Dobré odpoledne, dnes je úterý 30.4.2024
svátek slaví Blahoslav,
zítra Svátek práce
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

20 unicov_skV horkém nedělním dopoledni zavítal celek 1. SK Prostějov do Uničova. Hosty nečekalo lehké utkání, přesto dvakrát vedli, a po druhém uničovském vyrovnání prokázali týmového ducha a větší vůli po vítězství. Dva slepené góly těsně před vypršením hodiny hry rozhodly o zaslouženém vítězství 4:2.

SK Uničov – 1. SK Prostějov 2:4 (1:2)

Branky: 19. Jeřábek, 48. Juřátek – 16. Pospíšil, 32., 56. Kazár, 58. Machálek
Rozhodčí: Cieslar – Priesol, Vojkovský
ŽK: Ulma – Hunal
Diváků: 344

SK Uničov: Uvízl – Koutek, Vejvoda, Ulma, Juřátek – Nuc (71. Toman) – Jeřábek, Tögel, Žmolík, Krč (61. Hrubý) – Richter. Trenér: Zdeněk Strouhal.

1. SK Prostějov: Bureš – Hloch, Hunal (90. Svozil), Zbožínek, Krejčíř – Pančochář (76. Hirsch), Pavlík, Zelenka, Kazár – Machálek, Pospíšil (85. Zatloukal). Trenér: František Jura.

Po trojím testování v posledních kolech zraněných hráčů během tréninků koncem týdne se ukázalo, že všichni jsou připraveni nastoupit do základní sestavy. Otazník visel pouze nad Tomášem Machálkem, chuť nastoupit na trávníku svého bývalého klubu ale byla silnější. Hosté se tedy představili ve standardní základní sestavě s kapitánem Hunalem v obraně, ofenzivním Kazárem a dvojicí hrotů Machálkem a Pospíšilem.

Domácí začali tam, kde na Slovácku skončili, a od prvních minut se tlačili do útoku, byť jejich ofenzivní snažení většinou limitovala hranice šestnáctky. Střelecké pokusy končily u brankáře Bureše nebo mimo tři tyče. Hosté se dostávali na polovinu Uničova v první čtvrthodině sporadicky, zato z první vážnější akce udeřilo: Machálek zatáhl míč na levém křídle, k přihrávce do šestnáctky se propracoval Pospíšil a technicky k bližší tyči překonal poprvé Uvízla. Po dlouhých 320 minutách hry se eskáčko dostalo do vedení! To ovšem nemělo dlouhého trvání, když o tři minuty později dostal pěknou přihrávku, věřme, že opravdu nikoli do ofsajdové pozice, Jeřábek, obešel vybíhajícího Bureše a kolem vracejícího se Krejčíře srovnal skóre. Domácí zůstávali nadále při chuti, cestou k soupeřově brance využívali především levé křídlo. V 21. min. se Juřátek prezentoval pěknou střelou lízající spojnici břevna a tyče prostějovské brány, o deset minut později se dopředu vydal Zelenka, chtěl přihrát na Pospíšila, ovšem těsně před ním razantně zakročil domácí zadák, nechybělo ale mnoho, aby rozvlnil domácí síť. To se podařilo hned o minutu Kazárovi umístěnou střelou po Pančochářově vybídnutí z pravé strany. Nepříjemná zdravotnická vložka čekala v 39. min. obránce Krejčíře, jemuž byla ošetřována otevřená rána na temeni po hlavičkovém souboji. Ostřílený bek obdržel slušivou fáčovou čepičku a pokračoval ve hře. Těsně před poločasem ještě Bureš zneškodňoval velmi povedenou střelu z přímého kopu.

Tři minuty po pauze neodvrátila prostějovská obrana centr domácích z levé strany, balón si našel Juřátek a křížnou střelou ke vzdálenější tyči opět srovnal stav na světelné tabuli. V 54. min. zahrozil utěšenou střelou z hranice šestnáctky Tögel, pak už přišly minuty zásadní pro konečný výsledek utkání. Nejprve Machálek utekl po pravém křídle a naservíroval před bránu míč jak na zlatém podnose Kazárovi, který se nemohl netrefit. O dvě minuty později převzal hlavní roli pro změnu Machálek, kterého přesně našel přehrávkou z hloubi vlastní poloviny Hunal, ustál i pokus o zoufalý faul v pokutovém území, obešel Uvízla a do prázdné brány poslal čtvrtý gól. Domácí se snažili o korekci stavu, velmi aktivní byl na pravé straně hrající Juřátek, ale bez kýženého efektu, obrana Prostějova už pracovala bezchybně. Naopak na druhé straně vystrašil Uvízla dvakrát z rohového kopu Zelenka, když zatočil míč k bližší tyči, v 81. min. nechal domácího gólmana vyniknout Pavlík, jehož dalekonosnou střelu vyrazil na roh. Taktickým výkonem si hosté už nenechali cenné vítězství vzít.


Hlasy trenérů:

Roman Popelka – asistent trenéra 1. SK Prostějov:
Vítězství si samozřejmě vysoce ceníme. Naše střelecká produktivita se konečně zlepšila, využili jsme prakticky všechny šance, které se naskytly. Mužstvo ukázalo svoji psychickou odolnost, když soupeř dvakrát srovnal stav zápasu, přesto jsme vstřelili dva slepené góly, které rozhodly. V závěru jsme už kontrolovali vývoj zápasu. Teď se ukazuje, jak zásadní pro umístění na čele tabulky byla domácí ztráta dvou bodů s Hulínem a Orlovou.

Zdeněk Strouhal – SK Uničov:
Bylo to kvalitní vyrovnané utkání hodné třetiligové úrovně. Zápas se rozhoduje ve vápně a tam jsme soupeři nabídli příležitosti, dostali čtyři góly, takže jsme utkání samozřejmě nemohli zvládnout. Po Jeřábkově vyrovnání na 1:1 měl za dvě minuty tutovku Juřátek, kterou neproměnil, z pár metrů netrefil bránu. Mohli jsme jít do vedení, ale „kdyby“ samozřejmě neplatí. Tahali jsme stále za kratší konec, neustále dotahovali, a jakmile soupeř odskočil na dva góly, bylo rozhodnuto.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...