Dobré dopoledne, dnes je pondělí 6.5.2024
svátek slaví Radoslav,
zítra Stanislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Pouze šestačtyřicet minut se vznášel otazník nad tím, zda dokáží hráči Hané Prostějov „B“ zkomplikovat cestu fotbalistům 1.SK Prostějov „B“ v cestě za třemi body a potvrzením vedoucí pozice v okresním přeboru. Pak přidal druhou branku Ondra Dostál, brzy po něm uspěl i Miroslav Ovčáček.

1.SK Prostějov „B“ - TJ Haná Prostějov „B“ 4:0 (1:0)

Branky: 28. a 54. Ovčáček, 47. Dostál, 85. Mazouch
Rozhodčí: Němec

Sestava 1.SK: Hubál – Krátký, Olejník, Ballek, Martínek – Ovčáček, Mazouch, Zelina (65. Fabiánek), Sedláček – Dostál, Komárek (46. Merdita). Trenér: David Mezuliánek.

Sestava Hané „B“: Krč – Hupšil, Sedláček, S. Ociepka, Burget – D. Kolář, Bartoš, P. Ociepka (Holomek), Gábor – Varga, Vybíhal. Trenér: Pavel Ociepka.

Domácí hráči se mohli spolehnout na pomoc Tomáše Mazoucha i již zmíněného Ondřeje Dostála, oba dva se nakonec zapsali i mezi střelce. Mazoucha sice ještě za stavu 2:0 výborně vychytal Vladimír Krč, když tváří v tvář třetiligovému hráči vyrazil míč na roh, v samotném závěru ovšem na kluzkém terénu propustil spíše nenápadnou střelu stejného hráče ze střední vzdálenosti a míč doskákal až za čáru.

První branky dosáhl na konci úvodní půlhodiny Ovčáček, krajní záložník 1.SK pak navíc v úvodu druhé půle vymetl střelou z hranice šestnáctky pravý růžek Krčovy brány. Mezitím se prosadil i Dostál, jenž dokopl z pár metrů míč do prázdné brány.

Na výsledku a jen malé hrozbě ze strany hostů se promítly i jejich trable při skládání sestavy, vždyť chyběli Hlávka, Rek, Křížek, Ondráček, Frnka, Jančiar, Křížek, kvůli účasti na tenisovém French Open chyběl i Jaroslav Levinský. Haná se navíc v průběhu jara dostala z podzimních trablů a bohaté bodové přísuny ji v jednu chvíli pasovaly i na nejlepší tým druhé poloviny soutěže, takže se z poklidných pozic mohla koncentrovat na souboje proti celkům z dolní poloviny tabulky a nepotřebovala nutně bodovat.

Tento víkend přivítá „béčko“ Hané v neděli od půl páté o bod lepší Držovice, eskáčko jede taktéž v neděli do Bedihoště, kde jsou nuceny hrát své domácí duely Smržice. A protože druhý Hvozd prohrál s Přemyslovicemi a náskok 1.SK se zvýšil na deset bodů, může za určitých okolností slavit i postup do I.B třídy.

DAVID MEZULIÁNEK – 1.SK Prostějov „B“:
„Odevzdanějšího soupeře jsem na jaře neviděl, hrálo se prakticky na jednu branku. Mohli jsme jim dát minimálně deset gólů, naše převaha pramenila jednoznačně z pohybu. Jejich kluci potom fyzicky odpadli a jen stáli v deseti lidech na vápně, takže jsme se tam už jen těžko dostávali. O třech bodech nebylo pochyb, chybělo mi jen více střelby, hráli jsme to až moc kombinačně do kuchyně. Je pravda, že dva góly padly po chybě brankáře, ale střílet se musí. Doufám, že výhru potvrdíme již proti Smržicím, abychom se co nejdříve přiblížili našemu cíli, tedy postupu do I.B třídy.“

PAVEL OCIEPKA – TJ Haná Prostějov „B“:
„Těžko jsme dávali dohromady sestavu, soupeř naopak nastoupil v kvalitním složení a od počátku bylo jasné, že to bude těžké. První poločas jsme byli malinko zataženější, než jsme chtěli být, ale i s troškou štěstí jsme drželi stav 0:1. Poté jsme chtěli být malinko aktivnější, ale hned jsme dostali zbytečnou branku a pak už to bylo těžké. Sami jsme hrozili spíše ze standardek, moc toho ale nebylo. Tento zápas pro nás ovšem nebyl až tak důležitý, bodovat potřebovalo hlavně 1.SK. Zkusíme zabrat v jiných utkáních, která jsou pro nás významnější.“


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...