Dobrý večer, dnes je pondělí 6.5.2024
svátek slaví Radoslav,
zítra Stanislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

38 zabreh_skHrobové ticho panovalo v autobuse prostějovských fotbalistů cestou z nedělního duelu v Zábřehu na Moravě. Domácí načali soupeře už ve 12. minutě po standardní situaci, ve druhé půli přidali další dvě akce s gólovým efektem, a protože Prostějov by slovy kapitána Pavlíka nedal gól ještě dva týdny, skončil zápas tříbrankovou porážkou vyjadřující rozdíl třídy... Přestože herně to tak hrozné nebylo, je zřejmé, že další nezdar jednak sesune „eskáčko“ hlouběji ke dnu třetiligové tabulky a ve druhé řadě už znamená vážné komplikace směrem k realizačnímu týmu.

SK Sulko Zábřeh - 1.SK Prostějov 3:0 (1:0)

Branky: 12. Čep, 54. Kostorek, 72. Puškáč
Rozhodčí: Klíma - Caletka, Dubravský
Žluté karty: 48. Machalický, 55. Rajnoha, 75. Pospíšil, 78. Bačík - Fládr
Diváků: 370.

Sestava 1. SK Prostějov: Bureš - Zatloukal (86. Krejčíř), Pavlík, Hloch, Kazár - Krč, Zelenka, Studený (46. Hirsch), Fládr - Pospíšil (66. Pančochář), Machálek. Trenér: František Jura.

V nedělním odpoledni zůstal z prostějovského kádru v civilu pro změnu Soušek, který si odnesl z minulého zápasu doma s Břeclaví natažená třísla, na lavičku už naopak usedl avizovaný Mazouch, byť do hry ještě nezasáhl. Do útoku nasadil trenér Jura dvojici Pospíšil – Machálek, přičemž Zatloukal opět začal na pravém beku, kde se už ve dvou utkáních osvědčil. Do zálohy se vrátil po krátké odmlce Studený.

Do střetnutí sedmého kola (osmého hraného) MSF vstoupili lépe domácí, kteří už v 7. minutě díky Puškáčovi málem trefili šibenici Burešovy branky. O pět minut později rozehrával od půlící čáry Machalický nepřímý volný kop a dlouhý nákop trefil halfvolejem ideálně na zadní tyči kapitán Čep. Nechytatelná střela cestou do sítě lízala pravou tyč Burešovy branky, který se po ní marně natahoval – 1:0. Velmi důležitý první gól v samém úvodu utkání dostal domácí do náležité pohody. Přesto mohlo být záhy vyrovnáno - Krčova střela mířila těsně nad břevno a ve 20. minutě zaváhala domácí obrana, které propadl míč na volného Machálka, ten však ani nadvakrát zblízka nepřekonal Šustra v bráně Zábřehu. Na druhé straně poslal Burešovi z úhlu svoji navštívenku Reška, v 37. minutě po Pavlíkově rozehraném trestném kopu hlavičkoval Machálek k tyči, ale Šustr byl na místě včas. Štědrost hostů v nabídce standardních situací soupeři kulminovala těsně před přestávkou, kdy se při rozehrávce dvakrát uplatnil Machalický - první pokus Bureš vyrazil, druhý skončil těsně vedle levé tyče. Poločasové statistiky byly co do střel vzácně vyrovnané, Prostějov měl častěji míč na svých kopačkách, bohužel bez efektu a tak do šatny odcházel s jednobrankovou ztrátou.

Do druhého poločasu poslal trenér Jura místo Studeného Hirsche, obvykle hbitý záložník však více vzruchu do soupeřovy šestnáctky nepřinesl. Naopak Reška se zprava hned po dvou minutách opět připomněl Burešovi. V 54. minutě se pak opakovala situace z první půle, avšak v obráceném gardu a s rozdílným výsledkem. Dlouze rozehraný nepřímý volný kop propadl přes dva prostějovské obránce na volného Kostorka, který obešel Bureše a z úhlu zavěsil do odkryté branky – 2:0. V 72. minutě pak přišla třetí osudová standardka domácích, po sklepnutí míče se trefil na penaltě stojící nikým neatakovaný Puškáč – 3:0! Mezitím pokračovala bezzubá snaha hostů o korekci nepříznivě se vyvíjejícího skóre, ovšem bez znatelného ohrožení Šustrovy branky. Čtvrthodiny před koncem ještě nastřelil Bačík tyč brány hostí, následná střela mířila vysoko nad. Domácí Zábřeh po zbytek hrací doby kontroloval průběh zápasu a po závěrečném hvizdu rozhodčího si vychutnal bouřlivé ovace svých fanoušků.

„Eskáčko“ tedy ztratilo další body, tentokrát venku, a dosavadní devítibodový zisk tedy nijak nerozšířilo, což je na stav osmi odehraných kol nečekaná bída. O další přírůstky se bude snažit v sobotu v Orlové.


 

POHLEDEM TRENÉRA:

Jiří BALCÁREK - Zábřeh:
„Zápas jsme odehráli hodně dobře takticky, za což jsem rád. Velmi jsem se Prostějova obával, jelikož ve všech utkáních, kdy jsem je viděl, hráli velmi dobře, a sám ho považuji za jednoho z nejsilnějších soupeřů. Měli jsme je ale dobře přečtené, nasadili jsme osobní obranu na Zelenku, chtěli jsme pohlídat dlouhé míče na Pospíšila, které velmi dobře uhrává, a nebezpečnou dvojici Machálek - Krč. To vše se nám dařilo plnit včetně neumožnění standardních situací soupeři, naopak jsme přidali nadstavbu v podobě nakopávaných míčů do volných prostorů a brejků. Každý taky musel vidět, že jsme měli daleko větší vůli po vítězství, než ji měl Prostějov a to rozhodlo.“

Roman POPELKA - 1. SK Prostějov:
„Dnes jsme předvedli velmi nezodpovědný výkon. Dopředu jsme byli bezzubí, vzadu si nepohlídali soupeřovy standardky, a to i když jsme věděli, že to je klíčová věc, v níž je Zábřeh silný. Chtěli jsme střílet ze všech pozic, hrát jednoduše, bohužel předváděli jsme pravý opak taktických pokynů, které jsme si řekli před zápasem. Situaci budeme určitě řešit.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...