Příjemnou noc, dnes je pondělí 6.5.2024
svátek slaví Radoslav,
zítra Stanislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

46 breclav_skV dusném bouřkovém počasí vyběhla na trávník stadionu SCM Za Místním nádražím poněkud obměněná jedenáctka 1.SK Prostějov postrádající kapitána Tomáše Hunala, který se v nejbližší době podrobí zákroku v oblasti Achillových šlach. Přestože aktivita byla od prvních minut na kopačkách domácích, poločas viděl jejich pouze hubené vedení. Věci se děly až ve druhé půli, kdy diváci viděli dalších pět gólů, z nichž padl čistý hattrick Tomáše Machálka, a také jednu červenou kartu, která měla na konečné podobě výsledku bezesporu svůj vliv.

1. SK Prostějov - MSK Břeclav 6:0 (1:0)

Branky: 58., 78. a 85. Machálek, 36. Pospíšil, 68. Kazár, 83. Zatloukal
Rozhodčí: Tomanec - Miko, Batík
Žluté karty: Dobšíček (B)
Červená karta: 67. Levčík (B)
Diváků: 310

1. SK Prostějov: Bureš - Krejčíř, Pavlík, Zbožínek, Kazár (78. Dostál) - Hirsch, Mazouch, Zelenka (84. Fládr), Pančochář – Machálek, Pospíšil (69. Zatloukal). Trenér: František Jura.

MSK Břeclav: Prokop – Šenk, Pospiš (72. Dos Santos), Dobšíček, Levčík – Bezděk, Dostálek, de Carvalho (81. Netopilík), Mariotti (81. Vintrlík) – Simandl – Sasín. Trenér: Milan Valachovič.

Od úvodního hvizdu sobotního střetnutí devětadvacátého kola MSFL mělo prostějovské „eskáčko“ herní převahu, což ovšem neznamená, že by hosté z Břeclavi, mající ve svém středu exligového Richarda Dostálka, nebyli vpředu nebezpeční. V 6. minutě se do první významné příležitosti před břeclavským gólmanem Prokopem dostal po Zelenkově vybídnutí Pančochář, ale ani on, ani dobíhající Pavlík se z rychlého gólu radovat nemohli. O pět minut později poslal Burešovi navštívenku Dostálek, úspěšnější nebyl ani kapitán hostí Simandl v minutě třiadvacáté.

Za další dvě minuty těsně minul skluzem Pospiš střílený centr, vzápětí ho napodobili na druhé straně Pančochář s Pospíšilem, z nichž ani jeden nedosáhl na Hirschův centr zleva. V 29. minutě se do dobré pozice před Burešem dostal Mariotti, o tři minuty později si míč postavil k exekuci přímého kopu Pavlík a jeho utěšenou střelu vytěsnil Prokop těsně nad břevno. Úvodní gól byl strašně blízko v 34. minutě, kdy Pospíšil už překonal Prokopa, ale radost domácím zhatilo břevno. Zato o dvě minuty později dostal Pospíšil dobrý centr od Mazoucha a nepříliš tradičně nohou usměrnil míč k tyči břeclavské svatyně - 1:0. A jelikož těsně před přestávkou Dostálek z voleje vysoko přestřelil, šlo se do kabin za nezměněného stavu.

Těsně po přestávce se do dobré šance ve vápně dostal Hirsch, na druhé straně ovšem domácím fandům zatrnulo, když Pančochář v roli záchranné brzdy vykopával míč po akci Sasína téměř z brankové čáry. Místo nebezpečného vyrovnání se naopak Prostějov dostal třináct minut po pauze do dvoubrankového vedení. To Machálek dostal konečně kýženou kolmici na hranici šestnáctky a křížnou střelou přesně k levé tyči nedal Prokopovi šanci na úspěšný zákrok - 2:0. V 65. minutě se připomněl opět Dostálek, jeho střelu k pravé tyči ovšem Bureš usměrnil na roh. O chvíli později byl v příhodném místě před šestnáctkou v rychlém brejku faulován Hirsch a provinilec Levčík musel předčasně pod sprchy. Přestože zeď nestála evidentně v předepsané vzdálenosti, borcům s vytříbenou kopací technikou, jakým Kazár bezpochyby je, ani toto nestojí v cestě – pavouk v pravém vinglu ještě teď kouká, kdeže je jeho pavučinka - 3:0!

Hosté z Břeclavi ani v deseti nezalezli do obranné ulity, což je sice šlechtilo, leč přivodilo jim další nepříjemnosti. V 74. minutě efektní Zatloukalův pokus o nůžky skončil těsně vedle pravé tyče, z protiútoku hlavičkoval po přetaženém centru na zadní tyč Mariotti jen do boční sítě. A tak v poslední čtvrthodině přišly velké okamžiky Tomáše Machálka. Nejprve se dostali za obranu hostí ve dvojici se Zatloukalem, od něhož obdržel přesnou gólovou přihrávku - 4:0. Za dalších pět minut šel na brankáře sám, těsně před Prokopem ještě vyšperkoval akci přihrávkou na zcela osamoceného Zatloukala, čímž se na několik okamžiků připravil o hattrick - 5:0. Že si to ale u fotbalového pánaboha vylepšil, poznal už za pouhé dvě minuty, když se sám před brankářem dostal k odraženému balónu a perfektním zakončením se potřetí zapsal do listiny střelců - 6:0.

Domácí tedy dokázali publiku i sobě, že nádherné góly střílet nezapomněli, a soupeře zneuctili až krutým rozdílem. Tímto vítězstvím si také svěřenci trenéra Jury definitivně zajistili konečné třetí místo v tabulce Moravskoslezské ligy za již jistým postupujícím týmem z Třince a Frýdkem-Místkem.


Pohledem trenérů:

Roman POPELKA - asistent 1.SK Prostějov:
„Konečně můžeme být spokojeni jak s výkonem, tak i s výsledkem. Jsme rádi, že nám vyšla rozlučka se sezónou před našimi diváky. Je příjemné, že výsledkově nejlepší zápas přišel jako poslední, a doufáme, že se přetáhne i do sezóny následující. Z počátku prvního poločasu jsme měli dvě tři šance, které jsme zase řešili špatně a nedotáhli do úspěšného konce. Naštěstí pak jsme se trefili a definitivně rozhodla červená karta, po níž měla Břeclav i v deseti lidech snahu hrát, něco s vývojem utkání udělat, což samozřejmě vyhovovalo našemu stylu hry. Máme brejkového hráče Tomáše Machálka a ten se dnes s příznivci loučil hattrickem. My jsme si něco podobného, co dnes Břeclav, prožili minulý týden v Třinci, je to prostě určitá daň za snahu o aktivní fotbal za jakéhokoliv stavu. Takový divácky atraktivní zápas lze ale hrát jen v některých okamžicích, kdy už body nejsou úplně to nejdůležitější.“

Milan VALACHOVIČ - MSK Břeclav:
„Po porážce 0:6 je hodnocení opravdu těžké... Hráli jsme bez tří hráčů základní sestavy, celé jaro jsme táhli pouze s dvanácti lidmi a kádr doplňovali kluky z I.A třídy. V prvním poločase jsme byli konkurenceschopní, ve druhém soupeř potrestal naše chyby v rozehrávce, prakticky co střela, to gól. Zápas rozhodla zkušenost domácích, kvalita v útoku a proměňování šancí.“


Průběžná tabulka MSFL

 

  1

Třinec

29

22

2

  5

79:25

68

  2

Frýdek-Místek

29

19

4

  6

56:26

61

  3

1.SK Prostějov

29

16

6

  7

72:50

54

  4

Olomouc B

29

13

7

  9

51:31

46

  5

Břeclav

29

12

7

10

48:38

43

  6

Hlučín

29

11

9

  9

41:32

42

  7

Slovácko B

29

12

5

12

58:56

41

  8

Zábřeh

29

11

6

12

42:42

39

  9

Uničov

29

12

3

14

50:56

39 

10

Ostrava B

29

10

6

13

39:47

36

11

Orlová

29

  9

8

12

42:49

35 

12

Zlín B

29

  9

8

12

37:50

35

13

Žďár nad Sázavou

29

  9

4

16

30:61

31

14

Kroměříž

29

  8

5

16

37:66

29

15

Hulín

29

  7

7

15

36:55

28

16

Rosice

29

  6

5

18

30:64

23

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...