Dobré dopoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

48 stadionDvěma rychlými zásahy nakročili fotbalisté 1.SK Prostějov za třetí výhrou v letní zápasové přípravě. Po zdolání Opavy a Tasovic si tým Františka Jury a Romana Popelky poradil i s Hulínem a gólman Zdeněk Kofroň vychytal již druhé čisté konto.

1.SK Prostějov - SK Spartak Hulín 2:0 (2:0)

Branky: Kazár, Pospíšil
Rozhodčí: Němec - Fojtek, Kašpar
Sestava 1.SK: Kofroň - Studený, Mazouch, Hloch, Kazár - Pančochář, Zelenka (69. Sečkář), Pavlík (46. Krejčíř), Fládr - Pospíšil (65. Zatloukal), Krč (75. Kamený). Trenér: František Jura

„Byl to klasický přípravný zápas. První poločas jsme hráli, jak jsme chtěli, hned od začátku aktivně a nutili soupeře k chybám. Splnilo to svůj účel, brzy to bylo 2:0, dobrá herní tréninková jednotka,“ těšilo zvládnuté utkání asistenta hlavního kouče Romana Popelku.

Hráči obou mužstev se museli vypořádat s tropickými teplotami, i proto se nehrálo v sobotu odpoledne, ale hned v deset dopoledne. A ještě než se stihli hosté pořádně zapotit, už se jim svou kopací technikou ze standardky představil Tomáš Kazár, druhou branku přidal po úspěšné kličce Michal Pospíšil.

„Bylo to velmi dobré, dařila se nám hra, o jakou se snažíme. Pokud to takhle půjde dál, budeme všichni spokojeni. Všichni obstáli, kvůli počasí to ale bylo stále těžší. Přibývalo nepřesností a hrálo se nahoru dolů,“ přiblížil Popelka obě dějství.

Celých devadesát minut odehrál za „eskáčko“ Filip Studený, jenž přišel na dvoutýdenní zkoušku ze Sigmy Olomouc. „Mile nás překvapil, ve svém věku předvedl velmi kvalitní výkon a výrazně si řekl o místo v kádru,“ upozornil asistent.

Devatenáctiletý pravý obránce s pěti starty v reprezentační „devatenáctce“ a devíti v české „osmnáctce“ navíc dostal kapitánskou pásku, takže mohl hned přispět do klubové kasičky. „Je to takový rituál pro hráče, kteří jsou v mužstvu noví,“ usmíval se Popelka. Kromě Studeného se v sestavě 1.SK objevili i dva mladíci. Teprve šestnáctiletý Michael Sečkář s Kameným, kteří naskočili do hry ve druhém poločase.

V sestavě stále scházeli doléčující se Tomáš Machálek, Martin Hirsch, Tomáš Bureš, Martin Soušek a nově i Petr Pavlík, na trávník se naopak vrátil Tomáš Zatloukal. „Byl s námi již na soustředění a teď zasáhl i do hry. Začíná se vracet do plné zátěže a tréninkového procesu, žádné velké stopy to na něm nezanechalo,“ dělá radost Popelkovi.

Generálku na novou sezonu Moravskoslezské fotbalové ligy sehrají hráči 1.SK o víkendu ve Svitavách. „Snad už budeme všichni zdravotně v pořádku, abychom byli kompletní. Marodka se nám vyprazdňuje, Tomáš Bureš začne již v pondělí trénovat, pouze Martin Soušek bude na dva tři týdny mimo,“ přeje si před nedělním duelem na hřišti divizního soupeře Roman Popelka.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...