Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Před rekordní návštěvou téměř sedmi stovek fanoušků se v Prostějově na stadionu Za Místním nádražím představil atraktivní soupeř v podobě krajského rivala z Holice. Ještě loni tým 1.HFK z předměstí Olomouce usiloval o postup do nejvyšší soutěže, ale z ekonomických důvodů se naopak stěhoval o patro níže.

Diváci byli V sobotním odpoledni svědky dvou rozdílných poločasů, poslední půlhodinu by však nejraději ti domácí na hřišti i v hledišti z paměti zcela vymazali... Zatímco útočné hroty domácích holického brankáře v podstatě neohrozily, hostům od 66. minuty vycházelo vše a brankáři Burešovi nasázeli pětigólový příděl. Prostějovští tak zůstávají po čtyřech kolech MSFL se ziskem pouhých čtyř bodů hodně nečekaně až ve druhé polovině tabulky... Přinese to v řadách 1.SK nějaké změny?

1. SK PROSTĚJOV – 1. HFK Olomouc 0:5 (0:0)

branky: 68., 86. Dupkala, 66. Korčián, 77. Matyska, 84. Pezzotti
střely na branku: 1:11
střely mimo branku: 1:2
rohové kopy: 1:3
rozhodčí: Kůrka – Nováček, Hájek
žluté karty: 50. Žondra
diváků: 670

1. SK Prostějov: Bureš – Krejčíř, Pavlík, Hloch (83. Soušek), Studený – Pančochář (70. Zatloukal), Mazouch (30. Hirsch), Zelenka, Fládr, Krč – Pospíšil (57. Machálek). Trenér: FRANTIŠEK JURA

1. HFK Olomouc: Šrom – Dadák, Lukášek, Kopecký, Matyska – Janoščín (85. Kršák), Korčián, Hromek, Bernard (65. Dupkala), Bednář (78. Štěpánek) – Žondra (80. Pezzotti). Trenér: JIŘÍ DERCO

Prostějovská jedenáctka vyběhla na trávník podle předzápasových předpokladů, tedy bez zraněných Hunala a exholického Kazára, který se přišel na zápas pouze podívat. „Rameno stále není v pořádku. Nemám ani představu, kdy začnu trénovat, snad příští týden,“ svěřil se Večerníku před výkopem krajní bek, jehož návrat do sestavy má zatím značně mlhavé kontury. Na hrotu dostala tentokrát důvěru trenéra Jury dvojice Krč - Pospíšil, protože žádnému ze čtyř forvardů se zatím bůhvíjak nedaří. Hostující trenér Jiří Derco postrádal Tögla, který dotrénovává chybějíci fyzičku po zranění. Na lavičce chyběl také asistent trenéra Petar Aleksijević, jež ve stejnou dobu hrál s B týmem se Šternberkem.¨Naopak v základní sestavě 1.HFK nechyběl rodák z Pivína Libor Žondra, na lavičce pak seděl vrahovický Petr Štěpánek, který se nakonec podíval na hřiště na posledních dvanáct minut.

Hosté z Holice si vylosovali výkop a málem se dostali k první příležitosti, míč ale z uctivé vzdálenosti minul pravou tyč Burešovy branky. To domácí náležitě probudilo, takže Holické už do vlastní šestnáctky nepouštěli, hrálo se většinou ve středu hřiště, kde ovšem více ze hry měli hosté. „Eskáčko“ naopak trpělo nepřesnými přihrávkami, kombinace vázla a nakopávané míče k cíli nevedly. Po čtvrthodině hry vyzkoušel Zelenka centr na Pospíšila, ten se ale ke své pověstné hlavičce nedostal. První střelu na Šroma tak vyslal až v 39. minutě střídající Hirsch, který po půlhodině nahradil zraněného kapitána Mazoucha. Hosté na tom nebyli zase o tolik lépe, Bureš musel krýt pouze střelu z přímého kopu a několik centrů, střely úspěšně blokovali modří zadáci. A tak se šlo do šaten po nezáživné první půli za bezbrankového stavu.

35 sk_hfkVe druhém poločase se zpočátku obraz hry příliš nezměnil. Prostějovská obrana stíhala řešit útočné pokusy Holice, zatímco ofenzívu nerozhýbal ani vystřídavší Machálek, spolu s Hirschem mající žádoucí tah na branku. A tak přišla po více než hodině hry vcelku nenápadná akce hostí po pravém křídle, Korčián střílel už z poměrně ostrého úhlu, přesto míč skončil za zády gólmana Bureše. Ten si o dvě minuty později vybral další slabší chvilku, kdy nedosáhl na přízemní centr tentokrát z levé strany a míč jen zbrzdil na kopačky Dupkaly, který tři minuty po svém příchodu na hřiště měl před sebou už jen prázdnou bránu. Trenér Jura na situaci reagoval posílením ofenzívy o Tomáše Zatloukala, což ale kýžený efekt nepřineslo, zato začala kolabovat obrana. Po sporném odstavení Krče u středové lajny, které stejně jako některé další zákroky nevyvedlo hlavního sudího z ledového klidu, zužitkoval další brejk po levé straně Matyska, o sedm minut později téměř přes kopírák uspěla dvojice Dupkala – Pezzotti a poslední hřebíček do prostějovské rakve zatloukl přesnou střelou pět minut před koncem opět Dupkala. Náhlý příval gólů byl podezřelý i rozhodčímu Kůrkovi, který při pozorném pohledu na svatyni domácích objevil poměrně velkou díru v síti u břevna, kterou několik minut opravovali místní pořadatelé... Pohříchu to ale nebyl důvod holického gólostroje. Vrchní arbitr pochopil, že domácí by už raději byli ze hřiště pryč, a tak i přes toto zdržení odpískal konec mače přesně po devadesáti minutách hry.

1.SK Prostějov tedy poprvé v této sezóně padl na domácím hřišti, navíc s debaklem. Třetiligovou tabulkou se tak propadává do spodních pater, což je v zásadním rozporu s předsezónními cíli vedení klubu. Navíc teď na rozklížené mužstvo čeká dvojice rezerv celků z vyšších soutěží - v neděli na Letné Zlín a následně doma Slovácko. Náprava sobotního bezkrevného výkonu musí přijít velmi brzy.


 

pohledem trenérů:

František JURA - 1. SK Prostějov: 
„Výsledek je debaklem, to je jednoznačné a není se za co schovávat... Holice měla lepší vstup do zápasu, byla aktivní na balónu, ale přežili jsme těch úvodních dvacet minut a přizpůsobili jsme hru stažením jednoho útočníka do zálohy. Věděli jsme, že budou chtít dokázat, že to jsou páni fotbalisti a patří na přední příčky tabulky. V poločase jsme si řekli, že musíme být aktivnější, chodit si víc pro balóny, abychom se prosadili kombinací po zemi. Tlak soupeře už nebyl v druhé půli takový, ale šance si vytvářeli a my se po druhé brance sesypali. Před domácím publikem se nám toto nesmí stávat, byť s kvalitním exdruholigovým týmem. Teď si musíme sednout a probrat, co dál. Byla to tvrdá lekce, budeme to řešit s klubovým vedením, vyvodím z toho i osobní odpovědnost, ale bezprostředně po zápase těžko dělat nějaké soudy.“

Jiří DERCO - 1. HFK Olomouc:
„Na herním projevu týmu jsme poctivě pracovali, dnes to bylo jakési vyvrcholení našeho snažení a odnesl to Prostějov...(úsměv) V uplynulých třech kolech jsme měli vždy několik dobrých šancí, ale neproměnili jsme je, teď nám to konečně začalo vycházet. Přestože jsme v prvním poločase vyšli naprázdno, jsem věřil ve vítězství, upozorňoval jsem o přestávce kluky, aby byli trpěliví a důraznější při zakončení. Druhý poločas potvrdil, že kvalita byla na naší straně. Určená taktika nám vyšla na stodvacet procent, vzadu jsme pokryli zkušené hráče domácích, donutili soupeře nakopávat míče, které jsme posbírali a nepustili soupeře do kombinace. S výkonem i výsledkem jsme určitě spokojení.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...