Dobré odpoledne, dnes je úterý 30.4.2024
svátek slaví Blahoslav,
zítra Svátek práce
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

16 zdar_skPřed úvodním hvizdem rozhodčího na stadionu Bouchalky potkaly oba týmy drobné nepříjemnosti. Zatímco 1.SK se do Žďáru téměř probíjelo změtí objížděk, domácí se museli obejít bez svého kouče Jozefa Vanka, který chytil hnisavou angínu.

FC Žďas Žďár nad Sázavou – 1. SK Prostějov 1:2 (0:1)

Branky: 38., 88 Pospíšil - 48. Pohanka
Rozhodčí: Miko – Ondráš, Hájek
Diváků: 460

Sestava FC Žďas Žďár nad Sázavou: Pospíchal – Bureš, Šindelka, Heide, Turek, Sedláček (87. Hlouš), Pohanka, Nedvěd (78. Vomela), Cipruš, Doležal, Toufar (89. Zedníček). Trenér: Libor Štourač.

Sestava 1. SK Prostějov: Bureš – Hloch, Hunal (77. Fládr), Zbožínek, Krejčíř – Hirsch, Pavlík, Zelenka, Kazár (81. Svozil) – Machálek (70. Pančochář), Pospíšil. Trenér: František Jura

Domácí pod asistentovou taktovkou ale začali aktivně, byť kombinačně nepřesně. Zhruba po deseti minutách hosté začali naplňovat roli mírného favorita a přebírali iniciativu na své kopačky. Že to bude tentokrát zápas Michala Pospíšila, naznačila už osmá minuta, kdy útočník 1.SK po rohovém kopu a následném Kazárově centru hlavičkoval ještě do brankáře Pospíchala.

V další desetiminutovce se jmenovaný ocitl dvakrát v dobré pozici, bohužel ale také v ofsajdu. V 21. minutě se po centru kolegy z útoku Machálka opřel na hranici malého vápna do míče, který brankář domácích vyrazil na roh. Ve 32. min. zahrozili domácí, když Nedvěd unikl ofsajdové pasti a jeho střela, na kterou brankář Bureš nedosáhl, šla těsně vedle pravé tyče.

V 38. min. se agilní Pospíšil prosadil – po chybné domácí rozehrávce mu Zelenka naservíroval přesnou přihrávku a míč zapadl k pravé tyči Pospíchalovy brány. Těsně před poločasem měly ještě obě strany po dobré brankové příležitosti. Nejprve Hirsch po individuální akci přestřelil bránu, z čehož neměl radost kromě střelce samotného ještě jeden z domácích fandů, jemuž balón vyrazil z ruky kelímek s pěnivým mokem a nešťastník měl rázem „vypito“. Na druhé straně pak nebezpečně pálil vedle pravé tyče domácí Doležal.

16 zdar_sk1Do druhého poločasu nastoupili domácí velmi snaživě, vypracovali si dva rohové kopy a druhou standardní situaci proměnili, když Pohanka umístil svoji hlavičku přesně k pravé tyči Burešovy brány – 1:1. Domácí pak ucítili šanci na dobrý výsledek, který vzhledem ke své aktuální pozici potřebují jako sůl, a začali zle zatápět. V 62. minutě pěkné Nedvědovo sólo odvrátil Zbožínek na roh, o deset minut později prolétla Pohankova střela těsně kolem pravé tyče. Na druhé straně šla Hirschova dorážka přímo do brankáře domácích.

V 78. minutě přišel na hřiště střídající Vomela a domácí kouč si málem mohl gratulovat ke geniálnímu tahu, když čerstvý hráč unikl po levém křídle a křížná střela se velmi zblízka zdravila s tyčí svatyně hostí. V 82. minutě se drobné podklouznutí Zbožínka u středové čáry mohlo eskáčku zle nevyplatit, následný pokus o brejk zažehnal včasným vyběhnutím Bureš. Když už to vypadalo na dělbu bodů, v 88. minutě po rychlém vhazování a hbitém Pančochářově prosmýknutí zprava do šestnáctky doklepl opět Pospíšil míč k levé tyči branky domácích. Zvuk kamenů padajících se srdcí hostující ekipy by si jistě nezadal s rachotem ve vytíženém kamenolomu.

Díky výhře zůstalo mužstvo 1.SK Prostějov na prvním místě MSFL, nyní vede o dva body před Třincem. Třetí Frýdek-Místek je o další tři body zpět.


 

SLOVY TRENÉRŮ:

Libor Šťourač – FC Žďas Žďár nad Sázavou:
„Obdržené góly padly po chybách, které soupeř potrestal. Chyběl nám kousek k tomu bodu, který jsme mohli získat. Naopak chyby, které Prostějov také vytvořil, jsme nevyužili, ale pereme se dál, uvidíme, co bude.“

František Jura – 1.SK Prostějov:
„Očekávali jsme to, domácí hrají o všechno, taková utkání jsou vždycky nejtěžší. V prvním poločase jsme byli herně lepší, ve druhém jsme přestali hrát a úplně se vytratili. Setkávám se s ohlasy, že soupeři zahráli zápasy, které už nikdy nezopakovali; je to pro nás těžké, musíme se stále motivovat, abychom se minimálně vyrovnali nasazení, V herních činnostech se prosadíme, protože ty individuality máme.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...