Dobré odpoledne, dnes je úterý 30.4.2024
svátek slaví Blahoslav,
zítra Svátek práce
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

18 sk orlovaPrvní máj lze s trochou romantického pohledu interpretovat jako den zaslíbený mládí. Takto jej také pojali trenéři 1. SK Prostějov při skládání sestavy na středeční měření sil se „starým divizním“ známým – Slávií Orlová. Dlužno ovšem podotknout, že to nebyl primární záměr nechat vybouřit dravé mládí, ale čirá nezbytnost – kapitán Hunal je zraněn, Ivo Zbožínek měl na tento zápas stopku za žluté karty a Tomáš Machálek byl kvůli zdravotním potížím jen mezi náhradníky.

Trenér Jura tedy do obrany stáhl ofenzivního záložníka Kazára a dalšího záložníka Petra Pavlíka, který si navlékl na rukáv kapitánskou pásku. Do zálohy nastoupil od začátku Martin Svozil spolu s mladým Zdeňkem Fládrem a do útoku se vedle Michala Pospíšila postavil Josef Pančochář. A aby těch nestandardností v sestavě nebylo málo, nastala další vynucená změna hned v první čtvrthodině: Pavel Hloch trefil v blízkosti šestnáctky Tomáše Kazára tak nešťastně, že mu zlomil nos. Do obrany tak nastoupil z lavičky Ondřej Dostál.

Hned na úvod nutno poznamenat, že se tyto změny ve hře domácích vůbec neprojevily. Ve čtvrté minutě se prezentoval první střelou nad bránu Svozil, střelecky velmi agilní byl Fládr, který v 7. min. pálil z hranice vápna nebezpečně vedle levé tyče Szarowskiho brány. V 9. min. vysunul mazácky Zelenka Hirsche, ten ve velmi nadějné pozici napodobil Fládra. Až po deseti minutách se dostali ke slovu také hosté, po pěkné kolmici zakončoval kapitán slávistů Kovář, ale Bureš jeho střelu vyrazil.

18 sk orlova1Hosté se snažili využívat křídelní prostory k rychlým kontrům, aktivita byla ale na kopačkách domácích. Ve 23. min. zaujal chytrý Pavlíkův pokus z velké dálky nachytat hodně před bránou stojícího Szarowského, ten ale jeho záměr včas odhalil. Vzápětí pokračoval ve střeleckých manévrech Fládr křížnou střelou k protilehlé tyči, po půlhodině hry pálil opět vedle Pančochář a Zelenka se vydal na jeden ze svých dnešních sólových výletů, jeho střela byla zblokovaná, a po následném autovém vhazování protáhl gólmana hostí Hirsch. Prostějovský tlak v těchto okamžicích narůstal, protiútok slávistické dvojice Václavek – Kopel byl sporadickým pokusem. Ještě do poločasu se dvakrát do balónu opřel Pančochář, v 37. min. po Hirschově přihrávce dal opět vyniknout Szarowskému, před poločasem se trefil přímo doprostřed brány, kde byl gólman připraven.

Po poločase se hosté snažili srovnat hru, ale dobré šance si nevypracovali, naopak domácí ohrožovali soupeřovu branku prostřednictvím Hirsche a Zelenky. Po hodině hry si k volnému přímému kopu postavil míč Zelenka a trefil proprvé tyč. To o osm minut později se po snažení hrotových hráčů eskáčka balón dokonce zatřepal v síti, bohužel po odmávaném ofsajdu. V 72. min. mohli diváci obdivovat krásné sólo Zelenky a jeho precizní přihrávku doprava Pospíšilovi, jehož křížná střela skončila opět těsně vedle pravé tyče. O dvě minuty později vytáhl Zelenka míč z hloubi obrany ke středové čáře, milimetrovým pasem našel vystřídavšího Machálka, který byl na hranici vápna faulován, a z následného přímého kopu se Pavlík opět trefil na levou tyč branky hostí. V 79. min. střelou přes hlavu minul bránu Machálek, o tři minuty později se do ojedinělé akce dostali slávisté, po jejichž rohovém kopu hlavičkoval těsně nad břevno Keresteš. To už se blížil závěr zápasu a tlak domácích vrcholil. Zelenkovo vysunutí Machálka s Fládrem skončilo zblokovanou střelou, v 90. min. byl blízko vítěznému gólu Krejčíř, jehož hlavičku po Zelenkově pasu brankář vytáhl na roh. Když se v nastavení neujal ani další Zelenkův pokus z přímého kopu, bylo jasné, že zajímavý zápas skončí bezbrankovou remízou.


Hlasy trenérů:

František Jura – 1. SK Prostějov:
Dnes jsme hráli jeden z našich nejlepších zápasů. Soupeř se do výraznější šance nedostal, zakopal se ve vápně, přijel si pro bod a odvezl si ho. Měli jsme dnes šancí na pět zápasů, bohužel jsme žádnou nedali, tak nemůžeme vyhrát. Mančaft šlapal výborně, po první půli jsem bohužel konstatoval, že nám opět chybí finální fáze, ale opravdu až ta samotná koncovka. Jinak jsme hráli na jeden dotek, dostávali jsme se rychlou kombinací do šestnáctky tak, jak to chceme hrát. Ondra Dostál, který dlouho nehrál, odehrál po vynuceném střídání výborné utkání, hrál zodpovědně, bude-li v tom pokračovat, může normálně hrát, každopádně Kazára zastoupil velmi dobře. Zdeněk Fládr poslední měsíc hraje za dorost velmi dobře, na trénincích maká, chtěl jsem ho postavit do základu už dřív, ale zase není dobré zasahovat do sestavy, když se vyhrává. Je to určitě prostějovská naděje a jde tou správnou cestou.

Bohuslav Keler – FK Slavia Orlová:
My jsme určitě odehráli lepší první poločas, kdy si myslím, že zápas byl vyrovnaný, před bránu domácích jsme se dostávali jen sporadicky. Druhý poločas jsme se zaměřili více na bránění, závěr jsme takříkajíc ukopali. Podržel nás brankář Szarowski, který chytil minimálně dvě čisté šance. Prostějov je kvalitní mužstvo s postupovými ambicemi, takže tato remíza je velice cenná.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...