Dobré odpoledne, dnes je neděle 5.5.2024
svátek slaví Klaudie,
zítra Radoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

07 trinec prostejov1V sobotním větrném dopoledni se fotbalisté 1. SK Prostějov představili na umělce druholigového Třince. Obě mužstva nastoupila ve značně pozměněných sestavách – domácí musí rozložit rovnoměrně zátěž tří utkání v průběhu pěti dnů, prostějovským se opět rozšířila marodka. Přesto toho nakonec mladé naděje předvedli na hřišti víc, než domácí, kteří ovšem zužitkovali své dvě šance a zvítězili 2:1. V sobotu následuje příprava v divizní Mohelnici.

Manévrovací prostor při skládání sestavy se trenérovi Františku Jurovi opět povážlivě zúžil. Kromě Fládra a Machálka, kteří si doléčují zranění, nebyli k dispozici kvůli onemocnění ani Krč s Jiroušem. Na levý kraj obrany se postavil Rus, Pančochář se vrátil do záložní řady a na špici se objevilo netradiční a poněkud výškově nesourodé duo Zatloukal – Hirsch. „Teď budu hrát na špici, ve druhé půli zkusím obranu,“ usmíval se potutelně Martin Hirsch. „Taky jsme si v útoku rozdělili role, já budu hlavičkami posouvat balóny za sebe na Tomáše,“ vtipkoval těsně před výkopem. I v této sestavě byli ale hosté od prvních minut aktivní a po pěti minutách se prezentoval solidní střelou Zatloukal. Před uplynutím úvodní čtvrhodinky našel Rus centrem na zadní tyči Mazoucha, ani on ale úspěšný nebyl. Domácí se před Bureše dostávali zřídkakdy a vážné nebezpečí pro jeho branku z jejich akcí nehrozilo. A aby toho s marody nebylo málo, těsně po sobě odstoupili už po pětadvaceti minutách hry Pančochář a Soušek, oba kvůli zažívacím obtížím. „Je to smůla, člověk se těší na zápas a vůbec si ho neužije,“ litoval Pepa Pančochář. „Problémy jsem měl už ráno, ale doufal jsem, že se to zlepší, ale s křečemi v žaludku se fakt hrát nedá.“ Po půlhodině hry zahrozil opět Zatloukal po Hirschově přihrávce, o minutu později našel zprava Petržela Mazoucha, ten ale mířil nad bránu. V 39. min. Zelenka zkušeně vyzval na zteč Zatloukala, jeho střelu ale gólman vyrazil na roh. Suma sumárum, v poločase mohl Prostějov klidně vést o tři branky. Jenže efektivitou nakonec školili domácí. Ani ne po deseti minutách druhé půle dostal ideální kolmou přihrávku do uličky Dedič, obešel i Kofroně a z úhlu otevřel skóre. Ještě před následným výkopem poslal Jura na trávník dvojici dorostenců Marka Hlocha s Novákem, a ten se uvedl jako dokonalý mazák. Hirsch potáhl balón, ten se přes dva odrazy dostal k úplně volnému Novákovi, který výstavním lobem zaskočil domácího brankáře! Jenže za další tři minuty si na centr zprava naběhl na zadní tyči opět Dedič a strhl vedení zpět na domácí stranu. V závěrečných dvaceti minutách se vpředu dobře prosazovala dvojice madíků Sečkář – Šteigl, druhý jmenovaný měl deset minut před koncem po Petrželově centru na hlavě vyrovnání, stav se ale už do závěrečného hvizdu nezměnil. Bezprostředně po zápase jsme se zajímali na pocity Tomáše Nováka. „Dát při prvním dotyku s balónem gól je snem každého hráče,“ usmíval se šťastný střelec. „Klukům jsem z hecu říkal, že nastoupím a dám gól, určitě jsem ale nevěřil, že se to takto vyplní. Vždyť jsem naskočil do zápasu v mužské kategorii po téměř roční absenci způsobené zraněním,“ připomněl zdravotní peripetie Tomáš, který v loňské sezóně nastupoval za starší dorostence, ale od jara nehrál a teprve teď v zimě se vrací do přípravy. „Na jaře už budu doufám za devatenáctku nastupovat pravidelně,“ věří tento šikovný záložník, který se dnes v Třinci rozhodně neztratil.

Hlasy trenérů:
Roman Popelka, 1. SK Prostějov
Přestože jsme opět prohráli, dokázali jsme v utkání zúročit to, na co jsme se v poslední době zaměřili na tréninku, což je rozehrávka a zejména přechodová fáze. Dokážeme se na několik dotyků dostat k šestnáctce soupeře, tam ovšem chybí finální fáze, některé reakce nejsou dostatečně zautomatizované. Je to téma, na kterém ve zbývajících týdnech přípravy musíme tvrdě pracovat. Jinak na šance jsme vyhráli asi 6:2, ale přestože v těchto utkáních není výsledek prvořadý, potřebovali bychom konečně vyhrát kvůli psychice a většímu sebevědomí.

FK FOTBAL Třinec – 1. SK Prostějov 2:1 (0:0)
Branky: 55., 59. Dedič – 56. Novák

Sestava 1. SK Prostějov
Bureš (46. Kofroň) – Krejčíř (55. M. Hloch), Pavlík, P. Hloch, Rus – Mazouch, Soušek (28. Studený), Pančochář (25. Petržela), Zelenka (55. Novák) – Hirsch (69. Šteigl), Zatloukal (63. Sečkář). Trenér: František Jura.

07 trinec prostejov2 07 trinec prostejov3

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...