Dobré ráno, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

To jsou ve zkratce hlavní devizy středečního fotbalového podvečera v Líšni. Přestože šlo o zápas druhého kola domácího poháru, pro druholigový Prostějov to přece jen byla především generálka na sobotní ligový start proti olomoucké Sigmě. Nakonec se povedlo obojí, přestože lze říci, že převažovala radost nad postupem v poháru. Herně se totiž v prvním poločase generálka příliš nepovedla.

SK Líšeň - 1.SK Prostějov 1:3 (1:1)

Branky: 34. Zezula - 21. a 69. Nekuda, 90.+1 Kroupa

Rozhodčí: Julínek - Pelikán, Polák; ŽK: 7. Schuster, 23. Skwarczek, 33. Sus, 36. Nekuda, 43. Pančochář. Diváci: 290.

SK Líšeň: Zrzavý - Čampa, Zezula, Bednář, Nevřala - Ovsepjan (72. Milotínský), Fall, Vejmělek, Krška (60. Matoušek) - Stehlík, Frimmel (84. Voda). Trenér: Josef Mazura

1.SK Prostějov: Kofroň - Hirsch, Sus, Schuster, Pančochář - Šteigl (72. Machálek), Fládr, Skwarczek, Langer (55. Štrombach) - Nekuda, Kroupa. Trenér: Miroslav Takáč, František Jura

Přes blížící se sobotní šlágr proti olomoucké Sigmě (hraje se v areálu SCM od 17:00 hodin) nastoupilo eskáčko v aktuálně nejsilnější sestavě. Uprostřed záložní řady operoval Swarczek s Fládrem, pravou stranu táhl Šteigl, levou Langer. S Kroupou vpředu nastoupil Nekuda, který přijel ze zaměstnání po vlastní ose přesně na předzápasovou rozcvičku.

První náznak šance měli po pěti minutách domácí, když po rohu mířil Fall těsně vedle Kofroňovy branky. Domácí začali vůbec velmi aktivně a favorita příliš nepustili do zápasu. Fládrova ojedinělá střela mířila jen do Zrzavého rukavic.

Byli to však Hanáci, kdo se radoval z vedoucí branky. Šteiglem zahraný rohový kop našel přesně hlavu Nekudy a Zrzavý jen smutně sledoval cestu míče ke vzdálenější tyči vlastní branky. Deset minut před přestávkou však bylo srovnáno. Sus zastavil Frimmela jen za cenu faulu ohodnoceného žlutým kartonkem, který sudí rozdával výhradně hostujícím hráčům. Krška protáhl Kofroně, vyražený míč vrátil před branku Ovsepjan a Zezula usměrnil hlavičkou míč za Kofroňova záda.

Hned na začátku druhého poločasu mohli domácí strhnout vedení na svoji stranu. Frimmela totiž tváří v tvář vychytal Kofroň, následná Ovsepjanova střela mířila mimo. Frimmel ještě jednou nebezpečně hlavičkoval a tlak domácích vrcholil deset minut po přestávce, kdy sice Vejmělek po rohu vrátil míč do branky, pomezní sudí ale signalizoval faul na brankáře.

Na druhé straně střídající Štrombach připravil pozici Fládrovi, jeho střele k trefě do černého mnoho nechybělo. Nad břevno mířil pro změnu Šteigl. Až dvacet minut před koncem přišla vítězná branka. Po dlouhém nákopu se k odraženému míči na hranici vápna dostal Nekuda a s lehkou tečí míč z jeho kopačky zapadl přesně k tyči Zrzavého branky.

Líšeň se v následujících minutách pokoušela o vyrovnání, ovšem poněkud platonicky. Definitivu měl na kopačce Štrombach, nejprve po rohu mířil nad břevno, pak velké sólo přetáhl až za brankovou čáru.

Závěr zápasu odehrál favorit zkušeně a domácí k ničemu nepustil. Naopak v nastaveném čase utekla dvojice Štrombach – Kroupa, kapitán eskáčka dostal přihrávku za obranu a přehodil vybíhajícího Zrzavého!

Prostějovský tým tak vyrovnal loňský výsledek, když postoupil do třetího pohárového kola. Tam by už měl narazit na vpravdě důstojného soupeře a na svém stadionu přivítat možná i prvoligový celek.


 

Pozápasové hodnocení trenérů

František JURA -  trenér 1.SK Prostějov:
„První poločas nebyl vůbec dobrý. Byli jsme daleko od sebe, soupeř byl hodně aktivní, využíval kolmé přihrávky a my jsme neplnili pokyny trenérů. V šatně bylo potřeba trochu zvýšit hlas a ve druhém poločase jsme zápas takticky uhráli daleko lépe. Z množství žlutých karet v prvním poločase jsme měli obavy, obdrželi je pro nás klíčoví hráči. Spekulovali jsme, jestli některé nevystřídat, nakonec jsme to riskli a vyšlo to.“

Josef MAZURA - trenér SK Líšeň:
„Nebyla nám uznána regulérní branka, zápas měl skončit obráceným výsledkem.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...