Dobré dopoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO + FOTOGALERIE: V úterním podvečeru byl na prostějovském stadionu Za místním nádražím k vidění parádní pohárový fotbal, který necelou tisícovku fandících diváků rozhodně nezklamal. Domácí drželi s druholigovým Zlínem krok, dvakrát dotáhli vedení soupeře a čtvrt hodiny před koncem dokonce sahali po vítězství. Nakonec ovšem došlo na penaltovou loterii, kterou domácí exekutoři totálně nezvládli, jejich pokusy mířily do brankové kontrukce, takže se s postupu na vytouženou Spartu mohli radovat ševci ze Zlína.

Prostějovský trenér Jura vsadil evidentně na zkušené borce, počínaje Burešem v bráně, přes Hunala, Pavlíka, Zelenku a Mazoucha k útočné dvojici Machálek-Pospíšil. Už v 8. min. zahrozili poprvé bílo-červení ševci Kurtinem, který po centru z levé strany pálil přímo do Bureše. O čtyři minuty později poslali také domácí první vážnou navštívenku Dostálovi, který vyškrábl nad břevno Pavlíkovu hlavičku po Kazárově nepřímém kopu. Pak už šlo do tuhého. Uplynulo něco přes čtvrt hodiny utkání, když Kurtin dostal tentokrát zleva balón posazený na hlavu a přesnou trefou pod břevno poslal ševce do vedení. Ovšem odpověď eskáčka byla velmi svižná. Ve 20. min. zasprintoval vlevo Machálek, jeho přihrávku do šestnáctky pustil Pospíšil na úplně volného Pavlíka, který prostřelil Dostála. Opticky mírná převaha hostů vrcholila po 35 minutách hry, kdy se u Burešovy pravé tyče zjevil na dlouhý centr Bartolomeu, ale domácí gólman reflexivně míč vykopl. Ještě do poločasu začala nepříjemná marodka v domácím táboře, když byl nucen s bolestivě nakopnutým kotníkem odstoupit Pavlík, jehož vzápětí střídal mladík Fládr.

Zlínští vlétli do druhého poločasu s chutí a po šesti minutách hlavičkoval Polách těsně nad břevno. O minutu později si Malcharek narazil balón a podél vybíhajícího Bureše poslal hosty opět do vedení. Naštěstí vývoj skóre zaskočil možná víc diváky než hráče v modrých dresech, kteří ještě jednou dokázali kontrovat – Krejčíř vhodil svůj typický dlouhý aut, Machálek hlavičkoval do břevna a míč održený zpět do pole dohlavičkoval do brány Mazouch. Rozhodnutí měl na kopačce Hirsch, který byl ale u pravé tyče asi už příliš blízko gólmanovi, kterého střela trefila. Deset minut před koncem přišla ještě Zatloukalova šance, jehož křížná střela po Hirschově přiťuknutí postrádala potřebnou razanci, takže ji Dostál stačil zneškodnit. Poslední minuty zápasu dohrávali domácí jen v deseti lidech, protože s naraženým ramenem musel odstoupit Kazár.

Na penalty šli prvně hosté, Kubica je poslal do vedení. Za eskáčko zahajoval zkušený Zelenka, který ovšem nastřelil jen břevno. Zlínský Malý se opět nemýlil, zato Zatloukalova penalta skončila pro změnu na tyči. Bartolomeu pak zvýšil na 3:0, zatímco poslední možný zachránce, Krč, trefil opět jen tyč, pravda s přispěním gólmana. Sen o Spartě se v tomto okamžiku definitivně rozplynul...

1. SK Prostějov – FC Fastav Zlín 2:2 (1:1), penalty 0:3

Branky: 20. Pavlík, 62. Mazouch – 17. Kurtin, 52. Malcharek; penalty proměnili Kubica, Malý a Bartolomeu (Zlín), neproměnili Zelenka, Zatloukal a Krč (Prostějov).

Rozhodčí: Adámková – Peřina, J. Paták; ŽK: Hloch, Kazár, Machálek, Fládr – Dostál, Malý, Malcharek, Kurtin. Diváků: 950.

Sestavy

1. SK Prostějov: Bureš – Krejčíř, Hunal, Hloch, Kazár – Mazouch, Zelenka, Pavlík (43. Fládr), Krč – Machálek (75. Zatloukal), Pospíšil (60. Hirsch). Trenér: F. Jura.

FC Fastav Zlín: Dostál – Hájek, Malý, Kubica, Hubáček – Bartolomeu, Polách (82. Ruskovský), Holík (75. Elšík), Salachna – Kurtin, Malcharek (67. Poznar). Trenér: M. Kalivoda.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...