojen v 88. minutě. Po dlouhém autu do šestnáctky se nejlíp zorientoval Machálek a pověstným „angličanem“ vsítil vítězný gól - 3:2!  Vzápětí střídal Šteigl Zelenku, který mu předal i pásku, čímž se stal snad nejmladším kapitánem prostějovského výběru. V nastavení ještě Rajnoha kopal z dobré pozice přímý kop, ten ale skončil mimo, což rozhodlo o tom, že tři důležité body si tak na své konto definitivně připisuje Jurova družina.

V praxi to znamená postup „eskáčka“ na čtvrté místo tabulky a povzbuzení do nadcházejícího domácího mače proti Orlové. Škoda jen, že výkon rozhodčích byl pověstnou černou kaňkou na jinak vydařeném fotbalovém zážitku...


POHLEDEM TRENÉRŮ

František JURA - 1.SK Prostějov:
„Když se otočí zápas, je to vždycky super pocit! Vstup do utkání jsme měli výborný, dali jsme gól, po nějakých deseti patnácti minutách jsme ale přestali úplně hrát. Zcela nepochopitelně jsme přestali být aktivní, málo otáčeli hru, vyloženě jsme čekali na soupeřův gól, který přišel. Pak jsme dostali do šatny gól po výkopu, kdy stoper jde do výskoku nezajištěný, to se může stát jenom nám... Druhý poločas byl značně hektický. Nejprve přišlo zbytečné vyloučení, pak musel odstoupit Pavlík, míchali jsme hodně sestavu. Soupeř ale početní stav brzy srovnal, a pak jsme začali najednou opět hrát, byli kvalitní na balónu, byl tam pohyb, hráli jsme po zemi a šlo se na to prostě dívat. Soupeře jsme evidentně přehráli a zápas otočili, takže jsem určitě spokojený.“

Jiří BALCÁREK _ SK Sulko Zábřeh na Moravě:
„Porazili jsme se sami... Prohrávali jsme po individuální chybě, pak jsme se dostali do hry, po krásné kombinační akci jsme vyrovnali a následně dali gól do prázdné brány, takže o přestávce byla spokojenost. Jenže po poločase jsme promarnili oslabení domácích, neproměnili situaci, kdy šel hráč sám na gólmana, a inkasovali po dvou standardních situacích. Takový je bohužel fotbal; s výkonem jsem tedy spokojen, ale nikoli s koncovkou a následnou porážkou. Měli jsme víc držet balón a využít šance. Pro tým je to ponaučení: měli jsme vést 3:1 a bylo by po zápase!“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...