Dobré odpoledne, dnes je neděle 5.5.2024
svátek slaví Klaudie,
zítra Radoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
11 29 prostejov prerov1V sobotu odpoledne, přesně týden před výkopem prvního jarního mistrovského utkání s Kroměříží, přivítalo „eskáčko“ na svém hřišti divizní Přerov. Přestože kvalitativní rozdíl mezi oběma týmy byl zřetelný, urodilo se vítězství „jen“ 2:1. Góly domácích zaznamenali v prvním poločase Jirouš, ve druhém Zelenka. Další velké šance Jirouše, Krče, Machálka a Fládra zůstaly nevyužity. Opravdovou připravenost na sezónu prověří v sobotu 22. března od 15 hod. Kroměříž. Trenér František Jura měl konečně k dispozici většinu hráčů, v civilu zůstal pouze Pavel Hloch, u něhož léčba zraněných třísel příliš nepokročila. Na pozici stopera se tedy opět představil Zatloukal, do zálohy byl už připraven Zelenka stejně jako Soušek, který doléčil virózu. Do útoku se postavil vedle Jirouše Machálek.

Prostějovští mohli vést už po necelých třech minutách utkání, které zkušeně vedl jako hlavní sudí Pavel Peřina. Jirouš, ani po něm Krč, však nepropasírovali míč za záda přerovského gólmana Švédy. O necelých deset minut později vyslal Hirsch do slibné pozice Machálka, ten však zprava z ostrého úhlu pouze vyprášil Švédovy rukavice. Z následného rohového kopu konečně uhodilo – Jirouš se opřel do voleje a balón obloukem zapadl ke vzdálenější tyči přerovské svatyně. V 18. min. potáhl pěkně míč po levé straně Jirouš, nabídl míč na dorážku před bránu, Machálek na něj ovšem nedosáhl. Po půlhodině hry vyslal Zelenka neopakovatelným způsobem do „ulice“ Machálka, ten byl bohužel v ofsajdové pozici. Těsně před přestávkou se vyznamenal Bureš, který bravurně zneškodnil sice ojedinělý, ale o to nebezpečnější brejk hostí.

Ve druhém poločase se tradičně dostali na hřiště mladíci a hru to opět rozhýbalo. V 68. min. se zkušeně uvolnil na hranici velkého vápna Fládr, jeho střela ale mířila těsně vedle levé tyče Švédovy branky. Prakticky z protiútoku se ale zjevil zčista jasna před Kofroněm Václavíček a srovnal skóre. Stav 1:1 trval pouze čtyři minuty. Na hranici šestnáctky se dostal k odraženému balónu Zelenka a utěšenou střelou poslal domácí zpět do vedení. Deset minut před koncem měl gólovou pojistku na kopačce Jirouš, jemuž skvěle narazil míč Petržela, nechal ovšem pouze vyniknout brankáře Švédu.

Generálka se výsledkově tedy vydařila, proti Kroměříži to ale bude chtít větší nasazení a pověstný „hlad“ po vítězství.


Hlasy trenérů:
František Jura – 1.SK Prostějov
V první čtvrthodině jsme měli dát aspoň dvě tři branky, protože vyložené šance z malého vápna jsme si vypracovali, zápas by pak určitě vypadal jinak. V poločase jsme probrali několik věcí, jeden z evidentních faktů byl, že soupeř se přes svou nespornou kvalitu bál hrát, ale my jsme toho vůbec nevyužili. Měli jsme málo pohybu, hráči se nenabízeli, neotáčeli jsme hru, prostě první poločas nebyl podle našich představ. Ve druhém poločase jsme měli větší převahu, v závěru jsme opět nevyužili vyloženou šanci. Vyhráli jsme, ale do spokojenosti máme ještě daleko. Musím opět pochválit střídající dorostence, Petržela i Šteigl určitě mají na to, aby se během jara v sestavě objevili.

1.SK Prostějov – 1.FC Viktorie Přerov 2:1 (1:0)
Branky: 13. Jirouš, 73. Zelenka – 69. Václavíček

Sestava 1. SK Prostějov: Bureš (46. Kofroň) – Hirsch (72. Petržela), Zatloukal, Pavlík, Krejčíř (60. Rus) – Mazouch (60. Pančochář), Soušek, Zelenka (79. Šteigl), Krč – Machálek (60. Fládr), Jirouš. Trenér: František Jura



11 29 prostejov prerov2 11 29 prostejov prerov3
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...