Dobré odpoledne, dnes je pondělí 6.5.2024
svátek slaví Radoslav,
zítra Stanislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Fotogalerie + VIDEO Fotbalový tým 1. SK Prostějov poslal svým fanouškům tu nejlepší omluvenku za minulý nevydařený domácí zápas, jakou mohl. V nedělním dopoledni po kompaktním, soustředěném, pokorném a vysoce týmovém výkonu téměř vymazal zlínského hostitele z hrací plochy a během čtvrthodiny prvního poločasu rozhodli utkání ve svůj prospěch. U všech gólů byl tentokrát Tomáš Machálek, jenž sám vstřelil přesnou polovinu. V příštím kole půjde o potvrzení kvalitního výkonu doma s rezervou Slovácka.

FC FASTAV Zlín B - 1. SK Prostějov 0:4 (0:3)

Branky: 17. Pavlík, 20. a 50. Machálek, 28. Kazár
Rozhodčí: Krasula - Mikeska, Dresler
Žluté karty: 43. Kurtin, 49. Bublák, 73. Talaš – 21. Kazár
Diváků: 132

Sestava 1. SK Prostějov: Kofroň - Zatloukal, Pavlík, Hloch, Kazár (83. Krejčíř) - Hirsch, Soušek, Zelenka, Fládr (55. Pančochář) - Machálek (89. Studený), Krč (77. Pospíšil). Trenéři: František Jura a Roman Popelka.

Po nepovedeném duelu s 1.HFK Olomouc přišlo trenérům i hráčům náramně vhod dopředu plánované přátelské utkání s Morkovicemi, které jednak překrylo nepříjemnou sobotní pachuť, a také poskytlo prostor pro experimenty v sestavě. Tak se i stalo, že dosud čistokrevný útočník Tomáš Zatloukal se najednou objevil na kraji obrany. Není to až tak nemístné, vždyť na tomto postu hrával svého času v Napajedlech. A jelikož se na tomto místě osvědčil (mimochodem přátelák skončil vítězstvím Prostějova 6:2 - pozn.red.), dal mu trenér Jura důvěru i ve Zlíně. „Až v sobotu večer jsem se definitivně rozhodl pro tuto variantu,“ svěřil se po zápase trenér Jura.

A to nebylo stran sestavy zdaleka všechno. Na levém kraji nastoupil po dvouzápasové odmlce Tomáš Kazár, v záložní řadě pak úplně poprvé letní posila Martin Soušek. V útoku dostala příležitost dvojice Krč - Machálek. Mezi tři tyče vyběhl na trávník podle dřívějšího plánu Zdeněk Kofroň, u něhož měli zlínští od jara „vroubek“.

Od prvních minut souboje pátého kola Moravskoslezské ligy na zlínské Letné proti místnímu „béčku“ bylo jasné, že tento tým je úplně jiný, než ten z minulého týdne, byť v něm povětšinou nastoupili stejní hráči. Perfektně pracovala obrana, která soupeře do vážnější šance nepustila, naopak první navštívenku poslal brankáři Zapletalovi ve 14. minutě Machálek, zatím mu jen vyprášil rukavice. O tři minuty později byl ve výhodné pozici před šestnáctkou faulován, balón si k realizaci přímého kopu připravil kapitán Pavlík a jeho kopací technika slavila úspěch - míč skončil u tyče branky domácích - 0:1. Ti se ještě nestačili z první rány otřepat a už přišla další - k dlouhému nákopu si našel cestu opět Machálek, který pohotově přehodil vybíhajícího Zapletala - 0:2. Čtvrthodinu snů pak zakončil v závěru první půlhodinky Kazár, který se postavil k exekuci přímého kopu, který zařídil, kdo jiný, než Machálek. Z podobného místa trefil tentokrát opačnou stranu zlínské svatyně, takže gólman ani nereagoval – 0:3.

Uklidňující tříbrankový náskok přinesl na kopačky hostí pohodu, to však neznamená, že by jakkoliv polevili v ostražitosti a disciplíně. Když už se domácí dostali do slibné pozice, podržel tým svými jistými zákroky Kofroň. Tak tomu bylo i těsně před přestávkou, kdy vyrazil na roh Jasenského umístěnou střelu z přímého kopu. Ta odstartovala krátký nápor domácích, z něhož ale rezultovaly jen tři rohy, hráči šli do kabin za nezměněného stavu.

Do druhé půle vyměnil domácí trenér Hlavňovský hned tři hráče, pohříchu ty nastupující běžně za „ačko“ - Ruskovského, Kurtina a Elšíka. Nové tváře na trávníku se ani pořádně nerozkoukaly a už Zlínští počtvrté inkasovali: přesný, zdánlivě přetažený centr zprava na zadní tyč vrátil umístěnou hlavičkou z těžkého úhlu do brány Machálek - 0:4. Od tohoto okamžiku se utkání v podstatě dohrávalo, protože domácí proti rozjetému Prostějovu neměli nejmenší šanci na zvrat. V 55. minutě nastala pro hosty velmi nepříjemná situace, kdy musel pro zranění kolena odstoupit Fládr, což už je třetí potenciální absence ve středu pole... V 72. minutě pobavil diváky velmi neotřelým, ale efektivním zpracováním balónu zadními partiemi těla Zelenka, za což sklidil potlesk na otevřené scéně. V poslední desetiminutovce stojí za zmínku pěkná Pospíšilova střela z otočky, která jen těsně minula tyč, Machálkovi pak zhatil hattrick brankář Zapletal, který konečky rukavic zadržel křížnou střelu po předchozí samostatné akci.

Dvojnásobná odveta Zlínu se tedy vydařila - jarní divoká přestřelka 3:4 i nedávné vyřazení z domácího poháru budiž částečně zahlazeny. Snad se nějaký ten gól fotbalisté „eskáčka“ schovali i pro domácí duel s „béčkem“ Slovácka, které se hraje tuto sobotu 14. září od 16:30 hodin na stadionu Za Místním nádražím.


Pohledem trenéra:

Michal HLAVŇOVSKÝ – FC FASTAV Zlín B: 
„V dnešním zápase jsme vyrobili strašně moc chyb, zkušený Prostějov nás za ně ztrestal jako malé kluky. Čtvrthodina od patnácté do třicáté minuty rozhodla celé utkání, do té doby to bylo vyrovnané, hrálo se mezi šestnáctkami, a kvůli propadu ve středu hřiště jsme hostům nabídli dvě standardní situace a hráči jako Pavlík nebo Kazár si s nimi poradí velice dobře. Je úplně jedno, jestli hráč nastupuje za ´A´-tým nebo ´B´ tým, každý je zodpovědný za svůj individuální výkon, který je samozřejmě na hřišti vidět, a z nich se pak skládá kolektivní výkon týmu. To, co minulý týden předvedl Prostějov, jsme dnes ukázali my. Je to obrovské ponaučení o organizaci hry a disciplíně.“

Roman POPELKA - asistent trenéra 1. SK Prostějov:
„Jsme samozřejmě rádi, že po tom posledním nepovedeném zápase jsme dali nejlepší možnou odpověď. Asi poprvé letos jsme hráli celý zápas tak, jak bychom se chtěli a měli prezentovat. Je jistě velmi důležité, jestli si z těch posledních dvou zápasů odneseme to správné porovnání, jak jsme hráli a co jsme za to dostali, a toto poučení aplikujeme do dalších utkání. Chceme samozřejmě dnes nastoupenou cestu v sobotu před vlastními fanoušky potvrdit.“


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...