Dobré odpoledne, dnes je úterý 30.4.2024
svátek slaví Blahoslav,
zítra Svátek práce
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

21 frydek_skV odloženém 18. kole MSFL se potkali sousedé v tabulce – druhý Frýdek-Místek hostil třetí Prostějov. V divácky průměrném utkání si domácí zajistili důležité tři body a vzhledem k zakolísání vedoucího Třince ve Žďáru může být ještě souboj o čelo tabulky docela dramatický.

MFK Frýdek-Místek – 1. SK Prostějov 2:0 (1:0)

Branky: 26. Teplý, 60. Švrček
Rozhodčí: Santarius – Priesol, Nesrsta
ŽK: Ceplák – Zelenka
Diváků: 750

MFK Frýdek-Místek: Hlaváč – Švrček, Coufal, Korneta, Žídek - Literák, Mozol (86. Skotnica), Talián, Ceplák – Gulajev (70. Bačík), Teplý (80. Pešek). Trenér: Milan Duhan.

1. SK Prostějov: Bureš – Hloch, Hunal (67. Zatloukal), Zbožínek, Krejčíř – Pančochář, Pavlík, Zelenka (82. Svozil), Kazár – Machálek (60. Hirsch), Pospíšil. Trenér: František Jura.

Přestože hosté z Prostějova nastoupili v identickém složení, jako v neděli v Uničově, herní projev totožný rozhodně nebyl. Úvod utkání nebyl kdovíjak zajímavý ani na jedné straně, první střelecké pokusy skončily vysoko nad oběma brankami, z úvodního tlaku vytěžili domácí pouze sérii tří rohových kopů s nulovým efektem. Ve slibné pozici před Burešem se objevil až v 11. min. Mozol, obrana Prostějova jej ale k zakončení nepustila. Hra se přelévala od jedné šestnáctky ke druhé, ani jeden ze soupeřů se do brány příliš netlačil. Pančochářův individuální pokus o průnik do šestnáctky domácích v 21. min. měl také jepičí život, a tak vytrvale povzbuzující skupinku domácích fandů potěšil až rychlý výlet Teplého po levém křídle, klička do středu hřiště a utěšená střela k Burešově levé tyči, kterou prostějovský gólman nadvakrát zneškodnil. Útočné choutky hostí většinou uvadaly už na půlící čáře, a tak uhodilo na opačné straně: Teplý obdržel v 26. min. přesný pas na hranici šestnáctky, míč si z něj a vybíhajícího Bureše udělal živé kuželky a pomalu se dokutálel do brány. O dvě minuty později se k dorážce Burešem zachyceného centrovaného míče dostal Gulajev, obrana eskáčka ovšem zafungovala bezchybně.

Po změně stran stála v první desetiminutovce za zmínku jen příležitost Gulajeva, Bureš byl na místě. V 59. min. se dostal do výborné pozice před brankou domácích Kazár, nabídku ke srovnání skóre ovšem nevyužil, a tak (nejen) fotbalové pravidlo zaúřadovalo znovu. Prakticky z protiútoku měl luxusní prostor na zadní tyči ke zužitkování centrovaného balónu Švrček a mazácky ho využil. Trenér Jura reagoval posílením zálohy o rychlonohého Hirsche a výměnou stopera Hunala za útočníka Zatloukala, což mělo za následek zvýšení procenta držení míče na prostějovských kopačkách, ovšem bez náznaku gólového efektu. Naopak v 74. min. Bureš vyškrábl mimo tři tyče Mozolovu střelu z hranice velkého vápna, podobná situace se opakovala o dvě minuty později, když stejnému hráči „nabil“ Švrček. A tak do konce zápasu zaujal už jen Hirschův pokus v 78. min. a další Švrčkova nebezpečná střela z dobré pozice v šestnáctce, mířící v 85. min. vedle tyče svatyně hostí.

Prostějov tedy zůstává na třetím místě neúplné tabulky po 26 odehraných kolech s šestibodovým náskokem před čtvrtou Břeclaví, se kterou uzavře tento ročník před domácím publikem 8. června. Už v sobotu přivítá na stadionu Za Místním nádražím poslední Rosice.


 

Hlasy trenérů:

František Jura – 1. SK Prostějov: 
Bohužel jsme nenavázali naším výkonem na nedělní vydařené utkání v Uničově. Za soupeřem jsme zaostávali ve všech herních činnostech, to je nutné přiznat. Domácí byli rychlejší, dobře kombinovali na jeden dva doteky, z toho si vytvářeli šance. Do prvního gólu to bylo takové neslané, nemastné utkání, pak jsme museli více otevřít hru. Místo vyrovnání po dobré Kazárově šanci jsme ale dostali druhý gól, s tím už se dnes nedalo mnoho dělat. Nejsem spokojený s dnešní bojovností týmu, kterou naopak prokázal v minulém kole.

Milan Duhan – MFK Frýdek-Místek:
Výkon kluků se mi velmi líbil, navázali na dobrá představení doma se Zlínem a v Olomouci. Šli víc za vítězstvím, kterého využitím dvou z mnoha šancí dosáhli. Musíme tým dobře namotivovat na nadcházející dva zápasy, aby v duelu s Třincem v předposledním kole bylo ještě o co hrát.

Slova trenéra Jury potvrdil také Lukáš Zelenka: „Prohráli jsme dnes s jednoznačně lepším soupeřem. Byl organizovanější, běhavější, věděl přesně, co chce hrát, v čemž jsme my bohužel tápali. Hráli jsme dost roztaženě na „dlouhé hřiště“, z toho rezultovaly nepřesné přihrávky, které nás brzdily v útočném snažení.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...