Dobrý večer, dnes je pondělí 6.5.2024
svátek slaví Radoslav,
zítra Stanislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

46 breclav_skFotbalisty prostějovského „eskáčka“ čeká náročný týden. Po dalším nevydařeném domácím představení proti rezervě Slovácka hned ve středu přivítají ve vloženém patnáctém dějství MSFL mužstvo Břeclavi. Tu v posledním domácím zápase minulé sezóny doslova zničili výsledkem 6:0, když ve druhém poločase zaznamenal Machálek hattrick. První podzimní měření sil v Břeclavi skončilo bezbrankovou remízou...

Prvním sokem budou hosté z jihu Moravy. V létě jejich kádr prošel opět větší proměnou, mezi osmi odchozími hráči byli také klíčoví hráči Richard Dostálek, Robert Marriotti či Brazilec Wagner Silva. Nejzajímavější novou akvizicí je Franklin Igwe ze Zlína, další příchozí jsou vesměs z nižších soutěží. Tomu také odpovídají současné výsledky klubu, který loni skončil na slušném pátém místě. Jedinou letošní výhru zaznamenali Břeclavští ve druhém kole proti donedávna beznadějně poslednímu Hlučínu. Ten právě Břeclav po sobotních zápasech na nelichotivém chvostu vystřídal... V neúspěšném domácím vystoupení s rezervou Sigmy nastoupila Břeclav v sestavě Prokop – Král, Krejčí, Šenk, Dobšíček – Levčík (Kleiber), Simandl, Cupák, Žáček (Carvalho), Benetka (Markovič) – Sasín (Pospiš).

V samém závěru týdne zajíždí 1. SK Prostějov do Zábřehu na Moravě, kde na jaře začínal remízou 1:1, soupeř tehdy vyrovnal po standardce pět minut před koncem. První měření sil na domácím hřišti skončilo divokou přestřelkou 6:4. V létě do Zábřehu přibyli dva zkušení borci z 1.HFK Olomouc, obránci Michal Kovář a David Čep, na hostování pak dalších osm hráčů, kteří zaplnili mezery po těch, co ukončili hostování (mezi nimi Swiech, Zeher či Vlachovič). Příznivý los umožnil Zábřežským úspěšný vstup do sezóny vítězstvími nad nováčkem z Třebíče a Kroměříží, pak však následovaly dvě bezbrankové remízy v Holici a doma s rezervou Zlína, aby si pro první porážku dojeli na Slovácko. Dlužno však poznamenat, že domácí využili reprezentační pauzy a do sestavy zařadili hráče „A“ týmu. Naposled uhrál Zábřeh v sobotu remízu 1:1 v Orlové. Trenér Balcárek poslal na trávník sestavu: Šustr – Rajnoha, Kovář (Konečný), Čep, Machalický – Váňa – Kostorek, Pospíšil (Kapl), Puškáč (Balcárek), Vaclík – Bačík.

Nečekané bodové ztráty Prostějova vyznívají jinak při pohledu na výsledky jednotlivých soupeřů a z toho rezultující tabulku. Jen ze sobotního programu připomeňme nečekanou výhru posledního Hlučína nad exdruholigovou Holicí či remízu na dně potácející se Kroměříže v taktéž loni druholigové Opavě. Rozdíl mezi čtvrtou a jedenáctou příčkou jsou pouhé dva body, stejný počet bodů ztrácí „eskáčko“ na třetí místo. Jediná výhra tedy znamená podstatný skok do vyšších pater, což bude samozřejmě cílem Prostějova ve středečním duelu s Břeclaví.

„Soupeře si už nemůžeme vybírat, každý ví, jak na nás hrát a co na nás platí,“ konstatoval asistent trenéra Roman Popelka. „Břeclav nám bude chtít vrátit debakl ze závěru minulé sezóny, takže motivace bude velká, přestože se týmu zatím příliš nedaří. Chceme samozřejmě uhrát tři body, jiný cíl doma ani mít nemůžeme,“ dodal ke středečnímu soupeři Popelka.

Podle původních záměrů by se měl mezi tři tyče vrátit opět Tomáš Bureš, o konkrétním složení základní sestavy rozhodne trenér Jura až před zápasem,“ prozradil Večerníku Popelka. Kromě Hunala a Mazoucha by měli být k dispozici všichni, takže rozhodovat bude zápasová taktika a momentální forma jednotlivých hráčů.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...