Dobré poledne, dnes je pondělí 6.5.2024
svátek slaví Radoslav,
zítra Stanislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

24 kromeriz_skV předčasně letním krásném odpoledni zakončilo program letošního ročníku MSFL utkání Kroměříže s 1. SK Prostějov. Výsledek již neměl na konečné umístění žádný vliv, takže se hrálo jen pro radost a samozřejmě prestiž. V základní jedenáctce eskáčka dostali příležitost méně vytěžovaní hráči a hlavní tváře právě skončivší devatenáctky, všichni tuto šanci dokonale využili. I proto se díky Machálkově gólu do šatny a Pančochářově trefě hned po změně stran dočkal Prostějov zasloužené výhry 2:0.

SK HS Kroměříž – 1. SK Prostějov 0:2 (0:1)

Branky: 45. Machálek, 49. Pančochář
Rozhodčí: Duda – Klíma, Dubravský
Diváků: 306

SK HS Kroměříž: Marák – Dobeš (76. Slaměník), Šilinger, Budín, Nevřala (70. Strašák) - Perůtka, Handl - Šturma, Stojaník, Dupkala – Janča (84. Janečka). Trenér: Roman Sklenář.

1. SK Prostějov: Kofroň – Hloch, Rus, Pavlík, Krejčíř – Pančochář, Zelenka (46. Svozil), Fládr, Mazouch – Zatloukal (67. Pospíšil), T. Machálek (79. M. Machálek). Trenér: František Jura.

V základní sestavě se v obraně kromě již minule absentujícího Hunala neobjevil ani Zbožínek a Kazár, jehož zranění z domácího mače s Břeclaví se nakonec ukázalo jako vážnější. Zadní řady naopak vyztužil kapitán starších dorostenců Aleš Rus. V záloze se vedle špílmachra Zelenky postavil mladík Fládr spolu s Mazouchem, zahřívajícím většinou na jaře pouze lavičku. V bráně dostal příležitost Zdeněk Kofroň.

Utkání začalo vyváženými šancemi na obou stranách, na té naší se poprvé vytáhl bravurním zákrokem po trestňáku Kofroň. Další minuty probíhaly za mírné převahy Prostějova bez vyložených šancí, což se změnilo až po dvaceti minutách hry. Nejprve se pěknou střelou prezentoval Mazouch, chvíli nato se po Zelenkově rohu dostal po několika odrazech k míči Rus, jeho střelu mezi nohy slávistický obránce jemně tečoval, což ji natolik zbrzdilo, že gólman Marák stačil reagovat. Že je jeho kopací technika stále na vysoké úrovni, dokázal Zelenka v 26. min., když jeho přímý kop lízl břevno domácí branky. O minutu později prokázal zdravý důraz před brankou soupeře obránce Hloch. Po půlhodině se dostali ke dvěma dobrým střeleckým pokusům domácí, konkrétně Dupkala a Šilinger, Kofroň ale prokázal svoji kvalitní přípravu. Dobré čtení hry a postřeh pomohl prostějovskému gólmanovi v 36. min., kdy včasným vyběhnutím zmařil rodící se Dobešovu šanci. Když už rozhodčí koukal na hodinky, má-li ukončit první poločas, napřáhl ke střele Machálek a vysoce efektní „angličan“ skončil po odrazu od břevna za zády překvapeného Maráka.

Po změně stran měl dobrou šanci Dupkala, místo kýženého vyrovnání se gólový deficit domácích naopak prohloubil. V 49. min. se v ideálním postavení za obránci dostal k míči Pančochář, udělal Marákovi kličku a zavěsil do prázdné brány. Snad nejblíž ke korekci stavu byli domácí v 64. min., když po minele Pavlíka se rozkmitalo břevno za zády Kofroně, naštěstí se míč odrazil zpět do pole. Vzápětí nezafungovala komunikace mezi Kofroněm a Pavlíkem, byl z toho pouze roh domácích. Kroměřížské fandy potěšil pěknou individuální akcí a střelou Handl, v 83. min. sahal po gólu domácí Budín, jeho hlavička ale skončila těsně nad.

V konečné tabulce tedy, jak už víme od minulého kola, figuruje Prostějov na třetím místě se ziskem 57 bodů s výrazným náskokem před čtvrtou rezervou Sigmy. Nezbývá než si přát, aby i příští sezóna byla stejně vydařená.


 

Hlasy trenérů:

František Jura – 1. SK Prostějov: 
Na závěr sezóny jsme viděli vydařené utkání, což mě velmi těší. V prvním poločase jsme měli mírnou převahu, uklidnil nás parádní gól Tomáše Machálka těsně před přestávkou. Ve druhé půli měl už více ze hry domácí tým, hráli jsme příliš do šířky a ztráceli balóny. Musím uznat, že při nějakých třech, čtyřech šancích soupeře jsme měli i jistou dávku štěstí, samozřejmě nás dnes kvalitním výkonem podržel Kofroň. Jsem spokojen s mladými hráči, kteří dnes dostali příležitost, dobře hrál Aleš Rus, Milan Machálek po střídání v poslední čtvrhodině.

Roman Sklenář – SK HS Kroměříž:
Věděli jsme, že nás čeká velmi silný soupeř, který je fotbalový, a připravovali jsme se na to. Bohužel jsme dostali takový hloupý gól před přestávkou; když jsme přečkali třicetiminutový tlak, dostali jsme se do hry, vytvořili jsme si výbornou gólovou šanci, ale ten gól do šatny nás trochu zlomil. Po přestávce jsme se pokusili výsledek zvrátit, měli jsme dvě dobré šance, bohužel jsme v koncovce totálně propadli. Soupeř z mála vytěžil maximum, ale to nesnižuje jeho herní kvalitu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...