Dobré ráno, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

32 fotbalK úvodnímu zápasu sezóny 2013/2014 zavítal tým 1. SK Prostějov do Uničova. Měření sil s tímto soupeřem mají vždy nádech derby, nyní navíc umocněný přestupem nejlepšího hráče domácích Aleše Krče do Prostějova. I když začátek byl ze strany hostí parádní a zaslouženě se dostali do vedení, domácí polehounku duel otočili a ve druhém poločase strhli vítězství na svoji stranu.

SK Uničov - 1. SK Prostějov 2:1 (0:1)

Branky: 60. Nuc, 70. Jeřábek – 8. Zelenka

Rozhodčí: Klíma – Caletka, Páral, ŽK: Žmolík – Hloch, diváků: 327

sestava SK Uničov:

Uvízl – Juřátek, Ulma, Vejvoda, Koutek – Nuc (71. Toman) – Hrubý (25. Heinz), Toman, Žmolík, Jeřábek (89. Bača) – Nuc, Richter (80. Šalamoun). Trenér: Zdeněk Strouhal.

1. SK Prostějov:

Kofroň – Krejčíř, Hunal (70. Pančochář), Hloch, Kazár – Hirsch (70. Mazouch), Pavlík, Zelenka, Fládr (46. Machálek) – Pospíšil (79. Zatloukal), Krč. Trenér: František Jura.

Přání ze čtvrteční tiskovky, dovézt z Uničova aspoň bod, se tedy trenéru Františku Jurovi nesplnilo. Přitom měl k dispozici téměř kompletní kádr. Mezi tyče se postavil opět Kofroň, který absolvoval všechna přípravná utkání, neboť loňská jednička Bureš trénoval teprve týden a usedl tedy na lavičku, stejně jako forvard Machálek. Útočné snažení obstarávala od počátku dvojice Pospíšil - Krč.

Domácí začali velmi zakřiknutě, čehož zkušený tým hostí dokonale využil. Po několika zkušebních pokusech vyšla už v 8. min. ukázková útočná souhra, kdy Fládr přesně našel na levém křídle Krče, který rychle potáhl míč k šestnáctce a jeho centr umístil do branky Lukáš Zelenka – 0:1. Nebývá to často, aby tato opora záložní řady skórovala, ale teď to přišlo v pravou chvíli. Zhruba do 25. minuty se domácí zmohli pouze na střely mimo prostějovskou svatyni, takže Kofroň si mohl svoji energii vybít leda tak na razantním odkopu před dotírajícími hráči soupeře, který přeletěl budovu stadionu a skončil někde na sídlišti...

První střela uničovských mezi tři tyče se datovala do 30. minuty, její autor Nuc ovšem cílil přesně do Kofroňovy náruče. Už o pět minut později to už ale byla gólová příležitost, když Žmolíkova střela zleva z těžkého úhlu mířila pod břevno, Kofroň ve spolupráci s obránci situaci vyřešili. Za další tři minuty hořelo naopak u domácích po rohu Kazára a dobré hlavičce Krejčíře, jíž ale chyběla větší přesnost, protože šla přesně do míst, kde operoval gólman Uvízl. V posledních minutách před pauzou tlak Uničova narůstal, přímý kop Juřátka vyrazil Kofroň na roh, po němž přišly další dva nebezpečné střelecké pokusy domácích, ale hosté náskok udrželi.

32 fotbal2Do druhého poločasu nastoupil Machálek místo Fládra, čímž se Krč stáhl na kraj zálohy. Uničov ale pokračoval ve zlepšeném výkonu a už po deseti minutách druhé půle opět prověřil Juřátek prostějovského brankáře, ten vyrazil míč na roh. Po hodině hry už ale bylo srovnáno – nejprve se k velkému sólu nadechl Žmolík, utekl po pravém křídle, naservíroval balón Nucovi, ale toho Kofroň ještě vychytal. Vzápětí tomu už tak ale nebylo, centr tentokrát z levé strany usměrnil bezpečně mezi tyče prostějovské branky – 1:1. Brzy ale mohli hosté opět strhnout vedení na svoji stranu, když na hranici šestnáctky Machálek posunul balón Krčovi, ten ovšem svoji tutovku v novém dresu prováhal. Vzápětí se na opačné straně pěknou střelou blýskl Richter. V 70. minutě přišli hosté ve středu hřiště o míč, čehož mistrně Uničov využil a Jeřábek zakončil rychlý kontr přesnou střelou, čímž dokonal obrat v utkání – 2:1! Přesto ještě mohli hosté vyrovnat, ale Zelenkovo potáhnutí balónu středem hřiště a následná Machálkova střela neskončila pod břevnem domácí branky jen díky Uvízlově zákroku.

Prostějov sice v závěru zápasu vystupňoval tlak, ale body tentokrát zůstaly v Uničově. Eskáčko si bude muset na první vítězství počkat na příští víkend, kdy na stadionu Za Místním nádražím hostí od 16.30 hodin nováčka z Třebíče.


 

Pohledem trenérů:

Zdeněk STROUHAL - SK Uničov

„Začátek zápasu byl z naší strany totálně ustrašený s přílišným respektem ze soupeře, nedali jsme do fotbalu to, co umíme. Soupeř nás za to zákonitě potrestal, ale zhruba od dvacáté minuty jsme začali soupeře zlobit, už v první půli jsme měli některé šance. Druhou půlku jsme odehráli výborný zápas, který jsme výsledkově zvládli. S výkonem zhruba od pětadvacáté minuty jsem spokojený a musím celému mužstvu poděkovat za týmový výkon.“

Roman POPELKA – asistent trenéra 1. SK Prostějov:

„V dnešním zápase nám vyšlo vlastně jen prvních dvacet minut. Tehdy jsme měli příležitost k vytvoření náskoku a tím i klidu do zbytku utkání, bohužel jsme proměnili pouze jedinou. Pak jsme z nějakých pro mě nepochopitelných důvodů přestali hrát, být aktivní a plnit to, co jsme si řekli před zápasem. Začali jsme nakopávat balóny, což byla voda na mlýn výškově disponovaných domácích hráčů. Nedařilo se nám sbírat odražené balóny, všude jsme byli pozdě a výsledkem toho bylo, že jsme se dostávali čím dál pod větší tlak. Přesto, že jsme na to hráče v kabině upozorňovali s tím, že se musíme vrátit ke hře z počátku utkání, druhý poločas pokračoval tam, kde skončil ten první. Po druhé brance se domácí trochu stáhli, takže jsme se dostali trochu zpět do hry, měli některé šance, ale neproměnili je. Za předvedený výkon a nasazení jsme si vyhrát nezasloužili...“


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...