Dobré ráno, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 FOTOGALERIE: zápas třetího kola MSFL cestovalo prostějovské „eskáčko“ k sousedům na Hané, kde uzavíralo minulý soutěžní ročník. Poté, co se díky penaltě vrátili do zápasu, který pro ně nezačal dobře, strhli hráči v modrých dresech vedení na svou stranu parádním volejem Pančocháře. Bohužel nepozornost při rohu soupeře obrala hosty o cenné dva body...

Jak už avizoval Petr Pavlík v pátečním Studiu Fotbal extra na ČT Sport, věnovaném ambicím Prostějova v MSFL, stačil se dát po úterním zranění kotníku dohromady a v zahajovací sestavě nechyběl. Naopak druhý marod, Tomáš Kazár, na tom je o poznání hůře, takže s mužstvem ani neodcestoval. Na lavičce zůstal Tomáš Hunal a možná trochu překvapivě také Fládr s Krčem.

Domácí si hned v úvodu vytvořili dvě standardky v podobě rohových kopů, poté se ovšem hra vyrovnala, celý první poločas se ale dal asi nejlépe charakterizovat obratem „od ničeho k ničemu“. Útočné snažení obou týmů totiž většinou končilo na hranici šestnáctky a vyložené šance diváci vyhlíželi marně. O to větší překvapení přinesla 13. minuta, kdy domácí rychle potáhli balón po levém křídle, přihrávka do vápna našla volného Lapeše, který měl ke skórování k dispozici celou polovinu branky - 1:0 Optická převaha se následně přesunula na kopačky hostí, na konci první dvacetiminutovky zaujal tradiční Zelenkův pokus o vysunutí Machálka, jenž měl ale k míči o kousíček dál než brankář Adamuška. Další opakované pokusy o stejnou herní variantu pak troskotaly na nepřesnostech. Efektní zakončení předvedl v 25. minutě Pospíšil, když po Machálkově nabídce před bránu vystřihl parádní nůžky, míč ovšem skončil nad břevnem kroměřížské svatyně. Z narůstajícího tlaku vyplynul zmatek v šestnáctce Kroměříže, při němž hrál jeden z domácích hráčů rukou a nařízenou penaltu opět zkušeně proměnil Pavlík - 1:1. Po půlhodině hry se ještě zastřelovali domácí, Chýlovu střelu ale zneškodnil Bureš. Do konce poločasu pak ještě zabrnkal divákům obou táborů na nervy obránce Hloch: mocně povzbuzujícím prostějovským fandům kličkou soupeři na půlící čáře v roli posledního hráče, domácím pak nekompromisním zákrokem, leč v souladu s pravidly, na domácího Zapletala.

Ve druhé půli se poměrně brzy dostali na hřiště Krč s Fládrem, kteří vystřídali třemi zápasy v řadě unaveného Pospíšila a Zelenku. Lukáš toho měl už v poločase docela dost, ale i netradičním číslem 7 na zádech šel příkladně bojovat dál. „Svůj dres s třináctkou jsem měl včera v Brně ve studiu a čistý mi ze soupravy jaksi vypadl,“ vysvětloval své matoucí oblečení, které si „vypůjčil“ od zraněného Kazára. „Byl to náročný týden, takže číslo samotné na moje pocity na hřišti nemělo až takový vliv,“ poznamenal po zápase cestou do šatny.

V době těchto střídání už Prostějov vedl, když po hodině hry zúročil perfektním volejem Krčovu nabídku na hranici šestnáctky Pančochář. V tom okamžiku se zdálo, že si hosté opět odvezou ze starobylého města všechny body. Ovšem v 66. minutě při rohu domácích zahaprovala komunikace mezi gólmanem Burešem a Hlochem, výsledkem čehož byla vyrovnávající Budínova hlavička. Nedlouho poté únik Lapeše zlikvidoval včasným vyběhnutím Bureš. Ani několik příležitostí v závěru zápasu už výsledek nezměnilo ani na jedné straně.

Prostějov tak ze tří zápasů nasbíral po jedné porážce, vítězství i remíze, pouhé čtyři body ovšem za úspěšný start do sezóny považovat nelze.

A perlička ze zákulisí: Tomáš Zatloukal pozval po zápase v Kroměříži tým na malou oslavu narození syna Filipa, který přišel na svět právě se začátkem nové ligové sezóny. Blahopřeje i celý Večerník.

Kromeriz SK_2 Kromeriz SK_2 Kromeriz SK_3 Kromeriz SK_4
Kromeriz SK_5 Kromeriz SK_6 Kromeriz SK_7 Kromeriz SK_8
Kromeriz SK_11 Kromeriz SK_15 Kromeriz SK_17 Kromeriz SK_19


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...