Dobré ráno, dnes je pondělí 6.5.2024
svátek slaví Radoslav,
zítra Stanislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

21 sk_rosiceDo jisté míry podobný průběh mělo sobotní druhé setkání Prostějova s týmem Rosic, jako první vzájemné měření sil na podzim. Rozdíl mezi oběma poločasy sice nebyl tak markantní, přesto se dá říci, že první poločas patřil jednoznačně domácím, zatímco v tom druhém se hra opticky vyrovnala a v závěru Rosice dokonce hrozily snížením na rozdíl jediné branky.

1. SK Prostějov – FC Slovan Rosice 3:1 (2:0)

Branky: 27., 51. Pospíšil, 32. Hloch – 82. Selinger
Rozhodčí: Ondráš – Ogrodník, Batík
ŽK: Pospíšil – Šenk, Pšikal
Diváků: 290

1. SK Prostějov: Bureš – Hloch, Hunal, Zbožínek, Kazár – Pančochář, Pavlík, Zelenka, Hirsch – Zatloukal (81. Krejčíř), Pospíšil (65. Fládr). Trenér: František Jura.

FC Slovan Rosice: Hoda – Odehnal, Šilinger, Živný, Lukáš (75. Mičko) – Havlásek, Lang (87. Touška), Selinger, Pšikal – Malata, Šenk (63. Chlup). Trenér: Petr Čejka

K úvodnímu hvizdu rozhodčího Ondráše nastoupila v modrých dresech mírně pozměněná jedenáctka. Útočník Tomáš Machálek nebyl ani mezi náhradníky a utkání sledoval v příjemné společnosti na tribuně, důvodem byl natažený sval z 35. min. utkání ve Frýdku, kvůli čemuž po hodině hry střídal. Příští týden ale začne opět trénovat a na prestižní utkání v Třinci by měl být připraven. Na kraji obrany nenastoupila ani stálice Pavel Krejčíř, ten ale je v pořádku a v průběhu zápasu se dostal na hřiště.

Utkání začali domácí pěkně od podlahy, výsledkem čehož byla sporná situace hned ve 2. min., kdy se Hirsch v šestnáctce dostal do kontaktu s obráncem Rosic, a zatímco příznivci eskáčka měli jasno o penaltě, rozhodčí zachoval v souladu s panujícím počasím ledový klid... O minutu později začalo být v hledišti lehce dusno, když naopak na druhé straně byl dle rozhodčího faulován na hranici velkého vápna Pšikal a přímý kop realizoval rosický kapitán Malata nad břevno. To bylo na hodně dlouhou dobu jediné přiblížení hostů na dohled Burešovy branky, ten si jinak mohl do přestávky pročíst celý Večerník. Zato na druhé straně se vršily šance a čekalo se jen na první gól: v 7. min. se k Zatloukalově nabídce před bránu nikdo skluzem nedostal, ve 14. hlavičkoval po Zelenkově rohu Zbožínek pouze do břevna, o dvě minuty později po Zelenkově přistrčení Pospíšilovu střelu zblokovala obrana, následovalo ostřelování Hirschem a Pavlíkem, ale jen slepými patronami. Na efektní slalom mezi rosické obránce se vydal i Pančochář, rezultoval z toho jen rohový kop. Až v 27. min. Kazár vybojoval u postranní čáry téměř ztracený balón, Zelenka načechral do šestnáctky a Pospíšil hlavou krásně zavěsil – konečně 1:0! Ve 29. min. si zopakovali dobrou spolupráci při standardce Zelenka se Zbožínkem, ve 32. min. po celé sérii rohových kopů se k odraženému míči na hranici pokutového území dostal obránce Hloch a nekompromisní křížnou střelou prostřelil vše. Do poločasu stihl nastřelit ještě tyč Pavlík z přímého kopu po Kazárově přiťuknutí.

Přestávka evidentně neproběhla v rosické kabině v poklidném duchu, neboť po ní se hosté přece jen víc snažili prozkoumat také svoji útočnou polovinu. Přesto to byl opět Pospíšil, který utekl v tandemu se Zatloukalem a jeho centr zleva umístil tentokrát po zemi ke vzdálenější tyči Hodovy branky. Hattrick mu dnes ovšem nebyl přán, o tři minuty později ve vyložené šanci přehodil vybíhajícího gólmana a míč směřující do rosické svatyně vykopl z brankové čáry Odehnal. Pavlík byl dnes také při střelecké chuti, další výživnou pumelici vytěsnil jen konečky rukavic Hoda těsně mimo tři tyče. Bylo to v době, kdy rozjel tři dobré akce ze středu hřiště Zelenka, ani jednu ale spoluhráči nedotáhli do úspěšného konce. V 82. min. se při ojedinělém hemžení před Burešovou bránou dostal k míči Selinger a překvapivou střelou pokazil prostějovskému brankáři čisté konto. Do konce zápasu jsme evidovali po jedné dobré šanci na každé straně, ale skóre se už nezměnilo.


 

Hlasy trenérů:

Roman Popelka – asistent 1. SK Prostějov:

„Po celý zápas jsme byli lepším týmem, jen škoda, že jsme nerozhodli zápas už v prvním poločase, mohli jsme ten druhý poločas hrát trošku jinak. Mohli jsme výrazně vést už po půlhodině hry, třetí gól ale padl až po přestávce, věděli jsme, že ten nám hodně pomůže. V závěru jsme nechali soupeře tak trochu vstát z mrtvých, ale jsem rád, že jsme to zvládli a máme tři body. Viděli jsme zajímavý fotbal, dvě tyče, vykopnutí z prázdné brány, výhra mohla být výraznější, ale počítají se body do tabulky. Po prohře ve Frýdku jsme se potřebovali dostat na pozitivní vlnu a to vyšlo.“

Petr Čejka – FC Slovan Rosice

„Prostějov byl lepším týmem, my jsme se dostali ke slovu až kolem 80. minuty. Mysleli jsme, že soupeř na tom bude kondičně hůř podobně jako v podzimním zápase, ale i kdybychom proměnili ten únik na 2:3, byl by vzápětí konec. Do 25. min. jsme poctivě bránili, i když jsme byli pod tlakem, pak jsme se vlastní chybou, které se neustále opakují, dostali do jednogólového deficitu, po druhém gólu už těžko šlo se zápasem něco udělat. Dokud bude šance, o udržení se ještě popereme.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...