Dobré poledne, dnes je pondělí 6.5.2024
svátek slaví Radoslav,
zítra Stanislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

22 trinec_sk„Kdo neviděl, neuvěří“, komentoval věcně trenér Jura cestou zpět v autobuse dopolední utkání na komorním hřišti už téměř opět druholigového Třince. Nápor hostů na počátku obou poločasů ani zasloužené vedení nakonec nebylo nic platné – domácí FK nabídnuté šance beze zbytku využil, a tak se zrodil výsledek, který vůbec neodpovídá dění na trávníku.

FK Fotbal Třinec - 1. SK Prostějov 5:1 (2:1)

Branky: 19., 74. Malíř, 43. Juřena, 78. Čtvrtníček, 86. Gavlák – 17. Zatloukal
Rozhodčí: Ogrodník – Miko, Boček
Diváků: 632.

FK Fotbal Třinec:
Lipčák - Matoušek, Hupka, Švec, Eismann - Malíř, Kyselý (87. Buryan), Čtvrtníček (81. Klimas), Motyčka, Juřena (89. Samek) - Gavlák. Trenér: Miroslav Kouřil.

1. SK Prostějov:
Bureš – Hloch, Hunal (59. Mazouch), Zbožínek, Kazár – Pančochář (63. Machálek), Pavlík, Zelenka, Hirsch – Zatloukal, Pospíšil (81. Fládr). Trenér: František Jura.

Základní sestava eskáčka se v ničem nelišila od té z posledního domácího zápasu s Rosicemi. S kapitánskou páskou opět nastoupil Tomáš Hunal, slavící právě dnes kulaté narozeniny. Na celý zápas nebyl stále připraven Tomáš Machálek, kterého při tréninku během týdne ještě bolel natažený sval, takže na trávník nastoupil až v průběhu druhého poločasu. V sestavě domácích chyběl na kraji obrany Petr Joukl, prožívající svůj svatební den.

Domácí Třinec snad u vědomí důležitosti zisku tří bodů začal velmi opatrně a toho se snažili hosté patřičně využít. Uběhlo jen pár desítek sekund od úvodního hvizdu, když Hirsch našel před bránou hlavu Pospíšila, který vybídl gólmana Lipčáka k důkladnému protažení, kdyby mu snad rozcvička před zápasem nestačila. Hlediště zašumělo a následně zmlklo úžasem, a to byl jen začátek úvodní prostějovské dvacetiminutovky. Domácí se sice dostali ke dvěma rohovým kopům, kdy z druhého se zrodila hlavička do náručí Bureše, významně zahrozili pouze v 8. min., kdy po výkopu brankáře se dostal za záda prostějovské obrany Čtvrtníček a pálil těsně vedle levé tyče Burešovy branky. Po čtvrthodině hry přišly velké chvíle Tomáše Zatloukala. Nejprve ho Pavlík vybídl přesnou přihrávkou středem hřiště ke střele, která jen těsně minula spojnici břevna a tyče, v 18. min. se vydal na delší sólo Zelenka, který opět našel Zatloukala na hranici velkého vápna a ten tentokrát podél vybíhajícího Lipčáka poslal hosty do nečekaného, ale zaslouženého vedení. To ovšem nemělo dlouhého trvání. Prakticky z protiútoku si domácí vypracovali přímý volný kop, který po přiťuknutí realizoval Malíř – zeď se ovšem projevila jako notně děravá a míč doplachtil asi deset centimetrů od tyče překvapeného Bureše. To samozřejmě domácí nakoplo a obraz hry se začal překlápět na jejich stranu, ovšem bez vyložených příležitostí. V 26. min. domácí obrana zblokovala Pavlíkovu střelu těsně vedle vlastní brány, o tři minuty později se zase v chladném dopoledni zapotil Bureš po zmatcích v prostějovské obraně. V posledních zhruba deseti minutách první půle byl znatelný nárůst tlaku domácích, který korunoval ve 43. min. Juřena po centru střelce vyrovnávajícího třineckého gólu.

Do druhého poločasu vlétli hosté s jasným cílem a chutí srovnat skóre. Po Pospíšilově přiťuknutí se vypracoval do čisté gólové pozice Hirsch a svou ránou doslova sestřelil brankáře Lipčáka, který se z ní chvíli vzpamatovával. V 53. min. opět úřadoval Zatloukal, který po Kazárově centru zleva mířil jen do boční sítě. V 68. min. tentýž hráč prověřil postřeh třineckého brankáře, tentokrát hlavou. O pět minut později dokázal ještě Kazár likvidovat v šestnáctce kombinaci Čtvrtníčka s Gavlákem, o minutu později ale při závaru uvnitř velkého vápna nešťastně přisunul míč k Malířovi, který se podruhé zapsal do listiny střelců. V 77. min. se Bureš vyznamenal po hlavičce nikým nekrytého Gavláka; vzápětí pro něj jejich setkání už nedopadlo tak dobře, když jeho prudká střela vypadla prostějovskému gólmanovi z náruče a dobíhající Čtvrtníček už měl lehkou dorážku. V 86. min. přidali domácí ještě pátý gól, u půlící čáry byl pochybným způsobem připraven o míč Fládr, do brejku se dostal Malíř, který sám před Burešem ještě vylepšil situaci parťákovi Gavlákovi, který už měl před sebou jen síť. Chvíli před koncem ještě vypálil těsně nad břevno střídající Machálek, ale na výsledku se již nic nezměnilo.

Třinec tak zásadně posílil své druholigové naděje, protože o prvním místě může rozhodnout v přímém souboji s Frýdkem-Místkem na jeho půdě. Prostějov zůstal s 51 body na třetí pozici a musí v příštím kole bodovat naplno s Břeclaví, aby tuto pomyslnou bronzovou pozici uhájil.


Pohledem trenérů:

František JURA - 1. SK Prostějov:
Málokdy je k vidění podobný zápas, v němž průběh a předvedená hra obou soupeřů naprosto neodpovídá konečnému výsledku. Zatímco ve Frýdku jsme prohráli „jenom“ 0:2, ale s jednoznačně lepším soupeřem, s čímž se nedalo nic dělat, dnes jsme byli třineckým naprosto vyrovnaným soupeřem. Bohužel jsme se ze zaslouženého vedení dlouho neradovali, takovou hrubku ve zdi při trestném kopu jsem snad zaznamenal naposled při trénování žactva. Když už jsme se viděli v kabině, přišel druhý gól, na který jsme ale mohli hned po přestávce odpovědět, zase jsme ale vyložené šance nedokázali využít. Při třetím a čtvrtém gólu byla patrná špatná komunikace v obraně, to je samozřejmě problém. Těžko ale budeme výsledek vysvětlovat někomu, kdo ten zápas neviděl.

Miroslav Kouřil - FK Fotbal Třinec:
Pro nás to byl hodně důležitý zápas, možná nejtěžší zápas sezóny. Na soupeře jsme se mimořádně pečlivě připravili, myslím, že jsem ho měl hodně dobře přečteného a klukům to pomohlo. Zápas měl ale opačný průběh, kdy nám Prostějov vstřelil po krásné Zelenkově akci fantastický gól, toho jsem se trochu obával. Naštěstí se nám rychle podařilo srovnat krok a v následném čase potvrdit kvality, které máme. Myslím, že vyhrálo lepší mužstvo, ale Prostějov byl velmi důstojným soupeřem, i když skóre tomu neodpovídá. Kluci si zaslouží absolutorium, velmi si toho vážím. Do Frýdku pojedeme se čtyřbodovým náskokem, ale dáme do toho všechnu sílu, kterou máme, abychom zvládli už tento zápas, ne až ten poslední.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...